Cum a fost în tabăra 3D Game Design in Kodu de la Logiscool

Acum o lună vă anunţam că Eliza va merge într-o tabără urbană de tehnologie la Logiscool, o școală internațională de programare fondată cu intenția de a face accesibile copiilor cunoștințele digitale și de programare de bază. Eliza a urmat un curs de 3D Game Design in Kodu, adică a învăţat să facă nişte joculeţe într-un program care se cheamă Kodu şi care se poate descărca ulterior şi pe calculatorul de acasă pentru a exersa noţiunile învăţate la curs. De altfel, Eliza a venit cu toate “lumile” ei pe un stick, dar încă nu a avut timp să exerseze, pentru că a tot fost plecată.

Elizei i-a plăcut foarte mult în această tabără (deşi a fost una dintre cele doar 3 fete dintr-o serie de 11 copii) şi nu a deranjat-o deloc să se trezească dimineaţa în vacanţă pentru a traversa oraşul până la Logiscool. Pentru noi e cam peste mână sediul lor (a trebuie să meargă pe jos + metrou + autobuz + mers pe jos), dar ei i-a făcut plăcere. Dacă îi daţi pe copii la o tabără din asta full day, aveţi avantajul că îi puteţi lăsa acolo începând cu ora 8 şi apoi să plecaţi la serviciu şi apoi îi puteţi lua până la ora 18.00.

Cum se desfăşoară o tabără urbană: de la 9 până la 12.30 aveau curs (cu pauză şi o gustare), după care mergeau la prânz la restaurantul Fabio din apropiere, apoi, teoretic, de la 13.30 la 17.00 trebuiau să aibă activităţi în aer liber, dar cred că supraveghetorii erau convinşi de către copii să-i mai lase puţin la calculatoare şi după amiaza, după o tură de jocuri în parc, pentru că, de obicei, când mergeam s-o luăm, Eliza era la laptop.

logiscool

Poate că prânzul a fost un pic cam sănătos pentru gusturilor unor copii (doar supe creme + pizza&paste, din care unele cu dovlecei şi vinete), dar Eliza nu e genul să moară de foame cu mâncarea dinainte, aşa că pentru noi totul a fost ok.

În viaţa mea nu am stat atâta la calculator!

Noi acasă avem reguli foarte stricte cu privire la statul pe telefon sau calculator (de fapt, pe calculator nu stă deloc, doar pe telefon) şi nu cred că s-a întâmplat vreodată să stea patru ore pe zi la un dispozitiv electronic. Evident că a fost în culmea fericirii că a putut să facă toate astea, mai ales că nu a fost doar scrolling pe YouTube, ci chiar au învăţat nişte noţiuni de bază în programare.

Dacă aveţi bugetul necesar şi nu ştiţi ce să mai faceţi cu copiii vara, o tabără din asta urbană e numai bună, sunt o mulţime de oferte din toate domeniile şi în mai toate zonele din Bucureşti, dar şi în marile oraşe din ţară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.