Fericirea e acolo unde e acasă! – Ședința foto de familie 2019

Îmi place mai mult cum sună expresia asta în engleză (happiness is homemade), unde are mai multe înțelesuri: fericirea se face acasă, sau fericirea e făcută cu mâna noastră sau fericire e acolo unde e acasă, de ce nu?!

Și chiar dacă fericirea noastră de anul ăsta implică o mega placă de lemn în locul balconului și unde ar fi trebuit să fie bradul 😀 (mulțumim din inimă partidului, care s-a apucat de renovări iarna și ne-a dărâmat balconul), noi tot așteptăm cu mare drag Crăciunul!

Deja de câțiva ani a devenit tradiție ca, parte din calendarul de Advent, să facem o ședință foto de familie. Știu că sunt persoane care nu sunt de acord cu așa ceva, care consideră că e ceva fals să te îmbraci frumos și să zâmbești la fotograf în pulovere asortate.

Însă pe mine tradiția asta mă duce cu gândul la vremurile mai de demult, când îți puneai hainele cele mai frumoase și mergeai în oraș, într-un studio, cu niște decoruri pe fundal, și făceai câteva fotografii pe care să le trimiți rudelor și prietenilor. Ne place să ne îmbrăcăm în bluze sau pulovere de Crăciun, să ne prostim la fotograf și să vedem, de la an la an, cât de mari s-au făcut copiii!

Evident, cum la mine acasă nu e posibil să faci vreo poză (din varii motive pornind de la pereți mâzgăliți, la cabluri, la lipsa luminii și a ordinii 😀 ), noi alegem să mergem la studio. Ne simțim mai relaxați acolo, mai în voia noastră, pentru copii e ceva nou de descoperit, iar noi adulții nu ne facem griji că apar în poze pânzele de păianjen sau tencuiala căzută.

Anul acesta, la recomandarea unei prietene, am mers la Memories Boutique, un studio în relativă apropiere de casă. Fotograful se numește Cristi Chivu, are 20 de ani de experiență în fotografie, dar studioul este abia amenajat în curtea splendidă a unei foste galerii și berării 😀 Pe bune, dacă aveți noroc să prindeți zăpadă, în curtea aia pot ieși cele mai de vis poze (doar atât vă zic: colț super fain cu masă și scaune din fier alb, zid în spate, copăcei 😀 )

Ca să adăugăm un element surpriză ședinței, eu am împachetat două cadouri pentru copii și le-am dat acolo. Au fost foarte surprinși și s-au bucurat enorm de cadouri: o pernuță unicorn pentru Eliza și două marionete pentru Vlad (recunosc cu rușine că acele marionete au fost cadou pentru Vlad de la o prietenă de Crăciunul trecut și am uitat complet de ele!).

Evident, am făcut și poză în patru pentru felicitarea de Crăciun, dar și poze cu fiecare copil, sau doar eu cu soțul, prostindu-ne cu niște căni goale în care ne-am imaginat vin fiert 😀  P.S. Soțul a fost acolo, promit, dar nu-i place să apară pe blog, așa că i-am respectat dorința de a nu pune poze cu el.

Ne-a plăcut foarte mult la Memories Boutique – dacă încă nu v-ați programat ședința foto și vă surâde o asemenea idee, să știți că mai au locuri disponibile pentru ședințe foto de familie. Și dacă sunteți foarte, foarte curioși (probabil știți deja că nu prea îl expun pe Vlad pe blog), o să vedeți pe pagina lor un album cu câteva selecții din pozele noastre.

3 Replies to “Fericirea e acolo unde e acasă! – Ședința foto de familie 2019”

  1. mie imi place mult ideea de sedinta foto, dar nu a incaput niciodata in buget, din pacate.Perioada de sarbatori e dauna totala :)) cand ai trei copii scolari.Prieten secret – toata lumea, cadouri pt invatatoare/profesori, iesiri cu colegii…nu mai pun la socoteala restul, ca da cu minus :)).Dar poate o s- o planific din timp pentru alta perioada a anului

    1. Laura Frunză says: Reply

      Stiu ce spui! Eu in fiecare an zic ca nu mai fac si tot sfarsesc prin a face 😀 Iar anul asta e gaura in buget maxima, ca nu sunt doar cadouri pt toata lumea, mai e si serbarea de la gradinita lui Vlad, concursurile de la dansuri ale Elizei, deja sunt pe drumul sigur spre faliment 😀

  2. Nedelea Mihaela says: Reply

    Felicitari pt. sedinta foto! Sunteti minunati!
    De azi au si un concurs impreuna cu cei de la Scutecila.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.