Tablou și felicitare cu floare din fâșii de hârtie

N-o să vă vină să credeți, dar am făcut acest tablou aseară (eu și cu Eliza), cu mult după ora ei de culcare, pentru că tot insista că azi e 8 martie și ea vrea să dăruiască ceva doamnei învățătoare.

Așa că iată-ne pe noi, seara târziu, încercând să-l ținem la distanță pe Vlad de toate foarfecele și vopselele noastre, în timp ce realizam acest tablou-felicitare cu floare din fâșii de hârtie.

Materiale tablou/felicitare cu floare din fâșii de hârtie

O pânză pentru pictură (carton pânzat, pânză pe cadru sau carton pentru felicitare), tempera bleu deschis, fâșii din hârtie late de 1 cm, lipici (am folosit Silipici) și biluțe de polistiren din setul Biluțe de la DACOart. Pentru ambalare, am folosit hârtie simplă și o bucată de Șnurișor roșu.

Mod de realizare

Se pictează fundalul în culoarea dorită. Dacă faceți felicitare și ați ales carton colorat, ați scăpat de pasul acesta. Se trasează un contur orientativ, ca să vă fie mai ușor la lipit petalele. Eu am folosit un CD pentru a trasa acest contur și am conturat și mijlocul, ca să ne fie mai ușor să aliniem petalele.

Din fâșii de quilling late de 1 cm și lungi de 14 cm am făcut petalele. Am încercat să tai fâșiile din hârtie A4 de copiator dar îmi tot aluneca în trimmer și am renunțat, pentru că îmi ieșeau numai fâșii strâmbe. Dar dacă aveți mâna fermă, le puteți și decupa din coli obișnuite de hârtie.

Îndoiți pe mijloc fâșia și lipiți-o de jur împrejur. Ideal ar fi să lipiți coada florii prima, ca să fie centrată. Noi am uitat și am lipit-o la final, la fel și frunzele, tot din fâșii de quilling, dar mai subțiri, pentru că nu am avut verzi la celălalt set.

După ce ați lipit toate petalele, puneți din belșug lipici lichid în mijloc și lipiți un morman de biluțe de polistiren.  Lăsați la uscat.

Ambalați în hârtie simplă, legată cu o bucată de șnur cu fire alb-roșii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.