O nouă apariție în colecția Bebe descoperă: Te iubim cel mai mult

După seriile de cartonașe educaționale pentru bebeluși, Bebe Librărie revine cu noi apariții în colecția Bebe descoperă: o carte despre iubirea dintre părinți și copii și două cărți cu imagini (Animale de la fermă și Animale din pădure).

Te iubim cel mai mult este o mini colecție de definiții ale dragostei părinților pentru copii. Stilul cărții m-a dus cu gândul spre o variantă simplificată și mai copilăroasă a scrisorii către Corinteni (13.1).

”Iubirea e limbajul inimii. Un zâmbet spune mai mult decât o mie de cuvinte.

Iubirea este ca un carusel. Copiii iubesc să se joace cu părinții.

Iubirea e ascunsă în orice lupt. Hai, tati, să ne batem cu pernele.

Iubirea este cel mai de preț dar. Îți dau în dar inima mea.”

Cartea, deși destul de metaforică, abordează nenumăratele moduri în care se manifestă iubirea părinților față de copii: prin îmbrățișări, prin jocuri, printr-o mâncare gătită cu drag, printr-o poveste citită la ora de culcare, prin timp petrecut împreună, pur și simplu.

Ilustrațiile simpatice cu familia de vulpi mi-au plăcut cel mai mult. Cumva personajul-vulpe mă duce cu gândul la ideea de înțelepciune. Vulpea din Micul Prinț pentru copii. Prietenia era înțeleaptă și l-a învățat pe prinț ce înseamnă prietenia, iar Vulpea din Fericirea este o vulpe l-a învățat pe copil în ce constă fericirea.

Cartea Te iubim cel mai mult este un proiect Bebe Librărie. Vine într-un format cartonat, cu colțuri rotunjite, perfect pentru mâinile mici ale bebelușilor. Formatul simplu o face ușor de citit la ora de culcare, iar pe măsură ce crește copilul, puteți elabora un pic mai mult pe marginea ilustrațiilor.

Idei de întrebări:

  • ce culoare are cartea/balonul/mașina?
  • ce construiesc cele două personaje?
  • ce crezi că se află în cutie?
  • câte cuburi sunt în desen?
  • ce mâncare crezi că a gătit mama?
  • ce arome crezi că au acadelele din desen?

One Reply to “O nouă apariție în colecția Bebe descoperă: Te iubim cel mai mult”

  1. O carte cu adevarat deosebita. Imi place ca este interactiva. Nu citesti pur si simplu, ci implici copilul activ, prin intrebari. Il faci sa gandeasca, nu doar sa isi imagineze.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.