Cărți de vacanță – colecția Blue Moon de la editura Litera

Mai e puțin și vine mini-vacanța de Paște și 1 mai, și mai aveți timp să vă cumpărați niște cărți faine de vacanță. Dacă nu știți ce să alegeți, vă recomand cu căldură colecția Blue Moon de la editura Litera. Deși departe de mine să separ cărțile pe sexe, o să afirm totuși, cu destulă siguranță, că Blue Moon e o colecție adresată, cu precădere, femeilor.

Povești de dragoste, drame de familie, cărți mai comice sau mai serioase, mai provocatoare sau mai degrabă, relaxante, în colecția Blue Moon veți găsi, cu siguranță, ceva care să vă placă.

Multe dintre volumele din colecție se găsesc acum la chioșcurile de ziare, au început recent să fie distribuite si în rețelele de presă și magazinele Inmedio.

Iată ce am citit eu cel mai recent:

Viața pe care am visat-o, Kerry Lonsdale – o combinație de poveste de dragoste cu mister și un pic de thriller (doar un pic). Este vorba despre Aimee, o tânără care are planuri de viitor bine stabilite: se va mărita cu iubitul ei din copilărie, James, și va cumpăra restaurantul părinților ei pentru a continua să lucreze în domeniul culinar, ceva ce îi place foarte mult.

Numai că iubitul ei moare într-un accident nautic cu câteva săptămâni înainte de nuntă, iar părinții vând restaurantul unui dezvoltator imobiliar. Brusc, Aimee simte că a rămas fără niciun scop în viață. Și, pe deasupra, mai apare și o clarvăzătoare care îi spune că iubitul ei e încă în viață.

Lunile trec, și Aimee se chinuie să-și pună viața din nou în ordine. Încep să se arate diverse perspective la orizont (din punct de vedere al jobului), întâlnește un potențial interes amoros (dar pe care îl ține la distanță) și începe să se convingă din ce în ce mai mult că James chiar n-a murit.

Romanul merge înainte și înapoi în timp, cu Aimee amintindu-și frânturi din copilăria lor și diverse incidente care arată că James a avut divergențe cu anumiți membri ai familiei. Pe măsură ce paginile se scurg, Aimee pleacă în căutarea lui James, urmând indiciile lăsate de clarvăzătoare, iar ca cititor devii din ce în ce mai curios: trăiește sau nu James? și ce s-ar întâmpla dacă l-ar găsi după atâta timp?

Uitându-mă pe Goodreads am văzut că Viața pe care am visat-o face parte dintr-o serie, nu știu dacă se vor publica și restul, dar nu sunt convinsă că vreau să citesc mai departe. Uneori parcă vrei să rămâi cu răspunsurile pe care le-ai aflat deja și nu vrei să scormonești mai tare în viețile personajelor sau să vezi ce sa mai întâmplă după Sfârșit.

Secrete și speranțe, Carolyn Brown

Cartea asta mi-a plăcut foarte mult. Are exact doza de umor de care ai nevoie într-o zi când simți că ți se îneacă toate corăbiile. Trudy este o tipă de aproape 40 de ani, cu o slujbă part-time care nu o nemulțumește, dar nici nu o împlinește, cu o căsnicie care, aparent, merge ok și o fiică la facultate.

În ziua în care moare stră-mătușa ei, Gertrude, Trudy se duce la toaletă la biserică, în timpul slujbei și, fără să vrea, le aude pe verișoarele ei bârfind-o. Și nu e deloc de bine ce spun ele: ba că Trudy cea cu fundul mare nu e bună de nimic, ba că soțul o înșală din prima săptămână de căsnicie, ba că i-a luat mașină nouă amantei, ba că fiica s-a lăsat de facultate și a fugit la Vegas să se mărite cu un necunoscut.

Numai că Trudy, deși pare, nu e chiar o panseluță, așa că, după cele auzite, decide să-și ia viața în mâini. Se mută în casa părăginită a mătușii Gertrude și reîncepe să descopere plăcerile vieții, să se iubească pe sine însăși, să ierte și, de ce nu, să iubească din nou.

