Rețetă sigură de slime din doar două ingrediente

De când a apărut nebunia asta cu slime-ul și în România, nu cred că știu vreun copil care să nu fi deținut sau făcut vreo bucată de slime. A fost și este așa o isterie cu slime-ul, încât foarte mulți părinți de copii ceva mai mărișori au fost asaltați cu rugăminți insistente pentru a cumpăra fie slime, fie ingredientele necesare pentru a face slime acasă.

Pe Youtube sunt sute, dacă nu mii de tutoriale cu rețete care includ tot felul de ingrediente: detergent lichid, șampon, spumă de ras, borax, lipici lichid, apă, soluție pentru lentile de contact, bicarbonat, coloranți alimentari, apret lichid și câte și mai câte.

Dacă sunteți dintre acei părinți care au cedat la insistențele copiilor, probabil că ați consumat deja o grămadă de ingrediente, în încercarea lor de a obține slime-ul perfect.

Și acum o mărturisire: eu urăsc slime-ul. Și nu atât obiectul în sine, cât mania asta care pune stăpânire pe copii odată la un an și înseamnă obsesie generalizată și bani cheltuiți. De la kendama și spinnere până la squishy și slime, orice modă nouă mai apare, zici că scopul ei e să scoată bani din buzunarul părinților (și probabil că așa și e).

Eu nu prea am lăsat-o pe Eliza să facă slime. Serios, chiar nu am înțeles de ce toată lumea, brusc, trebuie să aibă și să facă slime. I-am cumpărat odată slime și l-a întins pe cuvertura de pe canapea și pe bancheta de la mașină și am zis că nu vreau să-l mai văd. Apoi am mai cedat o dată și i-am luat o cutie ca un scaun de veceu cu slime roz în interior. Aia n-a mai ajuns pe canapea sau pe scaune, din fericire.

Și cred că am și lăsat-o o dată să încerce să facă slime din detergent lichid pentru rufe și lipici și o dată cu niște pudră de borax. Ambele experimente eșuate. Dar credeți că își mai aduce aminte? Nuuuuu, când e vorba de slime, zici că are amnezie. ”De ce nu mă lași NICIODATĂ să fac și eu slime?”

Așa că, după alte rugăminți și insistențe care m-au adus în pragul nervilor, i-am pus la dispoziție cele două ingrediente magice pentru slime: lipici lichid și Activator pentru slime de la DACOart și i-am spus că e singura dată când o mai las să facă și că nu mai vreau să aud de slime în viața mea după asta.

Cred că îmi sunt de ajuns toate borcanele și cutiuțele cu diverse chestii dubioase în ele care îi umplu biroul și sertarele, nu mai vreau să mai adaug și alte experimente la morman!

Deci, care e această rețetă sigură de slime pe care v-o promisesem? E simplu: două părți lipici, o parte activator se amestecă bine cu o spatulă, apoi se frământă puțin. Și gata slime-ul. De aici încolo, ține de imaginație cum vreți să-l faceți, dacă adăugați sclipici sau alte chestii prin el.

Eliza a folosit un lipici fosforescent – Lipiciu fosfoglittericiu – așa că slime-ul ei mai și luminează în întuneric. Și e și roz!

Costul total al ingredientelor (un lipici obișnuit plus un activator) este în jur de 14 lei. Lipiciu fosfoglittericiu e ceva mai scump, ajungând la 20 de lei pe site-ul DACO.

Produsele lor se găsesc și în librăriile de cartier sau în magazinele cu accesorii pentru bricolaj și puteți lua și un pachet pentru slime, mai ales dacă vreți să faceți un cadou ieftin, dar foarte inspirat unui copil pasionat de slime 😀

P.S. Eliza a mai frământat nițel slime-ul cu niște spumă de ras și s-a făcut și mai pufos. Nu știu cât o să reziste, deocamdată are câteva zile și încă se prezintă bine, ținut într-un borcan închis ermetic.

6 Replies to “Rețetă sigură de slime din doar două ingrediente”

  1. Si noi suntem in febra asta de vreun an. Ba chiar avem si o carte cu retete pt slime. Unele au iesit, altele nu. Se pare ca glicerina este salvarea retetelor esuate. Noi facem cantitati mai mici ca sa nu fie pierderea mare in caz de nereusite si le pastram in recipientul galben de la kinder surprise. Stiai ca exista slime comestibil? 😀

  2. Ai mei nu stiu ce e aia slime. Nu stiu cum am scapat :))
    Deci salvez reteta, dar ma gandesc bine inainte sa o fac 😁😁😁

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ei, sunt mai micuți ai tăi. Cred că cei de grădiniță sunt mai feriți de asemenea prostii, iar ai tăi parcă sunt și la Waldorf, deci clar nu avea cum să ajungă informația 😀 Eu zic să nu te bagi, că după aia nu mai scapi 😀

      1. Nati are deja 8 ani si e la scoala 🙂

        1. Laura Frunză says: Reply

          Wow, vorba cântecului, timp, încotro mergi, spre ce meleaguri noi, grăbit alergi? Ai tot fost on and off Fb și cred că mi-a scăpat informația. Păi, în cazul acesta, eu zic să cumperi niște activator de slime :))) o să-ți trebuiască sigur la un moment dat.

  3. Am facut si noi, tot cu activator si diverse pudre, asa au fost de incantati. Nici eu nu il suport dar cred ca trebuie sa se consume cumva entuziasmul pentru slime. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.