Magazinele de tip outlet – o sursă de haine ieftine pentru copii

Un copil care crește repede și care mai are și gamă variată de activități sau hobbyuri are nevoie de extrem de multe haine, oricât de minimaliști ne-am dori să fim. De la hainele de școală până la cele de parc, cele pentru vacanță (hainele tehnice), costume de ski sau de sport, haine pentru petreceri și pentru alte evenimente mai oficiale, dacă ar fi să le cumpărăm pe toate noi, am cheltui niște sume imense pentru a ne îmbrăca copilul cel puțin o dată pe sezon. Dacă avem de la doi copii în sus, atunci lucrurile se complică și mai tare.

Mall-urile sunt pline de haine și, de la o vârstă încolo, intervine și problema etichetei. Noi ne învățăm copiii să nu se uite la etichetă sau la brand, dar ei se uită. Știți că vă povesteam acum ceva vreme că la fii-mea în clasă încă nu au apărut discuții legate de eticheta de pe haine? Ei bine, mă înșelam. Între timp, am aflat că sunt în toi și genul acesta de discuții și că fetele se laudă cu încălțări de la Gucci și altele asemenea.

Zilele trecute vă povesteam despre Secretul Mayei, o carte pentru copii care promovează îmbrăcămintea fair-trade și povestește despre condițiile în care sunt făcute unele haine în țări sărace, pentru brandurile mari. Ideal ar fi să cumpărăm fair-trade sau local, dar realitatea este că nu avem puterea de cumpărare necesară. Fie investim și cumpărăm lucruri scumpe și de calitate, fie apelăm la lucruri mai ieftine, de o calitate îndoielnică.

Trecerea de la fast-fashion la slow-fashion este foarte costisitoare și, de multe ori, nici nu găsești ce îți trebuie la firmele de îmbrăcăminte din România. Tiparele sunt foarte vechi (am comandat pt Eliza pantaloni de trening și colanți făcuți în România și au fost sub orice critică din punct de vedere al croielii și calității cusăturilor), materialele proaste, modelele urâte.

Hainele chic, în serie mică, care se vând la micile case de modă sau ateliere de croitorie nu sunt pe placul Elizei, de exemplu, (ea preferând ținutele mai sport clasice), și au prețuri destul de mari pentru buzunarele noastre.

Și realitatea este că, dacă pentru Vlad mai pot cumpăra haine din supermarket, pentru Eliza nu prea mai e cazul. Îmi place, nu-mi place, la unele lucruri trebuie să cedez, și să pun în coș haine de la branduri cunoscute, măcar până își face un stil al ei și decide singură dacă vrea să se alinieze sau nu la curentele de modă.

Însă, ca să împac și capra (brandul) și varza (buzunarul meu), mi-am dorit și eu multă vreme să pot comanda haine de pe site-uri de tip outlet, numai că nu puteam face asta, din cauza mărimilor. 152/11-12 ani de la Zara nu era același cu 152 de la H&M și nici acesta nu era același cu cel de la Marks& Spencer sau F&F sau Next. Așa că pentru mine, de câțiva ani, comandatul hainelor de pe net era exclus pentru Eliza și la fel și pentru mine.

Până săptămâna trecută, când am aflat că site-ul Kidlet (un site de pe care am comandat de vreo trei ori anul trecut) are haine ieftine în sistem outlet și second, și fiecare piesă în parte este măsurată, tocmai pentru a evita încurcăturile cu mărimile. De altfel, ei au reușit performanța de a avea o rată de produse returnate de sub 1% și o creștere a vânzărilor cu 80% de când au implementat acest sistem.

Așa că am făcut o probă, am luat măsurile copiilor și am făcut o comandă, cu mai multe pentru Eliza și mai puține pentru Vlad (lui Vlad tocmai îi luasem un teanc de haine de la cineva de pe un grup, însă pentru Eliza nu sunt haine pe grupuri 😀 ) Și pentru prima oară în istoria cumpărăturilor online, Elizei i s-au potrivit absolut toate hainele comandate!

Am ales exact ce am știut că are nevoie: colanți, un hanorac, tricouri, o haină de ploaie, o bluză mai elegantă pentru evenimente și niște haine de vară (sunt de plajă, așa că nu am cum să vă arăt poze).

