Storia Books lansează Storia Plus, colecția de cărți pentru cititorii adulți

Dacă la apariția pe piață, Storia Books s-a poziționat ca o editură destinată copiilor și adolescenților, iată că în apropiere de Gaudeamus 2019 și la trei ani de la apariția pe piața editorială, echipa de la Storia ne surprinde anunțând apariția unei colecții destinate cititorilor adulți: Storia Plus.

Trei cărți alese pe sprânceană vor fi disponibile pe site-ul editurii (momentan doar una este urcată pe site) și le veți putea găsi și la târgul de carte Gaudeamus.

Nesupunere este povestea lui Ronit, o fiică de rabin în vârstă de 32 de ani, dintr-o comunitate de evrei ortodocși din Hendon, nord-vestul Londrei. Aceasta a părăsit Londra cu ani în urmă, iar acum lucrează în domeniul financiar, în Manhattan, însă moartea tatălui ei, Rav Krushka, o aduce înapoi acasă.

Și este povestea lui Esti, prietena din copilărie a lui Ronit, care a rămas în Hendon, cu toate că, în ochii comunității, pare o ciudată. Și este și povestea lui Dovid, soțul lui Esti; el este prezumtivul moștenitor al lui Rav Krushka, dar nu pare să-și dorească poziția de rabin.

Naomi Alderman: Romanul vorbește despre punctul de întâlnire dintre religie și viața modernă, dintre sexualitate și spiritualitate, dintre propriile dorințe și regulile comunității în care trăim și ale Dumnezeului pe care îl venerăm. Despre importanța schimbării și totodată despre lucrurile pe care, inevitabil, le pierdem atunci când aceasta se produce. Vorbește despre puterea tăcerii și puterea cuvântului și despre trăsătura umană esențială a nesupunerii.

Nesupunere al talentatei scriitoare de succes Naomi Alderman are menirea de a isca controverse. Debutul autoarei vorbește despre două femei care au fost iubite în adolescență, într-o comunitate de evrei ortodocși din nordul Londrei. Fă loc, Zadie Smith”. Elle (UK)

Romanul a câștigat premiul Orange Award for New Writers în 2006 și a fost adaptat pentru marile ecrane în 2017, sub titlul Disobedience, cu Rachel Weisz și Rachel McAdams în rolurile principale.

Inima fetelor arde mai intens este un debut electrizant despre legătura extraordinară dintre două fete pe care împrejurările le-au despărțit, dar care se caută cu stăruință una pe cealaltă.

Poornima și Savitha se lovesc de trei obstacole: sunt sărace, sunt ambițioase și sunt fete. După moartea mamei ei, Poornima întâlnește foarte puțină bunătate în viață. Ei îi revine sarcina de a avea grijă de frați până când tatăl ei îi va găsi un soț potrivit.

Așa că, atunci când Savitha intră în gospodăria lor, Poornima e intrigată de fata aceasta veselă, care gândește pe cont propriu. Dintr-odată, satul lor din India nu mai pare chiar atât de sufocant de mic, iar Poornima începe să își imagineze o viață dincolo de căsătoria aranjată. Dar în momentul în care un act de cruzime îngrozitor o forțează pe Savitha să plece, Poornima lasă în urmă tot ce îi era cunoscut pentru a-și găsi prietena.

„O plăcere pentru fanii Elenei Ferrante, cartea explorează legăturile de prietenie și felul în care ambiția feminină se lovește de constrângerile sărăciei și ale societăților patriarhale.” The Huffington Post

Distincții pentru Inima fetelor arde mai intens: Cartea anului de The Washington Post, NPR, Shelf Awareness, Paste, LitHub, Real Simple. Laureată a Premiului Goodreads Choice 2018 pentru cea mai bună carte de ficțiune. Inclusă pe lista lungă a Premiului pentru Primul Roman 2018 a Center for Fiction.

Pe pământ suntem strălucitori o clipă, romanul de debut al poetului Ocean Vuong, nominalizat la National Book Award, este portretul tulburător al unei familii, al primei iubiri și al puterii salvatoare a actului povestirii.

Naratorul, Little Dog, are aproape treizeci de ani când scrie această scrisoare în care scoate la lumină istoria familiei care a început înainte de nașterea lui – o istorie cu epicentrul în Vietnam – și de care se servește apoi pentru a-i oferi mamei acces la porțiuni din viața sa necunoscute acesteia, toate culminând cu o revelație de neuitat.

Cartea este deopotrivă o mărturie despre dragostea chinuită însă indiscutabilă dintre o mamă singură și fiul ei și o explorare brutal de sinceră a chestiunilor legate de rasă, clasă și masculinitate.

Datorită întrebărilor atât de relevante pentru actualitatea americană, dominată de dependența de droguri, violență și traumă, și a modului tandru și plin de compasiune în care le pune, Pe pământ suntem strălucitori o clipă este în egală măsură despre puterea care vine din a-ți spune propria poveste și despre lipsa de putere care-ți anulează identitatea atunci când nu ești auzit.

Cu o grație și urgență uluitoare, Ocean Vuong scrie despre oameni prinși între lumi diferite și întreabă cum ne vindecăm și ne salvăm unii pe ceilalți fără a uita cine suntem. Cum este posibilă supraviețuirea și cum o putem transforma într-un fel de bucurie sunt întrebările care propulsează cel mai important roman de debut din mulți ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.