Cartea are un ton optimist și hazliu, nu e deloc siropoasă și sigur o să vă prindă, mai ales într-o după amiază de vacanță sau într-o dimineață ploioasă de weekend.

Grădina de iarnă, Kristin Hannah

Abia am început-o, pare să fie o dramă de familie, despre două fete (acum mari) care au crescut alături de o mamă rece și neiubitoare, cu ceva secrete în trecut. Încă nu am aflat despre ce e vorba, dar sunt curioasă și sper să aflu zilele astea, când îmi voi găsi puțin timp.

În colecția Blue Moon au apărut sau vor mai apărea:

Stilista, Rosie Nixon – din 16 aprilie la chioșcurile de ziare

Lui Amber Green îi place la nebunie slujba de la Smith’s, un butic exclusivist din Londra, frecventat de clienți bogați, celebri și eleganți, iar, cum printre aceștia se numără și stilista Mona Armstrong, nu există nici un moment de plictiseală.

Cu Globurile de Aur care se apropie și, fiindcă din cauza comportamentului ei de divă a pierdut încă o asistentă, Mona are nevoie de ajutor, și asta rapid. Astfel că, fără să stea prea mult pe gânduri, Amber e de acord să se urce într-un avion cu destinația Los Angeles, ca să lucreze cu o stilistă plină de toane și să le îmbrace pe câteva dintre cele mai la modă staruri de la Hollywood.

Și, pe măsură ce Amber începe să se bucure de noua sa viață, ea intră în lumina reflectoarelor, atrăgând atenția a doi pretendenți foarte diferiți. Va reuși ea să-și păstreze calmul? Pe care din cei doi bărbați îl va alege? Și, cel mai important, cu ce se va îmbrăca toată lumea la festivitățile de premiere?

Dragoste în contratimp, Beth O’Leary

După o despărțire dureroasă de iubitul ei, Tiffy Moore are nevoie de un loc unde să stea. Rapid. Și ieftin. Dar apartamentele pe care și le permite o fac să-și pună întrebarea dacă mucegaiul colorat de pe pereți se vrea cumva o operă de artă. Disperarea o face să fie deschisă la orice, așa că răspunde la un anunț pentru împărțirea unui apartament.

Leon, care lucrează noaptea, va locui în apartament în timpul zilei, iar Tiffy îl poate avea pe timpul nopții și în weekenduri. El va fi acolo doar când ea este la birou. De fapt, nu vor trebui să se întâlnească niciodată.

Astfel, Tiffy și Leon încep să-și scrie unul altuia bilețele – de la ziua în care se ia gunoiul și ce resturi trebuie aruncate și până la veșnica întrebare dacă scaunul de la toaletă ar trebui să rămână ridicat sau coborât. Chiar dacă sunt diferiți, curând devin prieteni. Și apoi poate mai mult de atât. Dar să te îndrăgostești de colegul de apartament nu e probabil cea mai bună idee… mai ales dacă nu l-ai întâlnit niciodată…

Nu e din colecția Blue Moon, dar e proaspăt ieșită din tipar și mai apare și filmul omonim, așa că vă recomand, tot ca lectură de vacanță, și La cinci pași de tine, un roman mai pe segmentul YA (adolescenți), dar pe care îți veți citi cu drag și dacă sunteți trecute de 30 de ani.

Despre alte cărți din colecția Blue Moon am mai scris aici, e una dintre colecțiile mele preferate de la editura Litera și, în general, din segmentul adresat femeilor.

One Reply to “Cărți de vacanță – colecția Blue Moon de la editura Litera”

  1. Bună… tocmai am luat câteva din romanele găsite în articolele tale, mi se pare simpatic ca avem titluri comune. Abia astept sa incep ceva. Toamna frumoasa! 🤗
    Ena (Ena&Alexandra)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.