Green Monday – meniul complet al unei zile vegane/de post

Dacă mă urmăriţi de ceva vreme, probabil ştiţi că eu sunt omnivoră, adică mănânc de toate şi, în general, nu prea mă omor după alimentele exclusiv vegane. Însă asta nu înseamnă că nu încerc, din când în când, să am câte o zi-două în care să renunţ la produsele de origine animală şi să introduc în alimentaţia mea cât mai multe preparate pe bază de legume, fructe, seminţe, leguminoase, cereale etc.

Şi ca să fac totul oficial, am acceptat provocarea GoVeggie de a adopta în familia noastră conceptul de Green Monday, adică o zi din săptămână în care să mâncăm exclusiv vegan, lucru care s-a potrivit foarte bine cu solicitarea Elizei de a ţine post. Pentru că o ştiu foarte pofticioasă, am fost sigură dinainte că nu va ţine post foarte mult, dar i-am oferit ocazia de a încerca mai întâi cu o zi şi apoi să mai vedem.

Iată meniul nostru pentru o zi de luni verde, adică Green Monday 🙂 Dacă mă ţin de treabă, revin şi lunea viitoare cu o nouă sugestie de meniu de post/vegan, ca să vă inspir şi pe voi.

Mic dejun

Terci de ovăz cu bucăţele de mere (spre surprinderea mea, care nu suport ovăzul, în general, acesta a fost foarte gustos), o farfurie cu fructe proaspete şi “lapte auriu” (golden milk) din 200 ml băutură de orez, 1 sfert de linguriţă de turmeric pudră, 1 sfert de linguriţă de ghimbir pudră, un praf de scorţişoară şi 1 linguriţă de miere încălzite şi amestecate bine într-un ibric. Laptele auriu a fost minunat şi este singurul mod în care consum laptele vegetal, l-am mai încercat şi în milk shake sau smoothie, dar nu mi-a plăcut.

goveggie_mic-dejun

green-monday_lapte-auriu

green-monday_terci-de-ovaz

Prânz

Wrap cu pastă de avocado (avocado, zeamă de lămâie, ulei, usturoi pasate bine), cartof dulce la cuptor (tăiat bastonaşe, presărat cu sare şi un pic de ulei şi dat la cuptor), castravete feliat foarte subţire, presărat cu sare şi lăsat la scurs şi seitan Doner vegan (“friptură” de gluten mărunţită). Am rămas paf când Eliza a mâncat, chiar nu mă aşteptam!

goveggie_ingrediente-pranz-vegan

goveggie_wrap-vegan-cu-seitan

Cină

Paste cu ciuperci şi sos din roşii, busuioc şi tofu.

goveggie_ingrediente-cina

goveggie_cina

Şi pentru că noi suntem genul “ronţăitor”, pe parcursul zilei am mai ronţăit fructe, fulgi de porumb şi ciocolată vegană, iar eu m-am răsfăţat şi cu o limonadă cu ghimbir marinat în miere (am un borcan în frigider).

Dacă şi voi vreţi să adoptaţi mai multe alimente vegane în meniul familiei voastre, trebuie să menţionez că în fiecare luni găsiţi pe GoVeggie o mulţime de produse la reducere sau în promoţia 2+1 gratis.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.