Sofia Întâi: O prinţesă poate face tot ce face un prinţ!

O prinţesă poate face tot ce face un prinţ! Acestea sunt cuvintele cu care m-a vrăjit pe mine Prinţesa Sofia Întâi, chiar dacă nu cred că le spune în serial, ci sunt înregistrate pe o jucărie, amuleta Sofiei, care probabil a fost pe lista de dorinţe a multor fetiţe, atunci când s-a lansat serialul. Prinţesa Sofia este, cu siguranţă, prinţesa mea preferată, pentru că este atât de hotărâtă, de încăpăţânată să încerce şi să găsească soluţii la probleme aparent fără rezolvare, nu se dă bătută niciodată, indiferent de câte ori dă greş şi, mai ales, niciodată nu crede că unele lucruri sunt doar pentru prinţi!

Sofia e o prinţesă optimistă care îşi dăruieşte încrederea tuturor, nu judecă după aparenţe şi îşi face prieteni oriunde s-ar duce. Acesta este motivul pentru care toţi o îndrăgesc aşa de mult şi de aceea, am ales-o şi noi pentru un eveniment special dedicat colecţiei de cărţi cu Sofia I de la editura Litera. Ne-am strâns într-o seară, o mână de de mame cu copii, ca să sărbătorim relansarea colecţiei de cărţi Sofia I, care a ajuns la 30 de cărţi diferite, într-o atmosferă plină de dulceaţă şi sclipici 🙂

grace-couture-editura-litera

Dulceaţa a fost asigurată de Grace Couture Cakes, care ne-a pus la dispoziţie minunate cupcakes, turte dulci decorate, macarons, tarte cu fructe şi mici deserturi în pahar, toate în culorile specifice Prinţesei Sofia sau decorate cu simboluri din serial. Deserturile lor sunt minunate şi vi-i recomand cu drag pentru orice eveniment aţi organiza.

grace-couture-cakes

Sclipiciul a venit din partea prietenilor noştri de la DACOart, care ne-au trimis ouă din polistiren, glitter, aracet, pensule şi carioci ca să decorăm nişte ouă de Paşti cu adevărat “regale”. Evenimentul s-a sfârşit într-o ploaie de sclipici, presărat peste câştigătorii de la tombolă, dar şi împrăştiat de copiii care ajunseseră să se certe pe mormanele de sclipici amestecat de pe mese.

dacoart-materiale

dacoart-oua-de-polistiren

dacoart-oua-cu-glitter

Şi dacă tot ziceam de tombole, am avut 3 cărţi Coco şi 3 DVD-uri Coco, oferite de Provideo, pentru trei câştigători, care au răspuns corect la întrebările din concurs. Despre Coco am scris şi eu, dar cel mai recent a scris aici Mămica urbană, cu o analiză foarte profundă a filmului.

dvd-coco

Însă toţi copiii au plecat acasă cu cadouri, nu doar câştigătorii la tombole, pentru că am avut nişte daruri generoase trimise de Iepuraşul Trifoi al Sofiei (via Iepuraşul de Paşti, desigur): seturi de rechizite şi accesorii cu Sofia de la HappySchool.ro, un magazin nemaipomenit cu obiecte cu licenţă pentru copii, şi păpuşi cu Anna, Elsa şi Rapunzel de la Hasbro.

cadouri-happy-school

premii-happy-school

20180405_115744

În plus, cele trei Lego-uri pe care le-am avut pentru joacă au atras atenţia copiilor, care au trepidat de nerăbdare să le desfacă, să se joace cu ele.

lego-princess

Serialul Sofia Întâi sezonul 1 se difuzează în fiecare sâmbătă la 9:30 pe Disney Junior.

8 Replies to “Sofia Întâi: O prinţesă poate face tot ce face un prinţ!”

  1. A fost și într-un episod faza cu prințesele care pot face ceea ce fac și prinții: atunci când Sofia a vrut să intre în echipa de călărie și nu o lăsau pentru că e fată 🙂 Ți-am zis că sunt fan, nu cred că am pierdut vreun episod 😀

    1. Laura Frunză says: Reply

      Cred că ai dreptate! Oricum a încercat multe lucruri care erau destinate doar băieţilor sau care erau considerate imposibile.

  2. Toma Tantica says: Reply

    E serialul meu preferat😂😂 O super eroina…yummy ce dulciuri

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, au fost minunate dulciurile!

  3. De multe ori mi se face dor de desenele animate de la televizor, dar doar mie, din pacate: fiica-mea nu se mai uita la ele de multa vreme, asa ca nu am pretext sa trag si eu cu ochiul/urechea la asa ceva. Sofia, de ex., era o draguta si mi se pareau tare frumoase si educative episoadele cu ea, ca si alte filme de pe Disney Junior (singurul canal in afara de Minimax la care ne uitam noi). Nici la filmele de animatie de la cinema nu se mai inghesuie sa mearga Luna ca pe vremuri, cred ca trecem usor-usor la next level, cu filme cu actori. Chiar cred ca “Coco” a fost ultimul pe care l-am vazut, daca imi amintesc bine. Poate mai stii ca ma miram cum de mie nu mi-a transmis nicio emotie filmul ala, desi eu plang in hohote la orice prostioara. In schimb, o satisfactie tot am avut vazandu-l, pentru ca am sesizat trimiterile culturale cu care era impanat: temele mitologice, motivele folclorice, numele semnificative ale personajelor care faceau aluzie la cei mai cunoscuti pictori mexicani si la povestea lor reala etc. Si mai ales pentru ca le-am putut discuta, la iesire, cu fiica-mea si cu prietena ei, aproape ca de la egal la egal. Next level, dupa cum spuneam. Cred ca in ritmul asta o sa ajung sa ma duc eu, singura si pe ascuns, la filme de animatie pentru copii :-))))

    1. Laura Frunză says: Reply

      Pe asta cu pictorii mexicani eu n-am sesizat-o. Cred că trebuie să mă mai uit o dată. Îmi dai câteva indicii?

      1. Pai Frida Kahlo era peste tot in film, sub diverse forme, de la zombi la tablou, iar numele familiei lui Miguel era Rivera, ca in Diego Rivera, celalalt pictor mexican celebru si iubitul Fridei 🙂

        1. Laura Frunză says: Reply

          Da, da, pe Frida am remarcat-o, credeam că ai mai văzut şi alte trimiteri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.