Filme de iarnă şi Crăciun – ediţia 2018

Anul acesta ne-am făcut provizii de DVD-uri cu filme de Crăciun potrivite şi pentru Vlad, am trecut în calendar ce filme vrem să vedem la cinema şi pe Netflix şi ne-am creionat o listă de super filme de iarnă pe care să le bifăm în vacanţa de Crăciun, mai ales că vacanţa elevilor ţine aşa de mult. Iată ce avem pe listă anul acesta:

Pe DVD – toate DVD-urile sunt de pe site-ul Provideo.ro

Vlad a descoperit recent desenele cu Tom şi Jerry, dând iama într-un dulap lipit cu scotch unde ascunsesem colecţia de DVD-uri ale Elizei de când era mică. De atunci cere într-una desenele cu “me-me” (miau-miau). Noroc că DVD-playerul e la Eliza în cameră şi desenele animate sunt cu program, că altfel cred că s-ar uita toată ziua.

Aşa că am inclus în program trei filme cu Tom şi Jerry care se petrec de Crăciun: Pune lăbuţa pe el! Petrecerea de Crăciun, Ajutoarele lui Moş Crăciun.

Pentru că Mickey a fost mult timp preferatul Elizei şi anul acesta a aniversat o vârstă specială, nu puteam să nu includem şi trei desene cu Mickey: Colindul lui Mickey, Mickey îl salvează pe Moş Crăciun şi Donald Duck – Cele mai frumoase aventuri de Crăciun.

Pe DVD-ul cu Colindul lui Mickey este un scurt metraj foarte drăguţ despre un măgăruş amărât pe care nu-l voia nimeni şi care ajunge să fie măgăruşul care o duce pe Maria spre Bethleem – Elizei îi place foarte mult acest desen.

Din categoria filme amuzante cu animale, am trecut pe listă Căţeii lui Moş Crăciun şi Moş Grivei 2, un film cu căţeluşi adevăraţi, la care am adăugat un film cu Bugs Bunny, personajul meu preferat de scurt metraje din copilărie.

Şi pentru că tocmai stă să apară (dacă n-o fi apărut deja) Crăiasa Zăpezii 4, am pregătit şi cele 3 DVD-uri cu Crăiasa Zăpezii 1, 2, şi 3, pe care eu nu le-am văzut. Eliza a văzut două dintre ele la cinema, dar nu mai ştiu pe care.

craiasa-zapezii

La cinema

Evident, cel mai aşteptat film de iarnă e varianta animată la Grinch.

Spărgătorul de Nuci – l-am văzut cu Eliza la cinema, pe mine nu m-a dat pe spate, dar ei i-a plăcut foarte mult.

Urmează La Săniuş 2.

Elliot – despre un ponei care îşi dorea să ajungă renul lui Moş Crăciun.

Pe Netflix

În afară de filmele siropoase de Crăciun (potrivite pentru toate vârstele, abia dacă au un sărut acolo, darămite altceva), mai puteţi vedea pe Netflix un film interesant, lansat anul acesta: The Christmas Chronicles.

Voi la ce vă mai uitaţi?

Alte recomandări de filme de Crăciun aici:

Filme de Crăciun numai bune de văzut în vacanţa de iarnă

DVD-uri de Crăciun pentru cei mici (un articol de-al meu din 2011, când Eliza avea 3 ani)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.