Zece lecții învățate în izolare cu copiii

Nu știu dacă o să ies din izolarea asta cu 3 kile mai mult (ba, sper eu, cu mai puține) dar cu siguranță voi ieși mai înțeleaptă. Iată zece lecții pe care le-am sintetizat după două luni de izolare. Posibil să se adune și mai multe în timp 😀

1. Oricât de gustoasă ar fi și oricât suflet și oricâte ingrediente complicate ai pune într-o mâncare, niciodată nu va fi la fel de apreciată ca pastele cu sos din borcan.

2. Cu cât te chinui mai mult să le organizezi copiilor programul, cu atât mai haotică va fi ziua ta și ei nu-l vor respecta.

3. Cu cât mai complicată e activitatea pe care ai pregătit-o pentru copil, cu atât mai lipsit de interes va fi copilul față de ea. Interesul e invers proporțional și cu efortul făcut pentru a găsi, recicla sau comanda materialele necesare.

4. Cu cât e mai mic un copil, cu atât mai mare va fi interesul grădiniței să vă dea de făcut tot felul de activități și să vă ceară să vă logați pe zoom ca să vă jucați împreună. Cu cât e mai mare, cu atât mai rar îl vei vedea și doar în preajma frigiderului sau când se întrerupe wirelessul.

5. Termenul de curățenie a fost înlocuit cu noțiunea de haos controlat. Sâmbetele de curățenie au fost înlocuite cu zilele de curățenie de luni, marți, miercuri, joi și îmi bag picioarele, nu mai fac în veci.

6. ”Unde mi-e/unde-mi sunt?…ceva” o să devină cuvintele pe care le vei auzi cel mai des. Cuvintele pe care o să le spui tu cel mai des sunt: ”nu acum, sunt în ședință!” și ”mai lasă naibii telefonul ăla!”

7. Îți propui să faci economii dar după trei săptămâni de carantină, copiii au gleznele și încheieturile goale și trebuie să le comanzi haine online. Iar când faci greșeala să intri pe site-urile magazinelor, descoperi că au reduceri la costume de baie și rochițe de vară 😀

8. Atunci când crezi că ai ascuns bine de tot bomboanele cu alcool, copilul mic se cațără în cămară și le găsește și vrea două. Atenție! Nimeni nu are voie să bea din smoothie-ul lui mami! Conține ceva mai mult decât fructe!

9. Dacă speri că vei avea liniște la toaletă sau la duș, copilul mic va veni la gaura cheii și va zbiera prin ea: ce faaaaaaci? mami, ieși afară? faci duș? te văăăăăd!

10. Regula ”nu e voie să mănânci în sufragerie” a fost încălcată de atâtea ori că s-a transformat într-o regulă nouă: ”dacă mănânci în sufragerie și nu dai și pe covor și pe pat, mai primești o porție!”

Voi ce-ați mai învățat zilele astea?

 

Cover photo by grafikacesky from Pixabay

4 Replies to “Zece lecții învățate în izolare cu copiii”

  1. Violeta.argatu says: Reply

    :))))))).
    Ai o diploma de merit de la mine.

    1. Laura Frunză says: Reply

      hahaha, cred ca diploma o meriti tu, mai degraba :))))

  2. scintei adina says: Reply

    Sunt casnica de muuuulti ani si am trecut prin toate, dar nu se mai intampla. Asta pentru ca nu ma mai chinui ca nimic programat, nici activitate si nici curatenie sambata (asa era in copilaria mea si aveam treaba toata ziua, uram sambetele, fac in timpul saptamanii mereu cate ceva pana la amiaza iar weekend-ul e doar pt timp impreuna si relaxare). Vineri fac mare parte din curatenia ce a mai ramas sa fie totul pus la punct, asta dupa ce fac in mare parte zilnic cate ceva. Activitatile le incep eu si ei vin pe langa mine si continua, nu ma rog, nu le zic si nu mai pregatesc chestii elaborate ca la fetita, vin din mers doar facandu-le pofta (ce e drept, eu nu muncesc altceva acasa cum faci tu, dar vreau sa citesc 🙂 ). Nu le dau voie sa manance in sufragerie si gata. Dar am trecut si prin asta :). Liniste la baie nu am niciodata, deja m-am obisnuit cu asta, desi de multe ori intru pe furis, dupa 1 minut aud cum cineva zgreaptana usa si imi spune ca vrea sa intre sa stea cu mine (la baie nu are nevoie, avem 2 bai). Lista ar putea continua, dar eu deja nu-mi mai bat capul. Cateodata ma port si eu ca o adolescenta si nici macar nu raspund la ce vorbesc, ma fac ca nu am auzit, desi aud si vad tot. Gata! nu mai zic nimic ca ma dau de gol. Carantina se va termina si iti va fi dor .

  3. M-am distrat! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.