10 titluri Arthur pe care le puteți cumpăra cu noul meu cod de reducere

Hai că se apropie Dragobetele, 1 martie, 8 martie etc și aveți o grămadă de ocazii de dăruit cărți. Așa că vă pun la dispoziție un nou cod de reducere, ca să puteți lua cât mai multe. Codul este LURART, oferă 30% reducere și găsiți mai jos detalii despre cum se folosește.

Recomandările sunt complet aleatorii și se bazează pe preferințele mele și pe ce am pus eu în coș/lista de dorințe ultima oară de la ei 😀

Britt Marie a fost aici și Oameni anxioși de Frederick Backmann

N-am mai citit nimic de Backmann de la Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău, am evitat Scandalul și Noi contra voastră pentru că nu mi-a plăcut subiectul, dar cartea despre Britt Marie (care apare și în Bunica) o vreau neapărat.

Oameni anxioși vreau să o citesc pentru că și eu sufăr de diferite tipuri de anxietăți și vreau să văd cum e tratat subiectul.

Charles și Emma. Crezul familiei Darwin, Deborah Heiligman

Mă fascinează personalitatea lui Darwin încă de când am citit pe un grup un citat din Darwin în care acesta nu părea să aibă o părerea prea bună despre femei. Se pare, totuși, că și-a schimbat opinia pentru că și-a iubit și respectat foarte mult soția, iar cartea asta vorbește despre latura privată a vieții lui Darwin, latură pe care abia aștept s-o explorez.

Familia mea și alte animale, Gerald Durrell

Dacă nu ați văzut serialul The Durrells de pe HBO Go, vi-l recomand călduros, e foarte amuzant. O familie britanică, formată din mama văduvă și copiii ei de vârste diferite, printre care și Gerald, un neadaptat la viața școlară și pasionat de natură, se mută pentru o perioadă în Corfu.

Gerald este cel mai mic dintre copii, are doar zece ani atunci când intervine mutarea și pentru el este începutul unei vieți mult mai lipsite de constrângeri, una în care își face acasă propria menajerie și umblă nesupravegheat prin toată insula, în căutarea lighioanelor și fenomenelor care îl atrag.

Familia mea și alte animale este o cronică a acelei perioade și există la Arthur și volumul al doilea, Păsări, lighioane, rubedenii.

Harry Potter și Camera Secretelor, ediție ilustrată. JK Rowling

Edițiile astea ilustrate sunt superbe, Eliza o are deja pe prima, Harry Potter și piatra filosofală și, cum colecționează orice ține de Harry Potter, normal că o vrea și pe aceasta. Pe lângă cele două cărți (și restul seriei în format clasic), mai are și seria Animale fantastice și cartea de colorat Creaturi magice.

Nu cred că o va reciti, dar instinctul de colecționar e prea puternic 😀 Și cred că sunt ediții foarte faine pentru copiii mai mici, sunt bogat ilustrate și arată într-un mare fel.

Roller Girl, Victoria Jamieson

Roller Girl este un roman grafic despre o fetiță care descoperă derby-ul pe role. Pentru că Eliza a fost și încă mai este pasionată de mersul pe patine cu rotile (din alea gen Soy Luna, nu inline skating), cred că i-ar plăcea foarte mult cartea asta. Tot din categoria Grafic, vă mai recomand și Aiurea de Svetlana Chmakova și Fantome de Reina Telgemeier.

Sora de zăpadă, Maja Lunde

Proaspăt apărută, cartea pentru copii a scriitoarei norvegiene Maja Lunde (cunoscută pentru romanele pentru adulți Istoria albinelor și Istoria apelor) e despre Crăciun, așa că trebuie să ajungă în colecția mea, chiar dacă ne pregătim deja de mărțișor. În fond, nu se știe dacă o să mai ningă sau nu iar o poveste duioasă de Crăciun e fix ce ne trebuie ca să ne încălzească sufletele într-o zi geroasă.

Porcarul, Paul Zindel

O carte despre prietenia neobișnuită dintre doi adolescenți, John și Lorraine, care se distrează cu un joc aparent copilăresc: formează numere de telefon la întâmplare și cine reușește să discute cât mai mult cu interlocutorul, câștigă. Așa ajung să cunoască un bătrânel misterios iar între cei trei se va lega o prietenie care le va schimba viețile.

Autonauții de pe cosmodrum, Julio Cortazar, Carol Dunlop

Autonauții de pe cosmodrum – ultima carte a lui Julio Cortázar – este o poveste de dragoste și o carte de călătorii atipică plină de întâmplări amănunțite și de instantanee, care detaliază aventura de treizeci și trei de zile din 1982 a scriitorului argentinian și a lui Carol Dunlop pe autostrada Paris-Marsilia.

O satiră la adresa călătorilor moderni – întotdeauna grăbiți, întotdeauna pe picior de plecare dintr-un loc în care abia au ajuns -, Autonauții de pe cosmodrum ne permite să aruncăm o privire în intimitatea ultimei povești de iubire din viața unuia dintre spiritele mărețe ale literaturii universale.

Cărțile cu Apolodor reinterpretate de Florin Bican

Nu am putut să aleg doar una, așa că vi le recomand pe amândouă: Cartea albă cu Apolodor sau Apolododecameronul și Descoperim cu Apolodor în Deltă, Păsările-n zbor.

Cărțile pline de jocuri splendide de cuvinte n-ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui copil, alături de titlurile inițiale scrise de Gellu Naum. Abia aștept să le răsfoiesc și eu!

Bonus 😀

Amurg, Stephenie Meyer

Am tradus-o eu, nu am cum să n-o recomand 😀 Primul volum din saga Amurg, re-tradus și re-publicat în România, în așteptarea volumului 5, Soarele de la Miezul Nopții și cu câteva pagini ca teaser din noul volum.

Cum funcționează codul de reducere

Spor la cumpărături și abia aștept să-mi povestiți ce v-ați luat!

4 Replies to “10 titluri Arthur pe care le puteți cumpăra cu noul meu cod de reducere”

  1. Multumim! Am ales Familia mea si alte animale, Odiseea lui Ollie, Minunata calatorie a lui Nils Holgersson, Povestea unei pescaruse si a motanului care a invatat-o sa zboare, Doctorul De Soto, Printesa Cora si Crocodilul. La ultima comanda, de luna trecuta, cel mai mare succes au avut Ronia, fata de talhar si Apolodor.

    1. Doamne, cat mi-a placut Nils Holgersson in copilarie! Neaparat sa iau si eu un exemplar pentru copiii mei.

      1. A ajuns comanda, dar am fost foarte dezamagita. Editia noua Familia mea si alte animale are ilustratii alb negru, pe cand editia veche avea ilustratii color… Ar trebui sa specifice tipul ilustratiilor, am vazut ca fac maaare economie. Aveam multe carti de la Arthur, pacat….

        1. Ce rau imi pare! Si zici ca nu e specificat? O sa le atrag atentia. Returneaz-o, stiu ca la ei se pot returna cartile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.