Stăm în izolare și citim: cărți noi cu iepurași pentru Vlad

Când am decis să ne mutăm la mama pe perioada izolării, nu am luat foarte multe cărți la noi. Nici măcar Eliza nu și-a luat, darămite Vlad!  (Din fericire, Eliza nu a scăpat de citit, are câteva cărți aici, a mai primit și îi aduce și iepurașul o carte mult-dorită!).

Așa că ne-am bucurat să primim cărți noi de primăvară și Paști, ca să ne bucurăm împreună de această perioadă frumoasă, chiar dacă stăm doar în casă!

Editura Booklet fiction a publicat două cărți super drăguțe cu Iepurașul Francisc.

Iepurașul Francisc și hoții de ouă este o carte cu pictograme pentru cititorii începători. Copiii se vor distra citind despre pățaniilor Iepurașului Francisc și ale fraților săi și își vor exersa atenția, memoria și abilitatea de a citi. (6+ pentru lectură individuală)

Aventurile iepurașului Francisc este o carte ilustrată cu două povești despre iepurașul de Paște. În prima poveste, Francisc află de la mama lui legenda iepurașului de Paște și decide că vrea să-și asume acest rol. Numai că iepurașii nu fac ouă! Și atunci de unde le iau? Este o povestioară emoționantă despre cineva care nu se dă bătut, chiar dacă este luat în râs de cei din jur.

În a doua poveste, Francisc și frații săi livrează ouă de Paște la oraș. Numai că un accident îl face să piardă un coșuleț, iar Francisc se simte trist că, undeva acolo, un copil nu va găsi ouă de Paște în grădina lui. Și bineînțeles că decide să înfrunte toate pericolele și să livreze, în cele din urmă, ouăle la adresa indicată. (5+)

La Univers Enciclopedic Junior avem cărți cu iepurași dar și cu activități de primăvară, cărora acum le ducem dorul!

Bine-ai venit, Primăvară! este o carte cu ilustrații despre activitățile pe care le putem face primăvara sau despre cum se schimbă natura. Nu este propriu-zis o poveste, cât o carte de privit și discutat pe tema ei. Oamenii din carte ies la plimbare în natură, în parc, merg la piață sau la bunici, sărbătoresc Paștele sau plantează flori. Voi ce alte lucruri distractive mai faceți primăvara? (2+)

În Surprizele iepurașului de Paște, iepurașii ascund ouă în diverse locuri și ne urează un Paște fericit. Textul este în versuri, iar ilustrațiile ascund, pe fiecare pagină, noi povești pe care le puteți inventa singuri. (3+)

10 ouă pentru Iepurașul de Paște este o carte amuzantă despre abilitatea găinilor de a… improviza! Căci iepurașului îi trebuie 10 ouă, iar ele au doar șapte, fiindcă din restul de 3 ouă au ieșit puișori. Însă găinile sunt super istețe și reușesc să-i livreze iepurașului cele zece ouă, iar el promite că va comanda la ele și anul viitor! (3+)

Iepurașul norocos este o poveste simpatică (romantism pentru copii de 4 ani 😀 ) de tipul ”cum am cunoscut-o pe mama voastră”. Iepurașul Edi are o viață fericită, jucându-se, mâncând și savurând trecerea anotimpurilor. Și într-o zi năsucul lui simte o chemare specială… Iar asta e povestea pe care o va spune mai târziu copiilor și prietenilor săi.

Duo-ul Michael Engler – Joelle Tourlonias revine cu o nouă poveste emoționantă despre prietenie în cartea Prieteni la bine și la greu. E primăvară și ariciul s-a trezit din hibernare. Iepurașul l-a așteptat multă vreme și abia așteaptă să savureze împreună bucuriile primăverii.

Dar, vai, iepurașul se îmbolnăvește și trebuie să stea în vizuină. Ce vor face prietenii lui, care abia așteptau să meargă la joacă afară? Cred că e o poveste numai bună de citit în perioada asta, când, vrând-nevrând, stăm în casă.

5 Replies to “Stăm în izolare și citim: cărți noi cu iepurași pentru Vlad”

  1. Adina Scîntei says: Reply

    Sunt curioasa… Ce carte își dorește Eliza?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Nimic iesit din comun, Harry Potter vol 4. A facut o obsesie pentru seria asta acum. Nu stiu cat e pasiune sincera si cat e alimentata de tot marketingul din spate.

  2. Adina Scîntei says: Reply

    Și fetita mea a început anul trecut să citească Harry Potter, dar a renunțat după un timp. A zis că mai așteaptă. Narnia i-a plăcut mai mult, iar acum citește “Copiii lămpii fermecate” și a zis că sunt și mai frumoase cărțile. Nici nu știam de această serie, ni le-a împrumutat o vecină, au apărut în 2005.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Elizei i-a mai placut si Aru Shah si sfarsitul timpului, e tot asa, prima dintr-o serie fantasy. Narnia a citit-o doar pt scoala acu vreun an, i-a placut, dar nu a facut vreo pasiune. De altfel, rar face pasiuni pentru carti.

  3. Ce dragut ca a aparut o noua carte din seria cu Ariciul si iepurasul de Michael Engler. Noi o avem pe prima (Prieteni pe viata) si imi place foarte mult – si Pavel a avut o perioada cand stia pasaje pe de rost …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.