Paște creativ în izolare: ghirlandă de iepurași cu pompoane

M-am gândit să vă dozez activitățile creative pentru Paștele 2020 și să le alternez: o idee mai ușoară, una mai complexă și iar una mai ușoară. După ce luni am avut coronițele din lână colorată și ieri florile din cofraje de ouă, azi vă arăt ceva super simplu: o ghirlandă de iepurași cu codițe din pompoane.

Materiale pentru ghirlanda de iepurași

Hârtie albă sau un carton foarte subțire, lână colorată, pistol de lipit sau un adeziv mai puternic.

Mod de lucru

Se imprimă șablonul (sau se copiază cu un creion direct pe hârtie) și se decupează câți iepurași doriți. Eu am făcut o ghirlandă cu opt iepurași.

Se fac pompoanele din lâna colorată. Se înfășoară lâna pe două degete de aproximativ 22-25 de ori. Se scoate lâna înfășurată de pe degete și se leagă pe mijloc cu o bucățică de ață. Se taie capetele și se formează pomponul cu degetele.

Aveți aici și un filmuleț ca să fie mai ușor de înțeles.

Când sunt gata toate pompoanele, se lipesc pe iepurașii decupați în locul codiței, apoi iepurașii se lipesc de o bucată mai lungă de lână sau de sfoară (sau panglică dacă aveți).

Se agață ghirlanda prin casă sau în curte. Dacă vreți s-o lăsați mai mult timp în curte și vă e teamă că o poate strica ploaia, decupați iepurașii din dosare de plastic colorate. Așa, chiar dacă plouă, nu vor păți nimic.

Voi ce activități creative mai faceți zilele astea? Vă aștept cu poze în comentarii pe Facebook sau în mesaj privat. Și nu uitați să dați follow contului de Instagram blog_laura_frunza, în curând o să postez un concurs cu premii super-atractive!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.