Pentru Vlad am luat o haină de ploaie și niște pantaloni cu Mickey, plus un halat cu Pompierul Sam (pe care l-am ascuns între timp, pentru că vrea să doarmă cu el, să plece la plimbare cu el și să stea doar cu el. Și nu găsesc haine cu Pompierul Sam în România, la un preț rezonabil).

Pe scurt, de ce să cumpărați de la Kidlet, magazin de tip outlet:

  • pentru că au multe branduri la un loc, printre care și Next, preferatul nostru.
  • pentru că cei de la Kidlet fotografiază și măsoară fiecare haină în parte și aveți 100% șanse să nimeriți mărimile corecte.
  • pentru că au prețuri mici și, astfel, diminuați cheltuielile legate de haine.
  • pentru că au multe haine noi, cu etichetă, dacă nu sunteți adepții cumpărăturilor de haine second.
  • pentru că o să găsiți și multe haine cu licență (Disney, de exemplu).
  • pentru că au branduri care nu se găsesc în România (la hainele de copii) – F&F, Marks&Spencer, TU, George, Young Dimension.
  • pentru că au multe haine tehnice pentru copii de la mărci precum Regatta, Karrimor sau Mountain Warehouse, dar și Decathlon (Quechua sau Domyos) – hanoracele de fleece sunt o splendoare, le-aș fi luat pe toate!
  • încă mai au pe site haine faine de Crăciun 😀 – eu am comandat un tricou pentru anul viitor pentru Eliza.
  • se apropie Paștele, moment pentru dăruit haine noi – eu deja am făcut ținutele de la Iepuraș și pentru Eliza și pentru fina mea.
  • au haine pentru toate categoriile de vârstă, iar, pentru comenzi mai mari de 199 de lei, au transport gratuit. În plus, au o perioadă de grație de 100 de zile, timp în care puteți returna hainele, dacă nu sunt așa cum vă așteptați!

Ținute Eliza și Vlad:

Poza 1: Geacă de ploaie Young Dimension (37 lei), maiou cu paiete Cherokee (21 lei)
Poza 2: Tricou cu imprimeu Saving the Earth de la SOliver (19 lei), șapcă OVS (14 lei)
Poza 3: Hanorac Next (29 lei), colanți TU (23 lei)
Poza 4: Bluză cu guler cu paiete Next (25 lei), fustă cu pisici OVS (27 lei)
Poza 5, Vlad: geacă de ploaie Next cu jucărie (28 lei – geaca asta e cea mai bună achiziție, e superbă!), pantaloni cu Mickey (21 lei).

Total: 244 de lei pentru haine care se pot combina în mai multe ținute diferite, în special la Eliza. Un fel de garderobă capsulă de primăvară 🙂

Dacă vă plac ținutele purtate de copiii mei și vă tentează câte ceva de pe site-ul recomandat, vă invit să aruncați o privire și să vă faceți o idee cam ce ați cumpăra cu 200 de lei, pentru că în curând vom avea pe pagina de Facebook un concurs cu un voucher de 200 de lei pe www.Kidlet.ro.

10 Replies to “Magazinele de tip outlet – o sursă de haine ieftine pentru copii”

  1. Multumesc de recomandare..o sa ne fie utila si noua! Am mai comandat de pe un site, on line, de la noi, asemanator cu cel recomandat mai sus, doar ca produse noi pe site, ajungeau descusute, sau decolorate sau unul efectiv rupt…produsele erau de firma, zara, h& m..dar ..am ales sa nu mai comand de la ei din aceasta cauza!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Andreea, am primit pe pagina de Fb a blogului un comentariu cum ca și unele dintre produsele lor nu ar fi așa cum sunt prezentate pe site. Dacă o să comanzi vreodată și produsele nu sunt ok, să îmi zici. Și să le faci retur. Eu nu am avut probleme, dar poate a fost doar norocul.

  2. Nu știu exact cum e la voi cu magazinele de tip outlet sau second-uri, dar la noi e împânzit la propriu tot Aradul 🙂 plus o piață Obor de weekend. Prețurile sunt până în 30 lei, dar media e undeva la 8 – 15 lei la preț întreg, iar când sunt la reduceri, am luat chiar și la 3 lei rochițe, colanți, tricouri pentru băieți. În toamna am găsit o pereche de ghete mărimea 31 de la Quechua cu 20 lei pentru fiul cel mare noi nouțe. De obicei la început de an școlar luăm pantaloni de trening noi, rar găsesc fără să fie rupți în genunchi, pentru vârsta lor.

