Review tricicleta Doona Liki Trike – perfectă pentru oraș și călătorii

Vlad al nostru e un copil tare leneș la mersul pe jos! O să fiu foarte sinceră cu voi și o să vă spun că Vlad a mers mai mult în brațe, decât în mijloace de deplasare alternative 😀

În primul rând nu a stat în sistem decât foarte puțin (am avut o Manduca), apoi am trecut la cărucioare, iar când avea vreun an jumate i-am dat o Mini Micro pe care nu a folosit-o aproape deloc în varianta cu șezut (o cumpăraserăm mai de mult), doar ca trotinetă (într-adevăr, o trotinetă excelentă, dar nu ne ajuta deloc pentru ce nevoi aveam noi).

Așa că am decis că ar fi cazul, totuși, să-i luăm lui Vlad o tricicletă cu mâner de împins, ca să fie mai ușor de dus la grădiniță. Nici eu, nici soțul meu nu-l mai putem căra în brațe – eu nu-l mai pot căra în brațe de mult timp, din cauza problemelor cu spatele!

În plus, ne trebuia ceva ușor și compact de utilizat în călătorii, în locuri aglomerate etc, mai ales că Vlad e, totuși, cam mare pentru cărucior, iar noi avem niște cărucioare mai vechi, pe care eu le manevrez foarte greu.

Am văzut tricicleta Doona Liki Trike la Baby Expo prin septembrie. Un consultant de la magazinl Erfi mi-a arătat cum se pliază și în câte feluri se transformă și am fost cucerită instant. Părea să fie soluția la toate problemele noastre 😀

Dacă intrați pe site, o să citiți acolo o listă foarte lungă de avantaje și caracteristici pentru această tricicletă. Dar iată ce ne e nouă cel mai util:

  • se pliază și devine atât de compactă că încape într-un rucsac (a noastră a venit și cu un rucsac de transport). Este perfectă pentru părinții călători care pleacă des în city break-uri, dar nu numai, pentru că încape în compartimentul de bagaje de deasupra capului la avion. Pe site scrie ca are ”aircraft approval” și mi se pare mult mai comodă decât un cărucior.
  • e de mare ajutor și dacă mergeți cu trenul/autocarul, o pliați, o puneți sus/jos la bagaje și nu vă bateți capul că încurcați pe cineva cu ea pe culoar. La fel, încape super lejer în portbagaj.

  • poate fi și împinsă exclusiv de părinte dar și copilul poate da la pedale. Pedalele se blochează când împingi la ea și se deblochează când o manevrează copilul. La fel și ghidonul.
  • Ia virajele incredibil de ușor, pe mine asta m-a cucerit cel mai mult, pentru că nu pun mare presiune pe încheieturile mâinilor la viraje. Nu vreți să știți cum puteți zburda cu ea prin aglomerație și printre gropile de pe trotuare. E magică la treaba asta!
  • Are spătar reglabil și centuri de siguranță, nu riști să cadă copilul de pe ea. La Mini Micro asta era groaza mea cea mai mare, deoarece eu o manevram foarte greu și mereu mi-era teamă că pică de pe ea când te dai jos sau te urci pe un trotuar. Cu Mini Micro am avut și accidente, cu Liki Trike deloc! Când e copilul mic, are și o chestie care vine împrejurul lui, așa că nu sare de pe ea din mers.
  • Este adaptabilă vârstei copilului, o puteți folosi de la 1 ani până îi ajung genunchii la gură pe tricicletă 😀
  • are și o copertină cu protecție UV, de mare ajutor vara. Deocamdată noi nu am montat-o, mai utilă ne-ar fi fost o husă de protecție pentru ploaie, pentru că la grădiniță nu au parcare de cărucioare sau triciclete acoperită, cum aveau la creșă.
  • are și o gentuță de bagaje, în care poți pune diverse lucruri când ieși afară.
  • până și Eliza o manevrează super ușor!

Pare tricicleta ideală, nu? Și chiar e, doar că, din păcate, prețul este destul de ridicat, căci tehnologia costă, iar tricicleta e făcută din cele mai bune materiale, de la roți până la șa și ghidon 😀

Dacă nu vă permiteți s-o luați imediat cu banii jos, puteți proceda cum am făcut noi cu Mini Micro – am luat-o din banii rămași de la botez și am ținut-o până când a mai crescut Vlad. Sau când am mai vrut să cumpărăm ceva foarte scump pentru Eliza, de exemplu, am strâns de ziua ei bani de la rude și prieteni, în loc de cadouri mărunte.

Cei de la Erfi au și sistem de plată în rate fără dobândă, dar eu recunosc că, de câțiva ani buni, sunt adepta economisitului (adun câte puțin sau mai vând din lucrurile rămase mici ale copiilor și pun acolo ban pe ban până ajung la suma de care am nevoie).

E o satisfacție așa de mare pentru mine să economisesc și să iau un produs de care să mă bucur, decât să îl iau în rate și să bombănesc de fiecare dată când vine scadența ratei lunare 😀

În București au un showroom pe Splaiul Unirii 49 (unde au și Centrul de Siguranță Auto Copii), iar în țară puteți comanda prin curier, cu livrare gratuită la comenzi de peste 200 de lei.

5 Replies to “Review tricicleta Doona Liki Trike – perfectă pentru oraș și călătorii”

  1. Multumim pt articol, foarte folositor!
    Eu ma gandeam sa cumpăr la primavara caruciorul Gb Pockit, (1a si 6l), dar pare mai interesantă trotineta aceasta.

  2. Am un baietel de aproape un an, care nu sufera carutul ( nu stiu cum sunt copiii aia care dorm dusi in carut…) pentru care am pus in ‘favorite’ reviewul asta de niste luni bune. Si bine am facut.
    Tocmai am primit bicicleta si este minunata, face toti banii! Nu am vazut nimic comparabil ca manevrabilitate si portabilitate. Multumesc pentru review!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Cu drag, ma bucur tare mult ca v-a fost de folos!

  3. Dupa un an, tricicleta inca e vedeta 🙂 si pentru el, si pentru noi.
    Astept urmatoarea idee pentru cand va mai creste.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Cand mai creste, treci la doua picioare 😀 Glumesc, Vlad a trecut la trotineta si bicicleta deja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.