De unde am comandat online pe perioada izolării

Nu pot spune că eram genul care comanda exclusiv online, dar în perioada asta, vrând-nevrând, am ajuns s-o facem și pe asta. Am făcut destule comenzi online, ca să pot să-mi fac o părere cu privire la cum au mers acest tip de servicii în perioada asta. O să trec mai jos doar produsele nealimentare și serviciile, tot ce a fost alimentar a fost comandat d ela furnizori locali din preajma Iașiului.

Prima comandă a fost la Dedeman, de unde am comandat un scaun de birou. Intuiam de atunci ca treaba se va prelungi și aveam nevoie de un scaun confortabil aici la mama, ca să nu ne rupem spatele pe ce aveam deja aici.

A fost o idee cam proastă să fac comandă, am plătit și curierul (vreo 25-30 de lei pentru un colet de 220 de lei) și a durat ceva până a venit: l-au expediat de la Bacău, în condițiile în care îl aveau pe stoc și în Iași, în magazinul aflat la 3 stații de autobuz distanță. Dar na, am zis să nu ne ducem în magazin…

A doua comandă a fost la Dacomag, am luat rechizite și materiale pentru activități. Livrarea a fost rapidă și gratuită pentru suma pe care am cheltuit-o pe site, produsele au fost ambalate în cutie de carton.

Următoarea comandă a fost la Kidlet.ro, am făcut bagaje fără să gândesc pe termen lung și copiii mai aveau nevoie de câte ceva. M-am gândit să nu cumpăr haine noi, ci să caut ceva mai la mâna a doua, ca să nu cheltui prea mulți bani. Comanda a venit în două zile și livrarea a fost gratuită pentru suma pe care am cheltuit-o pe site. Am găsit la ei tricouri cu Harry Potter și haine cu Patrula Cățelușilor pentru Vlad 😀

La Emag a trebuit să comand o imprimantă. Deja se îngroșa treaba cu fișele de la școală și cu declarațiile, așa că am luat o imprimantă. A durat vreo 4 zile până a venit, dacă nu mă înșel. Nu cred că am plătit curier la cât a costat imprimanta, nu mai știu exact.

Am chemat curier prin Allpacka pentru a trimite un cadou de ziua unei prietene, curierul a venit și a și livrat prompt coletul. A costat 20 de lei un pachet sub un kilogram.

La Iiana mi-am comandat o bluză nouă pentru Paște, era o bluză care îmi plăcuse de mult și acum era destul de mult redusă. A venit comanda în vreo 5 zile, cred, bluza foarte frumoasă dar mică (eu port 36, dar un 36 mai larg, nu așa slim 😀 ). Așa că am făcut cadou bluza unei prietene căreia știam că îi va veni foarte bine.

Am folosit Glovo pentru a trimite flori unor prietene de la serele Floris Co. Livrarea a fost foarte promptă, dar a durat enorm până când Glovo mi-a eliberat suma reținută, cei 180 de lei standard pentru una dintre comenzi.

Am comandat și la Decathlon niște produse (haine de yoga, un set de pingpong, niște pantaloni scurți pentru Eliza), au venit cam într-o săptămână, mai ales că a fost și Paștele la mijloc (am făcut comanda pe 14 și au venit produsele pe 23, parcă). Am avut livrare gratuită peste 200 de lei.

Comanda la Sinsay a venit destul de repede, cam în 4 zile (cu weekend la mijloc), am avut transport gratuit pentru comandă peste 200 de lei (noroc de Eliza că și-a luat tricouri și pijama cu Harry Potter și am lipit și eu o comandă de pantaloni și pijamale pentru Vlad).