  3. Am uitat să spun că nu de puține ori am fost la Garage sale organizate de diferite asociații care strâng fonduri pentru familii cu situație financiară precară din zona Vaslui, Buzău. De exemplu la ultimul la care am fost a fost totul la 3 lei, haine și încălțăminte pentru copii și adulți, jucării, cosmetice. În general au fost donații primite din UK. Am luat nu mai puțin de 20 de perechi de încălțăminte, de la sandale piele Clarks până la Crocs, adidași,etc. După 3 zile a fost totul la 1 leu, deci la preț de nimic. 🙂 bineînțeles că e lumea și țara la astfel de întâlniri și trebuie să te miști foarte repede printre mese ca să reușești să prinzi ce e mai bun 🙂

  4. scintei adina says: Reply

    Laura, dupa ce am citit articolul tau am facut o comanda pe kidlet si am ramas usor dezamagita, am vrut sa le scriu, dar nu am mai apucat. Am cumparat 4 produse avand specificatia “ca nou”- produse noi, fără etichetă (asa scria la descrierea calitatii), dar nu erau noi si o pereche de pantaloni scurti pt baietel pt care platisem 18 lei erau si murdari si foarte scamosati (eu am haine purtate care nu se scamoseaza chiar asa, mai ales la copii care nu le poarta foarte mult). Aceeasi pereche de pantaloni desi selectasem marimea 2-3 ani erau de fapt 3-4 ani. Am ramas usor dezamagita, doua produse voiam sa le pastrez, am zis ca daca fac retur platesc iar 18 lei curierul, apoi am vazut pe facebook ca mai multa lume a patit asa. As dori sa stiu ca acel produs e second hand. Adica, de 18 lei ii luam noi de la pepco sau chiar din alta parte. Pozele am vazut ca sunt putin cam saturate la culori si nu poti vedea exact materialul, daca e bumbac sau polyester, gros sau subtire. Cu poza marita maxim pe calculator si nu mi-am dat seama. As aprecia o poza buna, decat atatea masuratori a hainelor. E si multa lume multumita, eu nu vreau sa fac contrareclama, din contra, vazusem asa multe lucruri ca abia m-am putut abtine sa nu cumpar, dar am zis ca de proba e sufficient. Na, ca acum m-au pierdut de client. As fi vrut sa nu mai scrie la “ca nou” ca sunt noi fara eticheta , ci ca arata foarte bine si atat. Poate doar daca castig la concursul tau poate mai incerc 🙂 .

    1. Laura Frunză says: Reply

      Adina, te rog foarte mult sa le scrii si sa le spui! Nu accept sa nu faci asa, mi se pare inadmisibil sa nu fie produsul conform cu descrierea. Si vezi ca iti platesc ei curierul, nu platesti tu nimic la retur!

  5. scintei adina says: Reply

    Laura, sa stii ca le-am lasat un mesaj pe facebook, desi la inceput nu doream sa scriu nici la tine pe blog. Si mi-au raspuns foarte repede, au spus ca “Vă asigurăm că ceea s-a întâmplat în cazul Dvs. este un caz foarte rar întâlnit la firma noastră, deoarece fiecare produs este luat în mână de cel puțin nouă ori și trece prin trei verificări până ajunge la utilizator. Desigur și noi suntem oameni, se întâmplă să greșim, dar vă asigur că încercăm să compensăm fiecare client nemulțumit cu tot respectul, efort maxim și în timp cât mai scurt posibil. ” si mi-au dat un voucher destul de generos, pe care, evident, l-am cheltuit si acum astept noua comanda. Se vede ca le pasa de clienti, asa ca mi-a trecut supararea :).

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ma bucur, Adina! Sper sa nu fie probleme si cu noua comanda :)))

  6. Maine asteptam prima comanda, niste hainute pentru poza de Craciun a copiilor si ce le mai lipsea. Am mers pe recomandarea ta, sper sa nu am surprize :).Au si promotie, la cumparaturi peste 150 un voucher de 50. Mi se par ok preturile avand in vedere ca economisesti timp si au si reduceri foarte mari. Multumim!

    1. Azi am mai pus si eu o comanda, am si eu emotii, ca atunci cand am pus articolul mai multa lume a zis ca au avut probleme cu hainele comandate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.