Pe raftul cu cărţi de citit – noutăţile toamnei 2018

Nu mai reuşesc deloc să citesc şi cărţile care stau pe raftul cu “lecturi de plăcere”, pentru că sunt niţel cam copleşită de cărţile pe care trebuie să le citesc pentru noul meu job secundar – acela de a scrie pe blogul editurii Arthur. Cu toate astea, le ţin acolo, în speranţa că o să ajung să le citesc înainte să devină din noutăţile toamnei… apariţiile anului trecut 😀

Ca să nu aşteptaţi şi voi atât de mult timp ca să aflaţi de ele, iată cele câteva cărţi care numai nu mă roagă să le citesc cât mai repede!

Editura Litera: Algoritmul fericirii şi Lapte fierbinte.

Algoritmul fericirii e o carte mai uşurică, gen chick lit, despre un soft care încearcă să găsească bărbatul perfect pentru Jen, o femeie de treizeci şi ceva de ani, care tocmai a fost părăsită de iubitul ei.

Lapte fierbinte e despre “două femei, mamă şi fiică, care ajung într-un sat de pe coasta de sud a Spaniei. Rose suferă de o boală ciudată, iar medicii nu ştiu ce să creadă. Fiica ei, Sofia, a adus-o la o clinică privată pentru a găsi un remediu cu ajutorul doctorului Gómez, un medic ale cărui metode şi motive sunt controversate şi îndoielnice.” (preluare site Litera)

Editura Trei: Sub un cer sângeriu şi Loveşte-ţi inima!

Sub un cer sângeriu de Mark Sullivan: Bazat pe o poveste adevărată, Sub un cer sângeriu vorbește despre curajul incredibil și rezistența unui tânăr în timpul uneia dintre cele mai întunecate perioade din istorie – al Doilea Război Mondial. Pino Lella este un adolescent italian obișnuit – pasionat de muzică, mâncare și fete –, dar sfârșitul inocenței sale e aproape. Când casa părinților săi din Milano este distrusă de bombardamentele Aliaților, Pino se alătură unei reţele clandestine care îi ajută pe evrei să se refugieze traversând Alpii din Italia către Elveția și se îndrăgostește de Anna, o văduvă frumoasă, cu șase ani mai mare decât el.

Loveşte-ţi inima! de Amelie Nothomb este “Povestea unei tinere excepționale care crește fără iubirea mamei. Povestea relațiilor ei cu alte femei: cu Élisabeth, prietena ei cea mai bună, cu Olivia, mentorul ei, cu sora ei Célia și, bineînțeles, cu mama sa. E o poveste despre sentimentele mai puțin nobile care animă relațiile umane: rivalitate, gelozie, neîncredere. “(preluare site editura Trei)

Editura Nemira: Ultimul tren spre Istanbul şi Busola

Ultimul tren spre Istanbul: “Selva, fiica unui conducator otoman, pleacă la Paris sa înceapă o nouă viaţă cu Rafael, soţul ei, fiul aratos al unui medic evreu. Numai că Franţa e invadată de nazişti. În timp, cei doi îndrăgostiţi aflaţi în exil descoperă că nimic – nici războiul, nici politica şi nici măcar religia – nu poate desface legăturile de familie. Împreună străbat un continent măcinat de conflicte, suspiciuni şi violenţe.”

Busola: “La Viena se înnoptează, iar Franz Ritter, muzicolog sedus de Orient, în zadar încearcă să adoarmă. Între veghe şi vis, între nostalgie şi febră, prind contur amintiri fără număr, de la Istanbul, Alep, Damasc, Palmira, Teheran, precum şi umbra unei iubiri imposibile.” (preluare site Nemira)

Editura Corint: Ultima oară când ne luăm rămas bun şi Infinitul dintre noi.

Ultima oară când ne luăm rămas bun e în curs de lecturare şi este despre o adolescentă care încearcă să-şi repună viaţa pe picioare în perioada care urmează după sinuciderea fratelui ei. Este o carte cu o puternică încărcătură emoţională, potrivită atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi.

coperta-ultima-oara

Infinitul dintre noi nu o am încă, dar este pe lista mea de lecturi pentru acest sfârşit de an. “Cu o zi înainte de începerea primului an de liceu, Zoe, Jake, Mia, Gregor si Whitney au scris câte un mesaj către viitorul lor eu și au ascuns biletele într-un loc secret, cu promisiunea să le citească abia după absolvire.

Cine și-ar fi putut închipui atunci că acești cinci boboci cum nu se poate mai diferiți se vor confrunta cu pierderea unor oameni dragi, își vor vedea familiile destrămându-se sub propriii ochi, se vor lăsa cuprinși de fiorii primei iubiri, vor simți gustul amar al trădării, dar, mai presus de toate, își vor descoperi adevărata identitate?” (preluare site Corint)

coperta-infinitul-dintre-noi

 

Voi ce cărţi aveţi pe raftul de citit în perioada următoare? Sau pe noptieră, în curs de lecturare?

2 Replies to “Pe raftul cu cărţi de citit – noutăţile toamnei 2018”

  1. Chiar azi am cumpărat “Ultimul tren spre Istanbul” Sper s-o citesc cât mai repede.

  2. Ce recomandari faine si ce carti interesante am descoperit 🙂 In perioada asta cred ca mi-ar placea: “Ultimul tren spre Istanbul” si “Loveste-ti inima!” Multumesc 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.