Am comandat la Factcool niște haine (eu sunt optimistă, am prins niște reduceri la haine de vară 😀 ). Am plasat comanda pe 22 aprilie și a venit pe 7 mai, totul ok în colet. Caftanul meu nou de plajă e minunat! De-aș avea și unde să-l port 😀

Am comandat și la Bonprix niște haine, cu gândul în viitorul parcă din ce în ce mai îndepărtat. Am prins niște lucrușoare cu in și o reducere la un slip modelator. Judecați cât vreți, om sunt și eu 😀 😀 😀 Am plasat comanda pe 20 aprilie și produsele au venit pe 8 mai, cu un produs lipsă în pachet (slipul modelator, nuuuuuuu!) dar altminteri am fost mega încântată de faptul că toate mi se potrivesc perfect. Despre slipul meu nu am aflat nimic nici până în ziua de azi.

De departe cea mai horror experiență a fost cu un site care se cheamă HeliumKing.ro, de unde am comandat pentru ziua fetiței unei prietene o butelie cu heliu pentru baloane. Nu doar că au expediat coletul la adresa greșită (în mod ciudat la adresa mea de acasă, pe care eu n-o dădusem absolut nicăieri, nici măcar când am creat contul), dar au refuzat să verifice situația sau să ofere vreo soluție pentru ca pachetul să ajungă unde trebuie. În cele din urmă am comandat eu un Uber care a luat coletul (care a ajuns la sora mea, până la urmă) și l-am trimis așa. Am plătit 145 de lei cu tot cu transportul si am mai dat vreo 25 de lei și pe Uber. Evitați-i, au un client service total dezinteresat!

De la Cărturești am comandat cărți și o figurină vorbitoare cu Dobby pentru Eliza. Livrarea a durat câteva zile (3-4, nu mai știu) și am beneficiat de împachetare cadou gratuită. Transportul a fost gratuit pentru o comandă de 88 de lei.

Stați, am greșit. Cea mai horror experiență nu a fost la HeliumKing.ro, ci la Diverta online. Am comandat pe 8 aprilie niște cadouri de Paște pentru fina mea, mă rugase mama ei. M-am gândit că nu au cum să nu ajungă, chiar și în iureșul cumpărăturilor pentru Paște. Greșit! Abia după ce s-a făcut 15 aprilie, apoi 16, am început să le dau emailuri și telefoane. La telefon îmi închideau, la emailuri nu răspundeau. Pe pagina lor de Fb era full de mesaje cu experiențe similare cu a mea.

Nu vă zic ce emailuri le-am dat, norocul lor că nu au răspuns la telefon, că ce poate fi la gura mea când mă ia cineva de proastă, nu vreți să știți. Noroc că mama finei mele mi-a zis să nu plătesc online în avans. Ne-am gândit că e mai sigur să plătească la livrare, din experiența mea, știu că magazinele livrează mai repede când faci plata ramburs. Au răspuns după nu știu cât timp că n-au un produs pe stoc, dar fără să mă întrebe dacă mai vreau sau nu comanda.

În cele din urmă, comanda a ajuns cândva după Paște, eu i-am zis s-o refuze, ea a zis că lasă, mai vine și 1 iunie. Transportul era gratuit peste suma comandată de mine dar nu și minus produsul lipsă, dar până la urmă au lăsat așa. Dacă îmi puneau și transportul, refuzam coletul.

Încă o comandă la Emag, împărțită în două: niște căști și un mouse livrate chiar a doua zi într-un Easybox și niște echipamente pentru orele online ale Elizei, livrate în vreo 4-5 zile.

Pe 6 mai am plasat o comandă la editura Trei, am profitat de niște reduceri și am luat împreună cu Miha niște cărți. Au venit pe 8 mai, super repede.

Pe 7 mai am plasat o comandă pe site-ul de încălțăminte CCC, m-am lăsat convinsă de o colegă de serviciu și de reducerile foarte mari la colecția lor Inblu. Am luat o pereche de sandale la 40 de lei, cu gândul că dacă nu-mi vin mie, îi vin mamei sau mătușii sau poate Elizei, plus o pereche de sandale sport, de trekking, pentru Eliza. Transport gratuit. A durat o veșnicie până să vină comanda, abia pe 20 au ajuns.

