Cadouri de Crăciun pentru bebeluși și copii mici: cărți cartonate

Am selectat pentru voi câteva cărți cartonate apărute recent, unele cu tematică de Crăciun, altele, nu, dar proaspăt ieșite din tiparnițele editurilor noastre 😀 M-am gândit că sunt numai bune pe post de cadouri de Crăciun pentru bebeluși, Vlad al meu deja le răsfoiește vesel de la Gaudeamus încoace și îi plac tare mult.

La editura Cartea Copiilor a mai apărut o carte de Eric Carle, Mica sămânță. Dacă sunteți fani Eric Carle, tot nouă apariție e și Micul Nor, dar nu o am pe aceea. Eu colecționez cărțile lui Eric Carle, o avem și pe cea de Crăciun, Ninsoarea din vis, care e foarte frumoasă! Ne mai lipsesc câteva (Domnul Căluț de Mare, Gărgărița morocănoasă), dar ne vom completa colecția curând.

mica-samanta_coperta

Majoritatea cărților lui Carle pe care le am sunt de pe Bebe Librărie.ro – de acolo puteți comanda și alte cărți minunate pentru copiii voștri. Mica sămânță este despre drumul unei semințe de flori până la stadiul de floare – n-ați crede prin câte obstacole poate trece o banală sămânță pentru a ajunge floare, cu siguranță cartea asta o să placă și adulților 🙂

mica-samanta_interior

La editura Panda a apărut o carte adorabilă – Prima mea cărticică Elmer – e chiar în formă de elefant și e la fel de amuzantă ca și celelalte. Are file integral cartonate. Îl cunoaștem pe Elmer, cel colorat și diferit, care îi face pe toți să râdă. Copiii se vor distra cu farsele lui Elmer și vor înțelege că nu e nimic rău în a fi diferit.

elmer_coperta

elmer_interior

De la DPH avem cartea Crăciunul perfect al Emei, cu pagini integral cartonate. Tot de la Bebe Librărie o am. Este o carte simpatică despre ziua de Crăciun a unei fetițe de aproximatix 2-3 ani. Ema împodobește bradul cu părinții, face fursecuri, primește cadouri de la Moș Crăciun, merge în vizită la bunici și face un om de zăpadă. Deși e obositor să le faci pe toate, cu sprijinul părinților, Ema reușește să se bucure la maxim de fiecare experiență nouă.

craciunul-emei_coperta

craciunul-emei_interior

Editura Casa și-a îmbogățit colecția de cărți destinate copiilor mici cu trei noi titluri: Caută și găsește, Speriat, furios sau vesel și Tot ce pot face eu.

Caută și găsește este o carte fix pe gustul lui Vlad: cu mașini de pompieri, șantiere de construcții, un aeroport, animăluțe la fermă. Copiii au sarcina de a căuta diverse elemente în cadrul ilustrațiilor complexe. Deoarece elementele de căutat sunt destul de mari, copilașii mai mici le pot găsi și ei, practic sunt un nivel mai jos decât Hoinari prin anotimpuri, pentru micii începători în ale cititului. Are file integral cartonate.

cauta-si-gaseste_coperta

cauta-si-gaseste_interior

Speriat, furios sau vesel este o carte care le descrie copiilor emoțiile, felul în care se pot simți în anumite împrejurări: veseli, triști, furioși, temători, curajoși, timizi, geloși. La final, cartea ne arată care este cel mai frumos sentiment dintre toate: să te simți iubit și protejat și să te bucuri cât se poate de mult de aceste lucruri minunate!

Sistemul cu clapete îi va ajuta pe copii să vadă diferența dintre o stare și alta. Lăsați-i să exploreze singuri și să povestească și ei momentele în care s-au simțit precum personajele din carte.

editura-casa_interior1

Tot ce pot face eu este similară cu cea de mai sus (file groase, cartonate, prinse cu arc, pentru o răsfoire mai ușoară, și sistem cu clapete). Cartea îi provoacă pe copii să descopere toate acele lucruri grozave pe care le pot face singuri, pe domenii: artă, sport și mișcare, igienă personală, ajutor în gospodărie, joacă în parc, socializare. Din paginile speciale, copiii mai pot învăța formele geometrice și numerele.

editura-casa_interior2

Editura Gama a scos o carte care îi place tare mult lui Vlad pentru că are labirinturi pentru degețele: seamănă cu labirinturile pe care le făceam noi pe vremuri cu creionul, doar că sunt mici șanțuri pe care le urmărești cu degetele. În plus, are diverse sarcini de căutare, lucru care testează și exersează atenția copiilor. Se numește Urmărește-l pe Moș Crăciun.

editura-gama_coperta

editura-gama_interior

Care vă place cel mai mult dintre toate?

5 Replies to “Cadouri de Crăciun pentru bebeluși și copii mici: cărți cartonate”

  1. Fie-mea a trecut demult de varsta copilariei, dar mi-aduc aminte cata bataie de cap aveam cand ii cautam carti de colorat pe numere, stii ? Alea ii placeau cel mai mult si cu alea am invatat-o sa citeasca 😀 pentru ca ma innebunise cu intrebarea “Hai, zi…la 1 cu ce trebuie sa colorez ? ” 😀

  2. Toate sunt foarte frumoase, n-aș putea alege doar una 😊.

  3. Violeta Argatu says: Reply

    „Urmărește-l pe Moș Crăciun“ 🙂

  4. Ce simpatica e cea cu labirintul! O sa o caut si eu!

  5. Ne place!😍😍😍😍

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.