Poveşti animate – o campanie Telekom şi Nickelodeon

Toţi copiii scriu la un moment dat poveşti. Iar atunci când nu le scriu, le concep şi le povestesc. Dar odată ce în viaţa lor apare scrisul, poveştile capătă contur şi pe hârtie. Eliza a început să scrie prima oară pe la 6 ani şi, după cum ştiţi, de ziua ei, la 7 ani, i-am strâns într-un volum frumos ilustrat câteva dintre cele mai simpatice povestioare ale ei. Sunt poveşti simple, cu personaje puţine, de doar câteva rânduri, dar redau atât de mult din universul ei interior că, pentru mine, ca părinte, merită cercetate mai cu atenţie.

Atunci când a văzut cartea, pe Eliza au impresionat-o cel mai mult ilustraţiile. Când copiii îşi văd imaginarul redat în culori, se petrece în sufletul lor ceva deosebit. Probabil de aceea au şi prins atât de mult modele astea noi cu bijuterii şi jucării făcute după desenele copiilor, pentru că aduc în realitatea palpabilă un concept până la urmă abstract – un simplu desen, uneori nimic mai mult ca o mâzgăleală dar care, pentru ei, înseamnă enorm de mult. A-şi vedea sub formă de ilustraţii făcute de altcineva o poveste care până atunci a stat doar în capul lor este, pentru ei, o dovadă că cineva îi înţelege, că înţelege perfect ce au vrut ei să spună.

Acesta este motivul pentru care am decis să mă alătur campaniei Poveşti animate (o campanie Telekom Romania  şi Nickelodeon), în calitate de membru al juriului. Pentru că Nickelodeon va lua povestea scrisă de copilul vostru şi o va transforma într-o animaţie. Copilul vostru poate avea ocazia de a-şi vedea personajele vii şi de a le prezenta tuturor copiilor din România pe canalul de desene animate Nickelodeon! În afară de asta, mai sunt şi alte premii tentante – două excursii la Madrid la parcul de distracţii Nickelodeon plus alte premii personalizate.

banner_Laura

Să nu vă miraţi dacă în zilele următoare o să vă bat la cap cu această campanie. Dincolo de faptul că sunt deosebit de mândră să fiu în juriu, unde voi evalua poveştile care ajung în finală (după ce trec de etapa inițială de votare publică de pe site), consider că este o ocazie extraordinară de a descoperi tinere talente scriitoriceşti şi n-o să mă las până nu vă conving să vă încurajaţi copiii să scrie şi să se încrie la concursul de pe site. Nu e numai despre premii, e despre bucuria de a da viaţă unei poveşti care s-a născut în mintea şi din experienţele şi trăirile lor sufleteşti.

Alături de mine, din juriu mai fac parte Dana Rogoz (actriţă), Monica Bolocan (psiholog clinician) şi Felician Lepădatu (animator pentru efecte speciale). Detalii despre înscrieri, regulament complet şi premii pe site-ul www.povestianimate.ro.

Save

Save

9 Replies to “Poveşti animate – o campanie Telekom şi Nickelodeon”

  1. interesant proiect, poate ne arăți și nouă câteva povestioare 😀

    1. Laura Frunză says: Reply

      Poveştile vor putea fi citite toate pe siteul Poveşti animate 🙂

  2. Cristina Oprea says: Reply

    Felicitari, Laura! Exista limita de varsta, termen de inscriere?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, minim 9 ani. Termenul de inscriere este 20.09. Toate detaliile sunt specificate aici, in regulament: http://www.povestianimate.ro/regulament

  3. Banuiam eu ca e o vartsa minima…altfel..daca trimit ce inventeaza Andreiul…cred ca nu s-ar putea anima:))). Sau ar iesi un horror mivie, not for the childrens..:))

    Initiativa mi se pare minunata.
    Felicitari si pentru prezenta in juriu 🙂
    Eu una deja inregistrez (cand apuc) sau pun pe hartie povestile pe care vrea A sa mi le spuna…Inventiile lui. Este bestiala imaginatia la anii astia..asa tare-tare mi-as dori sa si-o pastreze atat de bogata si mai tarziu…

    Cum spuneam si cand am citit despre cartea Elizei: e o idee minunata…si cred ca pt ea a fost incantator sa primeasca asa cadou..

  4. Buna ziua!Imi place initiativa si mi se pare foarte educativa.Am insa o singura intrebare:cum putem vota povestile scrise?

    1. Buna! Intri pe Povesti animate/votează, dai click pe “citeşte mai multe” şi se deschide povestea într-o fereastră nouă cu un buton în partea de jos pe care scrie VOTEAZĂ.

  5. Premii ,ceva , poate știți … ?? Astazi este 03.10.2016 iar acum , când scriu este 21.00 . Deocamdata văd că nu este afișat nimic . Vă întreb pe dvs. pentru că altă cale nu am gasit. Pe site-ul poveștianimate.ro nu există forum , chat , nu au pagină de Facebook etc. . Nu sunt prea punctuali cei de la TELEKOM , NEXTGEN & NICKLODEON . Mă abțin de la alte coment. .Totuși zic că ar fi trebuit să se facă concurs pe două categ. de vârstă , nu poți să pui la un loc un copil de 9 , 10 ani cu altul de 12,13 ani . Să nu uităm că în această perioadă fiecare an de școală înseamnă un avantaj enorm , se învață multe . În sfârșit , …. TOATE CELE BUNE !!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Este ora 21.00 dar ziua nu s-a incheiat inca. Sa asteptam pana la ora 24.00 si abia apoi vom vedea ce si cum. Nu putem spune ca nu sunt punctuali, atat timp cat nu a existat in regulament mentionata o ora de afisare a castigatorilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.