Zece tipuri de iubiri și corespondentele lor din cărți

Pentru că februarie e luna iubirii (da, da, chiar e, cu voi vorbesc, Grinchilor într-ale Valentinului și Dragobetelui!), m-am gândit să fac o listă cu zece tipuri de iubiri întâlnite în cărți, care sigur o să vă încălzească inima (și unele și atmosfera, dacă aveți nevoie de așa ceva 😀 )

1. Iubire clasică: Mândrie și prejudecată, Jane Austen

Mândrie și prejudecată nu cred că are nevoie de descriere, este una dintre cele mai cunoscute cărți din literatura engleză scrisă de femei și abordează subiecte inedite pentru epoca în care a fost scrisă (precum condiția socială a femeilor, de ex).

2. Iubire erotică: Pachet Provocare și Pasiune

Cititorii și cititoarele pasionate de cărțile cu scene erotice vor aprecia, cu siguranță, pachetul Provocare și pasiune cu volume de la editura Trei și Epica. Și unde mai pus că e doar 49 lei setul de trei cărți? 😀

3. Iubire atipică: Ecuația iubirii, Helen Hoang.

O protagonistă cu sindromul Asperger și o escortă masculină sunt protagoniștii acestei cărți de-a dreptul incendiare. Amuzantă și romantică în același timp, cartea o să vă placă dacă sunteți adepții cărților de amor contemporane.

4. Iubire de Crăciun: Dash, Lily și Cartea Provocărilor, Rachel Cohn, David Lithan.

Nu putem lăsa deoparte iubirea de Crăciun, mai ales dacă e simpatică, ecranizată pe Netflix și include librării, cărți și un joc detectivistic, nu?

5. Iubire în epoca tehnologiei: Algoritmul fericirii PJ Reizin

Oare poate un soft de calculator să găsească algoritmul perfect pentru a face fericită o femeie în carne și oase? Rămâne să descoperiți în această carte perfectă de citit în preajma Valentines Day!

6. Iubiri românești: Nepovestitele iubiri, Tatiana Niculescu

O colecție de șapte povestiri, inspirate din biografii, marturii si situatii reale. Vom regăsi în această carte pe Neagu Djuvara, pe principesa Elisabeta, pe moșierul Constantin Poroineanu care și-a lăsat uriașa avere orașului Caracal, pe exploratoarea Florence Baker, originară din Aiud dar și oameni necunoscuți, cu ale căror secrete și povești ne putem întâlni acum, pentru prima oară.

7. O iubire reală transpusă în ficțiune: Soția din Paris, Paula McLain

Dacă vă place să citiți despre iubirile reale ale oamenilor faimoși, iată o alegere potrivită: povestea de dragoste dintre Ernest Hemingway și Hadley Richardson, cuplu teribil al Parisului anilor ’20 și una dintre cele mai cunoscute din istoria literaturii americane.

8. Iubire neașteptată: Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak

Elif Shafak nu poate lipsi de pe nicio listă cu romane de dragoste, iar Cele patruzeci de legi ale iubirii, despre o mamă casnică și nefericită care regăsește iubirea la aproape patruzeci de ani printr-o întâmplare a destinului, este o alegere minunată.

9. Iubire cu final nefericit: Te-am iubit deja în visul meu, Holly Miller

Trebuie să fii de piatră să nu storci măcar o lacrimă la cartea asta 😀 Deci dacă vreți un roman emoționant și cu potențial lacrimogen numai bun de citit lângă un pahar de vin, o cutie de ciocolată și un pachet de șervețele, atunci acesta este.

9. Iubire self-help: Pachet Limbajele iubirii, editura Curtea Veche

Dacă vorbim despre iubire, nu se poate să nu trecem pe listă și o carte care vorbește despre iubire la modul practic. Nu pot să aleg doar o carte dintre cele trei, toate sunt la fel de bune și vă recomand tot pachetul Limbajele iubirii de la Curtea Veche. Mi se pare un cadou perfect de Valentines dacă vreți să vă asigurați că partenerul/partenera ajunge să vorbească același limbaj al iubirii ca voi.

10. Iubire la vârsta senectuții: Primăvară în Toscana, Santa Montefiore

Una dintre cărțile mele preferate din 2020, Primăvară în Toscana este o poveste despre o dragoste recuperată la vârsta senectuții și despre curajul de a-ți asuma anumite riscuri și schimbări la o vârstă la care societatea te îndeamnă să nu mai speri la nimic nou și frumos în viața ta.

Dacă vă plac cărțile de dragoste, acum e ocazia perfectă pentru a le comanda. Librex are reduceri de până la 80%, oferte de 2+1 gratis, pachete de romane de dragoste și cărți de self help într-ale relațiilor și un cod suplimentar de reducere: LAURAF50 care vă oferă extra reducere de 50 lei la comenzi de minim 190 lei în perioada 11-28 februarie.

În plus, toate comenzile date pe site în perioada 14-24 februarie vor intra automat într-o tombolă cu premii generoase: cinci câștigători norocoși vor primi câte 3 cărți surpriză pe lună până la finalul anului (30 cărți în total).

2 Replies to “Zece tipuri de iubiri și corespondentele lor din cărți”

  1. Ce frumos 😍😍 Mi-am pus pe listă câteva cărți. Mulțumim pentru cod 🤗

  2. Salutare,
    Astazi mi-a venit comanda de la Libris. Prea curand o alta comanda nu mai dau. Desi codul tau poate fi tentant.
    Legat de lista ta iti spun asa:
    1. Tocmai pentru ca este atat de cunoscuta, laudata si apreciata… nu ma incanta sa o citesc 😛
    2. La acest pachet m-am uitat si eu ieri. Dar am termiat luna trecuta de citit cartea “Scoala supunerii”. Deci 1/3 nu imi mai prezinta interes.
    3. Am trecut pe lista scurta de cumparat, la pozitia 4
    4. Am vazut mini seria de pe Netflix. Astept sezonul 2 😀
    5-6-7 neinteresant pentru mine
    8. o tot pun si sterg din cosul de cumparaturi
    9.1 nu ma incanta
    9.2 parca ma trimite la psiholog 😛
    10 mi se pare despre un timp pe care inca nu vreau sa il aflu. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.