Aperitiv sau gustare tartinabilă de post: ”icre” de migdale

Am aflat despre aceste icre de migdale la un atelier de gătit organizat de Thermomix și Solaris Plant, unde s-au prezentat diverse preparate vegane/de post gătite la aparatul Thermomix. Și nu doar că am aflat, dar am și gustat și de unde nu credeam că aș mânca eu vreodată așa ceva – de exemplu, nu-mi place laptele vegetal foarte mult – am fost extrem de încântată de textura și gustul acestei paste.

Când am postat pe Facebook o poză cu aceste icre, un prieten glumeț m-a întrebat: și de la ce pește sunt? 😀 Nu sunt de la vreun pește, dar au primit această denumire din cauza texturii și a gustului, pentru că altfel toate preparatele vegane din semințe și nuci s-ar numi paste tartinabile și nu le-am mai deosebi una de alta.

Prin urmare, o să vă rog să aveți puțină îngăduință cu privire la denumirea de icre de migdale acordată unui preparat care nu a văzut niciodată pește.

icre-de-migdale

Rețeta este preluată din fișele pe care le-am primit atunci la atelier.

Ingrediente: 200 de grame de migdale (ideal ar fi, probabil decojite, dar numai dacă aveți răbdare să le decojiți după ce le hidratați), 100 de grame de lapte vegetal de soia, 50 de grame de ulei de măsline, 100 de grame de pâine albă (ca să se păstreze culoarea frumoasă), 50 de grame de ceapă verde, 1 lingură de ulei de in (acest ulei are un iz de pește și se folosește pentru aromă), zeama de la jumătate de lămâie, sare.

La atelier au fost folosite, în mod evident, doar produse Solaris Plant, prin urmare pot confirma că găsiți la această firmă toate ingredientele menționate. Produsele lor se găsesc online și în mai toate magazinele naturiste și Plafaruri din țară.

Mod de preparare icre de migdale:

Migdalele se hidratează peste noapte sau cel puțin trei ore. Dacă aveți răbdare, le puteți decoji. Dacă nu, merg și așa, doar că icrele nu vor mai fi așa de albe. Se bagă la un robot care mărunțește și se mixează până când obținem o textură grunjoasă. Dacă aveți Thermomix, mixați 30 de secunde la viteza 8-10.

Adăugați restul ingredientelor și mai mixați până se omogenizează. La Thermomix, omogenizați 30 de secunde la viteza 8.

Serviți pe pâine integrală cu semințe, ideală ar fi o pâine cu maia și pe deasupra puneți niște microplante. Eu am pus, dacă îmi aduc bine aminte, cepșoară (chives) de la Microgreens România.

Din aceste cantități ies foarte multe icre de migdale, așa că, dacă faceți pentru familie, puteți înjumătăți cantitățile. Dar vă asigur că o să vă placă foarte mult!

icre-de-migdale_reteta-de-post

Pozele nu sunt așa extraordinare, pentru că sunt făcute la lumina cam chioară a sălii în care s-a desfășurat cursul, dar vă spun eu sigur că icrele au fost delicioase.

De atunci s-au mai organizat vreo două ateliere în aceeași combinație (Solaris Plant și Thermomix), dar eu nu am mai reușit să ajung și nu din cauza taxei (în jur de 45 de lei, modică, de altfel, pentru câte înveți și mănânci acolo – 4 feluri, cel puțin), ci pentru că nu mi s-a aranjat programul.

Însă la una dintre ediții s-a pregătit exact ce doream eu cel mai mult să învăț să fac și anume pate din semințe decorticate de floarea soarelui. Poate data viitoare 🙂 Dacă vă interesează astfel de evenimente, să dați like/apreciază paginii Magie cu Thermomix.

Cum vi se pare ideea icrelor de migdale, le-ați încerca acum în post? Mai multe rețete de post găsiți aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.