Băieții la 12-14 ani: cum să discuți cu ei despre întâlniri și despărțiri

Partea I aici.

Câteva întrebări care ar putea apărea în conversațiile voastre cu băieții și pe care cartea Ghidul pentru băieți în materie de fete le lămurește într-un limbaj accesibil.

Există reguli în ceea ce privește relațiile?

Pot ieși cu o fată mult mai mică decât mine? De câte ori pot invita o fată în oraș dacă ea spune nu? La ce vârstă pot avea prietenă? Pot ieși cu actuala sau cu fosta prietenă a prietenului meu?

Conduita la petreceri

Mă mai duc la petreceri dacă toți au prietenă, numai eu nu? Ce fac dacă nu știu să dansez? Ce fac dacă nu vreau să joc jocurile cu săruturi de la petreceri? Și dacă fosta mea prietenă e acolo cu noul ei prieten? Ce fac dacă părinții nu mă lasă la petrecere?

Două capitole importante în carte sunt despre cum să vorbești cu părinții și despe tachinare. Neapărat includeți în conversație acest subiect. Explicați-le când e ok puțină tachinare și când nu și cum glumele cu tentă sexuală sau cu trimitere la aspectul fizic al cuiva sunt complet interzise. Aici aveți un alt articol de-al meu în care detaliez pe această temă.

Ce fac dacă îmi place aceeași fată ca prietenului meu?

Fie vă place de la distanță aceeași fată, fie e chiar prietena prietenului tău, fie lui îi place de prietena ta – situații foarte delicate, care trebuie tratate cu tact.

Doar prieteni

E ok să ai fete ca prieteni, dar lucrurile se complică atunci când vrei mai mult de la ea, penru că dacă relația nu merge, va fi greu să vă întoarceți la situația anterioară.

Ce poți să faci la o întâlnire cu o fată?

Ok, ți-ai făcut curaj și ai invitat-o să ieșiți împreună. Și acum ce faceți? În carte sunt câteva sfaturi adecvate oricărei vârste. La fiecare se pune accentul pe a face ceva, efectiv, și nu doar a ieși la un suc. Niște activități concrete o să vă dea mai multe ocazii să vorbiți sau, dimpotrivă, dacă sunteți super timizi, o să vă facă să vă simțiți bine fără să vorbiți prea mult.

Idei de prime întâlniri: mergeți la patinoar, mergeți în gașcă la bowling, mergeți într-o plimbare, mergeți la un eveniment sportiv, la picnic cu familia, la piscină împreună cu prietenii (deși eu n-aș recomanda neapărat să se vadă atât de dezbrăcați la primele întâlniri 😀 ), la pizza după școală etc.

Ce să nu faci la o întâlnire cu o fată

Nu vorbi despre fostele tale prietene, nu da sms-uri cu prietenii, nu vorbi urât, nu minți, nu te da peste cap să faci impresie, nu o ignora atunci când vă aflați într-un grup, nu te holba la alte fete, nu fă pe grozavul.

Sărutatul

Când e momentul, de ce aș face asta, cum îmi dau seama dacă vrea să o sărut?

Probleme în relație

Ce probleme pot apărea (te minte, te neglijează, flirtează cu altcineva, se plânge de tine) și cum le remediezi. Când merită să remediezi o problemă și când e mai bine să pui punct unei relații?

Despărțirile

Cum te desparți: spune-i în față, nu email, nu sms. Discutați în particular. Nu o lăsa să afle de la alții. Veți rămâne prieteni sau nu?

Cum procedezi când ești părăsit. Cele cinci etape ale durerii: negarea, furia, negocierea, depresia, acceptarea. Acordă-ți timp pentru a parcurge aceste etape și a te vindeca.

 

 

Image by freestocks-photos from Pixabay

One Reply to “Băieții la 12-14 ani: cum să discuți cu ei despre întâlniri și despărțiri”

  1. Multumim de sfaturi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.