Zece filme de Halloween pentru copii – recomandări… monstruoase

Postarea asta este pentru cei care consideră că Halloweenul e ceva amuzant pentru copii și, chiar dacă nu merg la nicio petrecere, vor să petreacă o seară în familie sculptând un dovleac și vizionând niște filme de Halloween mai mult sau mai puțin înfricoșătoare. Ceilalți cititori pot sări liniștiți peste acest articol.

La noi este primul an în care o las pe Eliza să marcheze cumva Halloweenul, asta însemnând că o să punem niște decorațiuni cu fantome, o să decorăm un dovleac și o să facem biscuiți în formă de lilieci. O să vă povestesc despre mica noastră petrecere de Halloween după ce se va petrece, desigur!

Înainte de a citi mai departe, vă rog să rețineți că fiecare familie are valorile și viziunile proprii. Fiecare persoană decide singură la ce se uită, ce sărbătorește și în ce mod, și vă rog să respectați asta. Cel puțin la mine pe blog, nu tolerez comentariile răutăcioase sau extremiste pe acest subiect.

Iată o listă de 10 filme de Halloween, care mai de care mai potrivite pentru acest moment. Unele sunt mai horror, altele mai amuzante, dar înainte să puneți vreunul dintre filme unui copil, uitați-vă la trailer și mai citiți câte ceva despre el pe net. Recomandarea mea de vârstă este 10+ pentru majoritatea, cu excepția lui Coco și a filmului cu căței, care merg și la vârste mai mici.

filme-de-halloween-pentru-copii

Filmele se găsesc pe Netflix, HBO Go, DVD-uri sau pe Youtube Movies, unde costă în jur de 3 lire vizionarea unui film.

1. Coco – filmul anului 2017 de la Disney, din punctul meu de vedere, este povestea unui băiețel care, de Dia de los Muertos (un fel de pomenirea morților mexicană, care se petrece aproximativ în aceeași perioadă cu Halloweenul) ajunge în lumea spiritelor. Este un film emoționant, cu muzică bună și care transmite mesajele potrivite.

2. Hotel Transylvania 1, 2, 3, pe oricare îl găsiți. Sunt animații foarte haioase care, teoretic, se petrec în Transilvania, la un hotel al monștrilor. Filmul este despre confruntarea dintre generația tânără și cea mai în vârstă, dintre tradiții și modernitate, dintre fantezie și realitate.

3. Frankenweenie este o animație ceva mai horror (dar horror, varianta copii), alb-negru despre un băiețel căruia îi moare cățelul. Incapabil să facă față pierderii, din punct de vedere emoțional, Victor încearcă să-l readucă la viață pe Sparky cu ajutorul științei. Noi la filmul ăsta ne vom uita în seara de Halloween, am comandat DVD-ul de la Provideo 😀

4. Coraline, tot o animație dark, este despre o fetiță care descoperă o lume alternativă în spatele unei uși din noua ei locuință. În lumea alternativă, există aceiași oameni ca în lumea reală, doar că au nasturi, în loc de ochi. Deși mama și tatăl ei din lumea din spatele ușii par mai atenți și mai afectuoși decât cei reali, ademenind-o acolo, curând Coraline descoperă un secret monstruos. Animația este făcută după romanul omonim al lui Neil Gaiman.

5. Monster Family este un film foarte haios despre o familie obișnuită care este transformată de Baba Iaga într-o familie de monștri: mama devine o vampiriță, tatăl – Frankenstein, fiica e o mumie iar băiețelul un vârcolac. Blestemul vrăjitoarei spune clar: doar când toți membrii familiei vor fi fericiți din nou, se vor transforma la loc în oameni. Dar oare când se va întâmpla asta?

6. Spooky Buddies – un film de Halloween cu cățeluși, ce poate fi înfricoșător la asta, mai ales când personajele sunt niște pui adorabili de labrador?

7. Dear Dracula – un film despre băiat timid care, în loc să-i scrie o scrisoare lui Moș Crăciun, îi scrie lui Dracula, cerându-i să-l transforme într-un vampir adevărat de Halloween. Nu mică e surpriza lui când Dracula îl vizitează personal. Găsiți filmul pe Youtube Movies.

8. The Nightmare Before Christmas – când Jack Skellington din orașul Halloween ajunge, din greșeală, în orașul Crăciun, se hotărăște să sărbătorească și el Crăciunul. Dar oare totul va funcționa așa cum trebuie, sau Jack riscă să strice Crăciunul tuturor? Producătorul filmului este Tim Burton, un maestru al animațiilor horror pentru copii. Tot el a mai produs Frankenweenie și filmul recomandat la nr. 9.

9. Corpse Bride – un film animat cu Johhny Depp ca vocea lui Victor, Helena Bonham Carter ca Emily și Emily Watson ca Victoria, despre o căsătorie aranjată, o mireasă ucisă și un mire care ia de nevastă un… cadavru. Cu siguranță un film dark, potrivit mai degrabă pentru adulți și copii mari (adolescenți).

10. Monster House – ce faci când descoperi că locuiești vizavi de un monstru? Și nu e un monstru obișnuit, ci o casă monstru!

Pe voi ce film v-ar tenta pentru seara de Halloween?

One Reply to “Zece filme de Halloween pentru copii – recomandări… monstruoase”

  1. Multumesc, o sa-i arat Lunei articolul, ca nu le-a vazut chiar pe toate din lista asta. Desi nu e chiar fana a genului (ba chiar o suspectez ca-i e frica uneori…), “Frankenweenie” a fost unul dintre filmele ei preferate, l-a vazut si revazut de multe ori anul trecut. Probabil din cauza de catel – marea ei pasiune. Deci cred ca ala cu labradorii o sa fie hit absolut la ea 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.