Educă-te ca să poţi educa: eveniment pentru educaţia financiară a copiilor

Educaţia financiară este despre viaţă, nu despre bani.

Citat de Adrian Asoltanie, un cunoscut trainer în domeniul educaţiei financiare pentru adulţi şi copii, un subiect care mă preocupă foarte mult în ultima vreme, pe măsură ce încerc să aprofundez cu Eliza subiectul banilor, mai ales că mi se pare că, orice aş face, nu reuşesc să-i transmit exact informaţiile de care are nevoie pentru că, până acum la 9 ani, nu pare să înţeleagă valoarea banilor.

Chiar acum câteva seri, stăteam în pat şi discutam şi, deodată, mi-a spus: “Mami, nu vreau să cresc mare, pentru că mi-e teamă că n-o să mă descurc cu toate lucrurile astea, cu un job şi cu salariu, cheltuieli şi credit la bancă.” Biata de ea, dacă ştie că noi avem apartamentul luat cu credit, se tot gândeşte la asta, ceea ce nu e neapărat rău şi e chiar o îmbunătăţire faţă de momentele în care credea că dacă punem laolaltă toţi banii din puşculiţă, o să reuşim să ne luăm o casă.

Prin urmare, încerc să nu ratez evenimentele legate de educaţia financiară a copiilor (am fost la DPT #9 cu Ligia Goloşoiu, autor de manuale de educaţie financiară, şi la Mama Time Out cu Anamaria Ciuhuţă, trainer de educaţie financiară – click pe linkuri dacă vreţi să citiţi articolele scrise de mine pe tema asta), dar pe Adrian Asoltanie l-am ratat mereu şi am auzit numai lucruri bune despre el.

Liber la educaţie sau educaţie la liber

De data asta nu-l voi mai rata pentru că voi merge la Liber la educaţie sau educaţie la liber, un eveniment de educaţie financiară pentru părinţi, care va avea loc pe 19 mai 2018, între orele 10 şi 14 la hotel Pullman din Bucureşti. Adrian Asoltanie nu e singurul vorbitor, are alături de el alte personalităţi din domeniul educaţiei copiilor foarte apreciate în prezent: psihologul Gáspár György şi Oana Moraru, consultant educaţional.

Ce spun vorbitorii despre relaţia copiilor cu banii

Părintii sunt cele mai influente modele în vieţile copiilor, iar acest fapt este valabil şi atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica şi neliniştea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor şi ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal şi profesional. (Gáspár György)

Relaţia copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor. (Oana Moraru)

Înţelegerea corectă a valorii muncii, creativităţii, răbdării, cumpătării şi generozităţii reprezintă baza unei personalităţi echilibrate şi împlinite. (Adrian Asoltanie)

liber-la-educatie-educatia-financiara

Despre ce vor vorbi invitaţii la conferinţă

Gáspár György va vorbi despre cum putem arunca o privire constienta asupra poveştii pe care ne-o spunem despre bani ca să recunoaştem credinţele limitative referitoare la câţi bani „merităm“, ca să putem, astfel, să ne (re)câştigăm stima de sine şi încrederea în forţele proprii şi să devenim modele sanatoase atât pentru copiii noştri, cât şi pentru generaţiile viitoare.

Oana Moraru va vorbi la eveniment despre educaţia financiară ca mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea şi prioritizarea, şi despre modul în care îi putem ajuta pe copiii noştri să fie conştienţi de nevoile lor.

Adrian Asoltanie trainer, speaker şi antreprenor de aproape 20 de ani, a conceput special pentru copii cursul Micul Dresor de Lei, adaptat pe grupe de vârstă. Adrian ne va oferi sfaturi practice despre cum le putem transmite copiilor convingeri şi valori pentru viaţă, ca parte dintr-o educaţie financiară extinsă.

Detalii organizatorice

Înscrierea la evenimentul Liber la educatie sau educatie la liber? – 2018 se poate face pe pagina de facebook a evenimentului, accesând formularul aflat aici: Formular de înscriere, la telefon 0722 463 824 sau prin e-mail la adresa catrinel.petre@mozaicmedia.ro

Pret special: 60 lei – valabil până la data de 25 aprilie!

Preţul întreg al biletului este de 100 lei.

Dacă luaţi un bilet la conferinţă, veţi putea cumpăra şi jocurile de educaţie financiară dezvoltate de Adrian Asoltanie la un preţ promoţional (aproape jumătate de preţ faţă de preţul lor întreg). În formularul de înscriere găsiţi toate detaliile.

20% din valoarea încasărilor din bilete se redirecţionează către partenerul caritabil al evenimentului, United Way Romania – organizaţie care desfăşoara programe de integrare socială şi profesională pentru tineri şi adulţi din medii defavorizate.

3 Replies to “Educă-te ca să poţi educa: eveniment pentru educaţia financiară a copiilor”

  1. Fonduri Proiecte says: Reply

    Ma iertati, stiu ca este un articol mai vechi, dar as dori sa aflu daca acesta este un eveniment recurent, si cand ar fi urmatoarea data de organizare. Multumesc,

    1. Laura Frunză says: Reply

      Deocamdata nu am aflat daca se va mai organiza.

      1. Fonduri Proiecte says: Reply

        Multumesc. Voi urmari in continuare blogul, oricum este o placere

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.