Cărţi de Crăciun la târgul de carte Gaudeamus 2017 (3)

Am revenit cu partea a treia şi ultima de recomandări de cărţi de Crăciun. Am păstrat formatul titlului, deşi unele dintre cărţile recomandate mai jos nu vor putea fi găsite la Gaudeamus, ci în perioada următoare la toate chioşcurile de ziare din ţară.

Editura Litera

Seria Prima mea lectură de Holly Webb se măreşte cu şase cărţi de iarnă, pe care le puteţi cumpăra  de pe site-ul editurii sau de la chioşcurile de ziare: Ursuleţul de zăpadă, Fetiţa care iubea renii, Puiul de lup singuratic, Leopardul zăpezilor şi Pisicuţa albă ca zăpada. Găsiţi în ele toate elementele unei poveşti de iarnă de succes: poveşti emoţionante cu copii, urşi polari, reni, pui de lup şi alte animale. Copiii le vor adora, cu siguranţă!

coperti-ed-litera

În căutarea lui Moş Crăciun e povestea aparent tristă a unui om de zăpadă care pleacă în căutarea lui Moş Crăciun. Pe drum, este obligat să renunţe la tot ce posedă pentru a primi informaţii legate de casa lui Moş Crăciun. Rămâne fără biscuiţi, fără zurgălăi, fără fular, fără căciulă, fără nas, dar tot descoperă că mai are ceva de dăruit, ceva ce nu-i poate lua nimeni. Formatul mare şi ilustraţiile sepia fac ca această carte să fie una deosebită.

in-cautarea-lui-mos-craciun

Univers Enciclopedic Junior

Linişte, vreau să dorm e despre o broască ţestoasă care urăşte iarna şi îşi propune să hiberneze până la primăvară. Numai că planurile nu-i ies întocmai, pentru că prietenii săi vin şi-l trezesc ca să-l cheme la activităţi specifice de iarnă. Până la urmă, ţestoasa îşi dă seama că iarna poate fi şi distractivă, nu doar friguroasă şi urâtă.

coperta_liniste_vreau_sa_dorm_tipar

Sub steaua magică a Crăciunului – vrăbiuţa Cipi încearcă să afle de la animalele din pădure ce este acela Crăciun. Fiecare răspunde din perspectiva proprie: Crăciun înseamnă să mănânci mult, să primeşti o grămadă de cadouri, să cânţi cântece vesele, să stai lângă brad. Animalele ajung să se certe cu privire la cine ştie cel mai bine ce înseamnă această sărbătoare, până apare bufniţa albă care le spune adevărata semnificaţie a Crăciunului – o sărbătoare a luminii şi a prieteniei.

coperta-sub_steaua_magica_a_craciunului

Editura Arthur

În afară de Crăciun fericit, Splat! despre care v-am vorbit în articolul anterior, la editura Arthur, în colecţia Vlad şi cartea cu Genius, a apărut o carte pe care eu o ştiu de mulţi ani, de când era Eliza mică, o avem (sau am avut-o, nu mai ştiu pe unde e) în limba engleză: Ziua în care a nins de Ezra Jack Keats, carte câştigătoare a medaliei Caldecott. E o carte pentru copii mai mici, de 2-4 ani, cu foarte puţin text, despre un copil care descoperă bucuriile simple ale zăpezii.

coperta-ziua-in-care-a-nins

Editura DPH

Anul acesta găsiţi la DPH o re-editare a cărţii Andreei Demirgian, La ce visează oamenii de zăpadă. Am scris despre carte anul trecut, când a apărut la editura Liris Media.

dph_la-ce-viseaza-oamenii-de-zapada

Editura Nemira

În afară de Fetiţa care a salvat Crăciunul şi ediţia ilustrată a Spărgătorului de Nuci de care v-am povestiti în articolul#2 cu recomandări, la Nemira veţi mai putea găsi o ediţie nouă a cărţii Crăciunul în cele mai frumoase povestiri, o colecţie de povestiri ale unor autori clasici precum Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle. Eu am avut la un moment dat ediţia veche dar, din păcate, nu am citit-o şi am şi rătăcit-o, tot cărând-o după mine ca s-o citesc.

craciunul_in_cele_mai_frumoase_povestiri_c1_1

Editura Panda M (divizia de copii a editurii Trei)

Nopţile dinaintea Crăciunului pare să fie o carte foarte frumoasă, cu fragmente cu specific de Crăciun din opere literare celebre: Colind de Crăciun de Charles Dickens, Micile doamne de Louisa May Alcott, Vântul prin sălcii de Kenneth Grahame, Crăiasa Zăpezii de H.C. Andersen, Fetiţa cu chibrituri şi aşa mai departe. Cartea conţine şi poemul Vizita lui Moş Nicolae şi chiar sunt curioasă cum e tradus în româneşte.

Nu am văzut cartea, va apărea chiar la Gaudeamus şi o să-i fac o recenzie mai detaliată după târg. Pare o carte numai bună de dăruit împreună cu Crăciunul în cele mai frumoase povestiri de la Nemira. Aşa toată familia va citi poveşti clasice de Crăciun.

În afară de cartea lui Tony Ross, la editura Panda M mai găsiţi şi Ursuleţul alb ca neaua, o poveste înduioşătoare despre un ursuleţ rătăcit prin zăpadă care îşi caută o casă.

coperti-carti-de-craciun-editura-panda

Editura Univers

Nu vreau să fiu Moş Crăciun – asta chiar pare simpatică, e vorba despre fiul lui Moş Crăciun care nu vrea să-i ia locul tatălui său, ci vrea să devină Moş Paşte pentru că îi plac mai mult florile decât fulgii de zăpadă.

nu-vreau-sa-fiu-mos-craciun_univers

Curtea Veche PublishingO dorinţă de Crăciun, povestea micuţei Anja, o fetiţă curajoasă şi bună la suflet, care porneşte într-o aventură uluitoare pentru a-şi împlini visul de a deveni ajutorul lui Moş Crăciun. Cartea este ilustrată cu fotografii reale cu fetiţa autorilor, Per Breiehagen şi Lori Evert.

o_dorinta_de_craciun_cop1

One Reply to “Cărţi de Crăciun la târgul de carte Gaudeamus 2017 (3)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.