Fashion trends: stratificarea hainelor pentru un efect tineresc

Știu, știu, probabil ați citit de mult despre asta pe site-urile și blogurile consilierilor vestimentari, dar ce vreți, dacă eu de-abia acum am acceptat ideea? Sunt mai rezistentă la schimbare, așa că trendurile în modă ajung să se lipească de mine mai târziu. Așa și cu stratificarea hainelor, până mai deunăzi însemna doar să-mi iau un pulover pe mine dacă-mi era frig 😀

Acum înseamnă să creez ținute, folosind unele haine în moduri inedite. Cred că cel mai bine am văzut cum funcționează stratificarea hainelor la Eliza. Ea mereu poartă cămăși pe post de cardigane, de exemplu, ca să completeze o ținută cu tricou sau un top mai scurt/strâmt. Sau un tricou/top peste helancă sau chiar un top peste cămașă. Da, au revenit helăncile! Nu, acolo nu cred că mă mai întorc totuși 😀

Pentru ea helanca e sfântă. O poartă pe sub o rochie prea decoltată, pe sub un tricou sau pe sub un top cu bretele (cunoscut și ca maiou, pe vremea noastră). Helanca mai vine și sub o vestă, sub un sacou sau sub cămașă.

Și uite așa, am ajuns și eu să-mi comand o cămașă dintr-un material subțire, doar ca s-o port pe post de cardigan peste bluze fără mâneci. Parcă mă săturasem doar de tricouri cu mânecă și am zis să mai încerc totuși și variantele fără sau cu bretele, că nu-s chiar așa de bătrână. Dar, ca să mă asigur că o astfel de ținută e suficient de decentă pentru birou, de exemplu, m-am hotărât să pun pe deasupra o cămașă și eventual s-o scot seara, dacă m-aș fi dus la un eveniment.

Tot pentru bluzele fără mâneci, am și un cardigan negru subțire, pe care îl port mereu descheiat, ca să se vadă contrastul cu bluza de dedesubt. Cred că stilul meu vestimentar se schimbă în salturi, ba mă îmbrac acoperind totul, ba simt nevoia să-mi arăt din nou brațele, picioarele sau decolteul 😀

După ce mulți ani am considerat cămașă doar o piesă de îmbrăcăminte de sine stătătoare, acum încep s-o văd și din alt unghi. O cămașă lăsată descheiată pe deasupra unui top, dă impresia de fluiditate și de alungire a trăsăturilor (mai pe românește, te face să pari mai slabă 😀 ), iar dacă adaugi și o curelușă subțire, subliniezi și talia.

Plus că acum am început și s-o înnod în talie (tot ca să-mi acopăr burta 😀 ), nu s-o port doar în varianta clasică. De obicei, ca să stea nodul mai bine și să n-o ia în sus, dezvăluind fix ce vreau să ascund, îl trec printr-o gaică de la pantaloni.

Pantalonii ăștia negri sunt perfecți pentru așa ceva, au un fel de mini curelușă în față pe sub care pot trece nodul. De altfel, sunt reușita mea absolută în materie de pantaloni cumpărați online, nu puteam să găsesc ceva care să-mi vină mai bine ca ăștia (la mărime mă refer). Sunt o combinație de sport cu casual, care merg și la teniși+tricou la o plimbare prin parc și la niște pantofi+bluză la un eveniment sau la birou și sunt luați de pe site-ul Bonprix.

Voi cum stați cu stratificarea hainelor? Copiii voștri cum se îmbracă? Ați învățat ceva de la ei în materie de modă? 😀

Poză bonus, eu făcând pe balerina în parc și încercând să par foarte slabă 😀 Tricoul și cardiganul sunt mai vechi și sunt tot de la Bonprix.

.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.