Solo: O poveste Star Wars, din 25 mai în cinematografe

Eliza este mare fan al francizei Star Wars, aşa că nu se putea să ratăm cel mai recent spin-off al seriei, Solo: O poveste Star Wars. Deşi filmul se cheamă “O poveste Star Wars”, el poate fi văzut şi individual, fără legătură cu celelalte episoade.

Teoretic, se doreşte a fi un prequel Star Wars, care să ne arate povestea vieţii lui Han Solo înainte de a se întâlni cu Luke Skywalker: cum a ajuns un pilot atât de bun, cum s-a împrietenit cu Chewbacca, cum şi-a câştigat nava la cărţi, pe cine a iubit şi a pierdut şi cum a ajuns să facă lucruri de cealaltă parte a legii.

Practic e un film care poate fi văzut de oricine, oricând, chiar dacă nu eşti neapărat fan Star Wars. Eu nu sunt fan şi nici măcar nu mă dau în vânt după filmele de acţiune, m-am dus să-l văd doar pentru că Elizei îi place franciza şi am vrut să-i fac o bucurie. Şi bucurie a fost! La ieşirea din sală a spus: “wow, ce intens a fost, am avut momente în care voiam să-mi pun mâinile la ochi!”

Într-adevăr, e un film plin de acţiune, nu ai timp nici să clipeşti prea lung, că pierzi o fază. Noi l-am văzut la IMAX (prima oară pentru mine) şi a fost o experienţă foarte copleşitoare, pentru că ai impresia că faci parte din film şi că totul e foarte aproape.

Pentru cei mai bătrâni (aşa ca mine 😀 ), care s-au obişnuit cu Harrison Ford în rolul lui Solo, o să fie o surpriză distribuirea lui Alden Ehrenreich în rolul tânărului Solo, pentru că nu par să aibă nimic în comun, cu excepţia acelei aluri de rebel al galaxiei şi, poate, a zâmbetului şăgalnic. Însă producătorii s-au gândit să aleagă nu un actor care să semene cu Ford, ci un actor care să surprindă esenţa acestui personaj şi cred că au făcut o alegere bună.

Mi-a plăcut şi de Emilia Clarke în rolul iubitei lui Han, Qi’ra, actriţă pe care sigur o cunoaşteţi din rolurile jucate în Games of Thrones sau Me Before You. Nu există scene de sex în film (motiv pentru care e potrivit şi pentru copii, în ciuda scenelor de luptă), doar vreo două săruturi la care oricum s-a strâmbat Eliza 😀

afis-solo

Vă recomand să duceţi copiii la acest film pentru că e despre prietenie, despre loialitate, despre trădare şi încredere, despre renunţarea la binele personal pentru binele suprem, despre dragostea care nu ţine cont de rasă (sau de planeta de provenienţă 😀 ), despre felul în care experienţele negative îi afectează pe oameni: unii se întăresc ca să facă bine mai departe,  în timp ce alţii trec de partea răului.

Nu mă pot pronunţa cu privire la calitatea filmului în comparaţie cu celelalte filme din franciză pentru că nu le-am văzut şi oricum nu sunt în măsură să-mi dau cu părerea. Mie mi s-a părut un film antrenant, cu actori carismatici (inclusiv un Woody Harrelson niţel îmbătrânit dar la fel de şarmant în rolul lui Tobias Beckett) şi cu multe aspecte educaţionale pentru copii.

Solo: O poveste Star Wars este distribuit de Forum Film România şi poate fi văzut în cinematografe din 25 mai, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D, atât dublat, cât şi subtitrat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.