Felicitare de Paște în formă de ou, cu clapetă culisantă

Această felicitare de Paște nu e foarte complicată, dar e super simpatică și sigur o să le facă plăcere celor dragi s-o primească. Împreună cu Eliza, am executat trei astfel de felicitări, pe care să le dăruim la diverse persoane și niciuna nu seamănă cu cealaltă.

Materiale felicitare de Paște

Carton sau hârtie mai groasă roșie și albă, piuneză cu brațe, perforator magnetic cu model floare, autocolante – am folosit autocolantele Stick and Smile de la DACOart, o variantă cu flori și una cu iepurași, lipici, foarfecă.

Mod de realizare felicitare de Paște

Pe cartonul roșu și pe cel alb se trasează conturul unui ou de aproximativ 13 cm lungime. Se decupează un ou alb (încercați să decupați pe interiorul liniei trasate, ca să iasă o idee mai mic decât cele roșii) și două ouă roșii. Unul dintre ouăle roșii se taie în jumătate cu o tăietură ondulată.

Se decupează floarea cu perforatorul. Se asamblează elementele astfel: floarea se prinde de jumătatea decupată de ou (jumătatea de sus, în caz că nu sunt perfect egale) și de oul alb și se nivelează brațele pe sub cartonul alb. Cartonul alb se lipește peste oul roșu întreg, iar apoi se lipește și partea de jos a oului roșu.

Opțional, dacă nu aveți autocolante, puteți decupa un puișor din vreo revistă veche sau puteți imprima o imagine, dacă aveți imprimantă. Noi n-am avut, așa că am preferat să scriem urări în acel spațiu.

Oul se decorează cu autocolante sau cu desene efectuate cu carioca, cu imagini decupate sau elemente realizate cu perforatorul, orice aveți la îndemână este bun.

Aceasta este a doua activitate din seria recomandărilor pentru Paște 2019. Pe prima o puteți vedea aici, este un joc de Paște realizat dintr-o cutie de carton.

Pentru alte idei de lucru manual cu tematică pascală, accesați categoria Activități de Paște.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.