Gustarea iepurașului – mici tratații pentru căutătorii de ouă de Paște

Ideea acestor mici tratații, pe care eu le-am denumit ”gustarea iepurașului”, mi-a venit acum ceva timp, când Eliza a avut de făcut pentru la școală un cadou simbolic, de preferat făcut manual, pentru jocul ”prietenul secret”.

Pentru că Elizei i-a picat atunci o fetiță căreia Eliza a vrut să-i dea ceva care să-i placă (sarcină cam dificilă, din câte înțeleg), ne-am apucat și am copt niște brioșe, în formele mele de silicon în formă de ghivece, am transferat într-un mic ghiveci ceramic nou, am adăugat pe deasupra ”pământ” din biscuiți Oreo și am înfipt o floare (cu codița înfășurată în staniol) în brioșă.

Înțeleg că ideea brioșei-ghiveci cu lalea a fost un mare hit, așa că am revenit cu brioșa ghiveci de morcovi, acum în prag de Paște. Prin urmare, să purcedem a coace gustarea iepurașului – mici tratații pentru căutătorii de ouă roșii 🙂 Puteți vedea brioșa-lalea pe pagina mea de Facebook.

Ingrediente

Pentru brioșe: 3 ouă, 200 gr de făină, 300 gr zahăr, 200 gr smântână fermentată (smântână obișnuită), 170 gr unt la temperatura camerei, 1 linguriță de praf de copt, 3 vârfuri de cuțit de bicarbonat, 3 vârfuri de cuțit de sare, extract de vanilie sau lămâie (eu folosesc niște limoncello în care am marinat păstăi de vanilie).

Suplimentar: mici ghivece ceramice în care să puneți brioșele, forme pentru copt – cred că formele obișnuite sau tava mare de brioșe sunt suficiente și le mai ajustați după aceea, câțiva morcovi foarte mici (ideal din grădină, eu i-am ales din supermarket), câteva frunze de morcov, biscuiți Oreo.

 

Mod de preparare

Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. În alt vas, mixați ouăle cu zahărul, apoi adăugați untul moale (la temperatura camerei) și extractul și continuați să bateți bine. Încorporați făina și, la final, smântâna. După ce ați adăugat smântana, nu mai mixați mult, doar cât să se omogenizeze.

Distribuiți amestecul în formele de brioșe și coaceți la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 min, având grijă să le verificați să nu se rumenească prea tare. Faceți testul scobitorii pentru a vă asigura că sunt coapte.

Lăsați-le la răcit. În acest timp, pregătiți morcovii. N-o să aveți nevoie de morcovi întregi, ci de partea de sus. N-o să îi introduceți în brioșă până la bază, ci doar un pic, cât să creați idea de morcov înfipt în pământ. Dacă nu au tulpinițe verzi, o să trebuiască să ajutați un pic natura 😀 Dați o gaură în morcov cu o un băț de frigărui, apoi înfigeți acolo o frunzuliță.

Îndepărtați crema din biscuiți și mărunțiți-i într-un blender (eu am avut un chopper micuț de la Tupperware) sau manual, cu sucitorul. Teoretic, ar fi bine ca amestecul să fie un pic mai umed, deci probabil că merg mărunțiți cu tot cu cremă, dar eu nu am testat, nu am intuit cât de mult va schimba crema culoarea ”pământului”, așa că nu am încercat.

Montare

Puneți câte o brioșă în ghivecele de ceramică (sau chiar plastic, dacă sunt noi și curate). Eu le-am lăsat în formele de silicon pentru copt. Înfigeți morcovii un pic la suprafață, apoi presărați firimiturile de biscuiți Oreo, pentru a crea ideea de pământ.

Dacă vă simțiți creativi și aveți copii care gustă asemenea glume, puteți decora și cu viermișori din jeleu, eu am zis că mai bine, nu 😀

Vă asigur că nu e așa dificil pe cât pare, iar dacă nu aveți chef de atâta bătaie de cap, puteți și să cumpărați brioșele și doar să le decorați acasă 😀

Acesta a fost al cincilea și ultimul articol din seria Paște 2019. Vă doresc un pic de odihnă, de liniște, de timp petrecut cu familia și de deconectare în această perioadă, așa cum plănuiesc să am și eu. Ne citim din nou după sărbători!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.