Super-delicios şi rapid de făcut: sandviş cu hummus şi avocado

Cine ar fi zis că o să mănânce Eliza hummus vreodată? A încercat de mai multe ori, dar de fiecare dată l-a găsit cam “bleah”, un soi de fasole bătută fără usturoi şi fără gust. Pur şi simplu nu-i plăcea! Apoi a venit într-o după amiază acasă de la şcoală ruptă de foame şi eu tocmai pozam nişte sandvişuri superbe (pentru că chiar arată frumos, nu sunt doar delicioase) cu hummus şi avocado şi s-a înfipt în ele. A mâncat trei tartine (fără partea de deasupra) fără să respire, nici măcar nu ştiu unde a încăput atâta pâine!

sandvis-cu-hummus-avocado-si-rosii-uscate

Reţeta e o improvizaţie a unei colege de serviciu, cu o completare de efect din partea mea. Cine ar fi zis că din hummus şi avocado iese o combinaţie aşa delicioasă? Colega mea – pe care o găsiţi pe Instagram ca the_curious_eye – este nu doar pasionată de mâncarea bună, ci şi de mersul cu bicicleta.

Are nişte poze absolut superbe şi, când ne întâlnim la prânz la serviciu, mereu îmi povesteşte de locurile minunate în care a mai fost. Aşa mi-a povestit şi de acest sandviş pe care şi l-a luat într-o excursie cu bicicleta: ea în varianta veggie, iar partenerul ei în varianta cu carne (salam crud-uscat).

sandvis-hummus-si-avocado

Ingrediente: un hummus de calitate (cumpărat sau făcut în casă), pâine de secară feliată, măcriş în varianta Microgreens (sau frunze proaspete, dacă aveţi), 1 avocado, zeamă de lămâie, roşii uscate.

Eu am avut un hummus extraordinar şi cred că asta a făcut diferenţa, Eliza nu ar fi mâncat chiar orice fel de hummus. L-am luat la pachet de la un atelier de gătit cu Solaris şi Thermomix la care fusesem în seara precedentă. Hummus la Thermomix (un robot pentru preparat şi gătit mâncarea) a ieşit cremos ca o frişcă şi foarte bine echilibrat ca aromă.

Roşiile uscate le am de la o prietenă care a uscat astă-vară roşii cherry într-un deshidratator, dar au fost cam crocante, cred că ar merge mai bine roşiile uscate la soare şi conservate în ulei din borcanele italieneşti. Măcrişul e de la Microgreens, se găseşte prin hipermarketuri, avocado şi pâinea de la Lidl (au pâinea întreagă şi o feliezi tu acolo cât vrei de groasă).

sandvis-cu-hummus-si-microgreens

Mod de preparare: nu cred că e aşa greu de dedus! Se unge pâinea cu hummusul, se pune deasupra un mănunchi generos de măcriş, apoi felii de avocado stropite cu lămâie şi la final roşiile uscate. Deasupra se mai pune o felie de pâine unsă cu hummus. Pentru un gust uşor picant, am asezonat cu o sare cu chilli pe care o aveam în casă la râşniţă de la Kotanyi. Puteţi pune fulgi de ardei iute sau doar puţină boia.

sandvis-cu-hummus-si-avocado

Nu aş şti să vă spun cât ţine acest sandviş dacă vreţi să-l luaţi la pachet undeva, noi le-am mâncat pe loc, pur şi simplu au fost prea bune! Şi pentru că s-a nimerit să fac trebuşoara asta chiar de Ziua Internaţională a Oului (vă vine să credeţi că există aşa ceva?), am încercat şi o variantă cu ou prăjit (sau poşat): pâine, hummus, microplăntuţe de ridiche, avocado şi ou prăjit. A fost ceva de vis!

sandvis-cu-hummus-avocado-si-ou

4 Replies to “Super-delicios şi rapid de făcut: sandviş cu hummus şi avocado”

  1. Violeta Argatu says: Reply

    Arată demențial!
    Uite că o să desfac și eu roșiile :))). Anul trecut le-am făcut la soare. A durat vreo trei zile. Chiar mă facushi curioasa :d

    1. Laura Frunză says: Reply

      Și au rezistat așa uscate la soare? Erau mai moi?

      1. Violeta Argatu says: Reply

        Daaaa!
        E nițel mai mult de munca ce-i drept. Și grija, și rugăciune :)))) -“da Doamne sa nu ploua, ca sa se usuce roșiile…da Doamne sa nu se …. vreo păsărică pe roșiile mele (acoperite cu tifon)…și tot asa. Dar au fost mult mai gustoase decât astea. Poate și din cauză că am folosit alt soi…

  2. Sună tare bine. O să încerc și eu 😊.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.