Calendarul faptelor bune – 2018

În anul acesta care a trecut, m-am străduit, atât cât am putut, să dau din puținul meu și altora. Nu am făcut niciun gest măreț, nu am salvat sau schimbat viața nimănui, nu am organizat campanii grandioase de strângere de fonduri, nu am dotat vreun spital și nu am scos din sărăcie definitiv pe nimeni. Însă mi-am făcut partea, așa cum îmi place mie să spun, și am ajutat și eu cu ce am putut.

Și, pentru că pe bucățica mea de tarla sunt și eu un pui de influencer mai mic, vreau să vă influențez să faceți și voi același lucru anul viitor. Pentru că din om în om se vor face faptele mari, iar puținul meu cu puținul vostru se adună. O să las mai jos o listă cu unele dintre faptele bune pe care le-am făcut anul acesta, și ca să vă inspir pe voi, dar și ca să îmi aduc mie aminte că și gestul meu contează, chiar dacă pe moment mi se pare prea mic și prea neînsemnat.

Pe lângă sms-uri trimise, pachete cu haine făcute pentru la țară și alte mărunțișuri de genul acesta, am mai făcut următoarele lucruri. O să vedeți că majoritatea sunt legate de cărți și de educație, pentru că pasiunea mea cea mai mare sunt cărțile și dorința mea cea mai mare e ca toți copiii să aibă acces la educație și la cărți pentru citit.

De Paști, copiii din clasa Elizei au primit câte o carte cadou. Am colaborat cu editura Litera pentru cărțile astea și am ales să fiu recompensată cu cărți, în loc de bani, ca să pot face această bucurie copiilor.

carti-copii-scoala

De 1 iunie, copiii de la Grădinița și Școala din satul Valea Satului, jud Iași, au primit cărți cu povești și enciclopedii cadou (donate de mine, din biblioteca mea).

carti-copii-scoala-valea-satului

Am ajutat-o pe Laura Crăciun să strângă cărți și DVD-uri pentru copiii aflați în evidența Asociației pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă. Editurile mele prietene și partenere au răspuns pozitiv rugăminții mele de a dona cărți și materiale educaționale în cadrul campaniei Șansă la copilărie.

În luna septembrie, am donat trei perechi de cizme de cauciuc noi (comandate de pe site și livrate direct acolo) pentru copiii din Pirita, acțiune demarată de Claudia Costea.

cizmulite-copii-pirita_pagina-fb-claudia-costea

Tot Claudiei i-am trimis în octombrie 2 ghiozdane cu rechizite și o haine de ploaie, să le distribuie copiilor pe care îi are în grijă.

ghiozdane-copii-pirita

Tot în octombrie, am donat câteva cutii cu cărți oamenilor minunați de la Magicamp. Singurele poze sunt făcute pe fugă coletelor înainte să le ducă soţul meu la sediul Magicamp din Bucureşti.

În noiembrie am colectat şi donat absorbante pentru beneficiarele Asociaţiei Pe Stop. Le mulţumesc tuturor fetelor care au înţeles această nevoie reală a femeilor sărace şi au donat produse de igienă feminină pentru ele.

asociatia-pe-stop

Apoi de Mos Nicolae, copiii de la Grădiniţa Valea Satului au primit cărţi cadou, toate din biblioteca mea, dar numai cărţi noi.

gradinita-valea-satului

Dorinţa de Crăciun, eveniment organizat de Mariana Stan, la care am participat în decembrie, a strâns 6385 de lei pentru Asociaţia Touched Romania. Aia cu rochie neagră din poză sunt eu, am defilat pe podium, în caz că nu ştiaţi 😀 Foto: Magdalena Aldea.

dorinta-de-craciun

Tot în decembrie, am donat cărţi pentru proiectul Dăruim o lume de basm, iniţiat de mai multe doamne inimoase, cu scopul de a dota biblioteci de spital şi din mediul rural din ţară. Acest proiect va continua pe tot parcursul anului 2019.

impreuna-daruim-o-lume-de-basm

Exact pe final de an, am cumpărat, prin intermediul unei bune prietene, un calendar făcut de elevii clasei a X-a A de la Liceul Sanitar Antim Ivireanu din Râmnicu Vâlcea, cu scopul de a-şi ajuta un coleg diagnosticat cu distrofie musculară Duchenne.

Mi s-a părut extraordinar felul în care s-au mobilizat aceşti copii, iar calendarul e foarte frumos, cu elevii pozând în haine tradiţionale. Dacă vreţi şi voi calendarul, contactaţi copiii de la liceu pe pagina lor.

Voi ce v-aţi propus pentru 2019 în materie de ajutat pe cei din jur?

6 Replies to “Calendarul faptelor bune – 2018”

  1. Buna ziua si LA MULTI ANI!
    Felicitari pentru toate activitatile intreprinse pe parcursul anului 2018 si mult succes in continuare! Eu iti multumesc in primul rand pentru toate postarile de pe blog din care am intotdeauna ceva de invatat, multumesc si pt. sprijinul acordat in campania ,,Igiena de nota 10!”, multumesc , multumesc, multumesc!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Cu mare drag! Un an nou plin de lucruri frumoase!

  2. Esti extraordinara,Laura!! 😘

    1. Laura Frunză says: Reply

      Multumesc, esti o draguta!

  3. Felicitari pentru tot ceea ce faceti,ma bucur ca mai exista oameni ca dumneavoastra.Ce norocosi sunt copiii de la gradinita cu atatea carti,lucrand si eu cu pitici, stiu ce inseamna un asemenea dar.Un an plin de bucurii!

  4. Felicitări!
    Bine ar fi ca fiecare sa si ajute semenii care trec prin suferinta.
    Eu am grija de 10 copilasi.
    Când găsesc la oferta jucarii, hăinuțe, ghiozdane sau dulciuri cumpar și le trimit.
    Nu astept un eveniment.
    Sunt familii normale care o duc greu din cauza ratelor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.