Prinț și cerșetor – Balet la Opera Comică pentru Copii

Am fost duminică la Opera Comică pentru Copii să vedem Prinț și Cerșetor, unul dintre cele mai recente spectacole, un balet, chiar dacă, după o zi de Gaudeamus, nu-mi mai ardea de ieșit nicăieri. Însă am făcut un efort pentru Eliza, pentru că rezervasem deja biletele și, când am ajuns acolo, am decis pe loc să cumpăr și bilete pentru vizită în culise (20 de lei un bilet pentru două persoane) și bine am făcut, căci a fost minunat.

print-si-cersetor_11

Baletul este inspirat din cartea omonimă a lui Mark Twain, Prinț și Cerșetor, în care un băiat sărman și un prinț fac schimb de locuri și află, fiecare, cum trăiește celălalt. Deși, probabil, vă închipuiți că un balet nu poate transmite atât de bine o poveste așa de complexă, o să fiți surprinși să vedeți că această producție reușește asta.

print-si-cersetor_5

Ca întotdeauna, spectacolul combină muzica, dansul, proiecțiile video, costumele și decorurile, cu un rezultat extraordinar. Desigur, sfatul meu e să le spuneți, pe scurt, copiilor despre ce e vorba.

În spatele meu a stat o mamă cu un copil ceva mai mare și copilul s-a plâns întruna că nu pricepe nimic și nici nu am auzit-o pe mamă să-i explice ceva și e păcat de această experiență minunată, să nu pleci cu ceva din ea acasă.

print-si-cersetor_3

Eliza nu citise cartea, dar i-am spus că e o situație similară cu desenul Barbie și sărmana croitoreasă 😀 Mersi de ajutor, Barbie! Apoi i-am explicat despre cartea lui Mark Twain și despre cum multe filme, desene, piese de teatru și alte producții s-au inspirat din ea.

Atenție: Baletul durează o oră și jumătate, fără pauze!

Nu mai fusesem de multă vreme la Opera Comică și nu știam că poți face poze gratuite în foaier, cu fundal și cadru special pentru spectacolul la care ai venit. Evident că am făcut și noi!

Și nici nu mai știam că și-au diversificat așa de mult oferta de produse promoționale: puzzle-uri cu toate spectacolele, DVD-uri cu înregistrările (Eliza s-a uitat  duminică seara  la DVD-ul cu Flautul fermecat și chiar îmi pare rău că nu m-am uitat să văd dacă au DVD și cu Eliza, micuța florăreasă, pentru că își dorește mult de tot să îl vadă, dar nu se mai joacă momentan), căni, magneți, insigne, seturi creative etc.

Anul acesta, Prinț și Cerșetor se mai joacă doar weekendul viitor (24-25 noiembrie), după care încep spectacolele cu specific de iarnă și final de an, Spărgătorul de Nuci, pe care l-am văzut anul trecut sau acum doi ani, O noapte la Veneția și, desigur, marele spectacol de la Sala Polivalentă, Poveste de Crăciun, pe 4 decembrie de la oa 19.00.

afis_poveste-de-craciun-2018

Târgul ,,Poveste de Crăciun” – distracție de sărbători pe 8.000 de metri pătrați

Din 29 noiembrie, Opera Comică pentru Copii va deschide porțile celei de-a treia ediții a Târgului ,,Poveste de Crăciun” în curtea interioară a instituției din Calea Giulești nr. 16. Pe tot parcursul lunii decembrie și până în 15 ianuarie, copiii, însoțiți de familiile lor, sunt invitați să se întâlnească cu personajele lor favorite din spectacolele OCC și să se bucure de Patinoarul Copiilor.

Pe cei aproape 8.000 de metri pătrați, suprafața pe care se întinde Târgul ,,Poveste de Crăciun”, cei mici vor putea să petreacă, zi de zi, momente de distracție și veselie la cel mai mare patinoar dedicat exclusiv copiilor, Atelierele Spiridușilor, Caruselul cu jucării, Salonul lui Moș Crăciun, Cutea Renilor, Magazinul brazilor împodobiți și Scena Cantus Mundi.

Echipa Operei Comice a pregătit și alte surprize pentru copiii de toate vâstele: derdelușul OCC, tărâmul oamenilor de zăpadă și o mulțime de cadouri și produse culinare delicioase de sezon. Colinde și cântece tradiționale de Crăciun vor răsuna, pe tot parcursul Târgului, pe Scena colindătorilor.

Târgul va fi deschis de luni până vineri între orele 16:00 – 21:30, iar sâmbăta și duminica între orele 10:00 – 22:00. Intrarea este liberă.

3 Replies to “Prinț și cerșetor – Balet la Opera Comică pentru Copii”

  1. Ce frumos! Ce pacat ca in Iasi nu se organizeaza astfel de evenimente pentru copii. Fetitei mele, care are 7 ani, ii plac mult spectacolele care combina o poveste,cu baletul si cu muzica. Imi pare rau ca nu s-au gandit cei de la Opera Comica la un magazin online, care sa le permita si celor din tara astfel de bucurii. Poate in viitor vor face spectacole si in alte orase.Multumim pentru informatii! Irina H

  2. Au spectacole f frumoase.
    Pacat ca se cere f mult pe transport și nu se poate merge cu elevii de mai multe ori pe an.
    Părinții nu au timp sa i duca la spectacole, sunt putini cei care reușesc.
    Au fost f deschiși și la un drum am vazut 2 piese dar copii la jumătatea celui de al 2 lea spectacol erau obositi deci a început foiala.
    Spațiul ptr târg este f mic.
    A fost o zi cu ploaie când au cantat corurile dar dacă nu ploua nu cred ca încapeam în curte.
    Spațiul este f mic.
    La fel patinoarul.
    3 căsuțe cu dulciuri și jucării…
    Poate nu am văzut eu tot.

    1. Cei de la Opera Comica parca aveau transport gratuit pentru copii, asa citisem intr-un pliant de-al lor. Nu e adevarat? Bine, transport gratuit in Bucuresti, nu stiu din afara cum e. Anul trecut sau acum doi ani am fost si noi la targ si era f mic spațiul, da, era undeva in dreapta, cum ieși din clădire. Acum am văzut că au alt spațiu, ceva mai mare, undeva în stânga. Încă nu l-au deschis, așa că nu am văzut cu ochii mei, poate ajung și eu peste vreo două săptămâni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.