Cea mai recentă comandă a fost la Penti, pijamale de vară și lenjerie intimă pentru Vlad, pentru că, deh, copilul crește și în pandemie și, în plus, aveau reduceri, iar produsele lor sunt mai de calitate decât alea de la Sinsay, de ex, care s-au scurtat brusc după prima spălare 😀 Am comandat pe 11 mai și am primit comanda pe 14, destul de repede, având în vedere că sunt expediate din Turcia.

A, și Eliza a dat o comandă pe site-ul Arthur pentru niște cărți. A comandat cărțile pe 11 mai și le-a primit pe 14.

7 Replies to “De unde am comandat online pe perioada izolării”

  1. Bună! Cu diverta și noi am pățit la fel, dar fiindcă fiul meu avea urgenta nevoie de produse, am anulat comanda și a comandat la profi art…. Și aici au întârziat, dar după primul mesaj trimis, au trimis într-un final… În rest toate comenzile noastre au fost ok, mulțumiți!

  2. Da, si noi am comandat o gramada online. In afara de uleiuri esentiale si cafea, pe care le luam de pe site-ul producatorului, au mai fost:

    1. carti: Libris si Elefant, ambele ok… cu o bila alba in plus pentru Libris pt promptitudine.
    2. rechizite: Dacris. Sunt foarte multumita de ei. Acum, in plus, am apreciat ca m-au sunat, crezand ca am ales un produs din greseala… asa a si fost, m-au ajutat sa-l inlocuiesc cu ceva de aceeasi valoare astfel incat sa nu fie nevoie sa anulez & sa refac plata
    3. jocuri: Carturesti. A durat putin mai mult, pt ca nu le aveau in depozit ci in stocul din magazin. Am apreciat ca s-au straduit sa le aduca de acolo si sa le livreze. La momentul respectiv, lucrau sa-si actualizeze optiunile astfel incat s apoti urmari mai usor coletul.
    4. cosmetice: Bioki. E prima oara cand comand la ei (unde am gasit gama completa Weleda… mie imi place foarte mult) si a fost foarte ok cu totul
    5. diverse (tigai, cana cu filtru, cartuse pt imprimanta, etc): Emag (cele mai multe cu varianta EasyBox). A, si imprimanta tot de la ei am luat-o chiar la inceputul perioadei

    Urmeaza probabil o comanda la Decathlon, pt tricouri si pantaloni scurti…

  3. Cumparaturi online eu faceam destul de des inainte, cam in fiecare luna comandam ceva – in general pentru fetita mea si, ocazional, pentru mine sau pentru vreun cadou.
    Pana acum selectam, fara exceptii, plata la livrare, asa mi se pare cel mai sigur.
    Dar acum am fost nevoita sa platesc inainte, online.
    Aceasta a fost experienta mea:
    » In cazul meu CCC a fost rapid. Am plasat comanda pe 18 mai si a venit pe 21 mai. Am luat o pereche de adidasi pentru fetita mea. Cei vechi, care fusesera luati tot de la CCC, dar din magazin, i-au ramas mici. Ii sunt buni si totul a fost bine.
    » Am mai comandat de la Libris si a venit tot repede (cu Libris am o experienta indelungata, n-am avut pana acum nicio problema). Am facut comanda pe 12 mai si a venit pe 14 mai. Comanda a fost tot pentru fetita mea, i-am luat cateva carti, cu reducere. Si aici totul a fost bine.
    » am mai facut o comanda la Orsay, cu 5 tricouri de vara, pentru mine. Mie nu-mi prea place sa cumpar haine, rar intru prin magazine (de obicei cand am nevoie de ceva) si, in general, am strictul necesar. Dar acum am regretat asta, m-am simtit nesigura, ca nu voi mai avea cu ce sa ma imbrac si sa ma incalt :). Pachetul a venit cam intr-o saptamana. Dar asa dura si inainte de pandemie, tot in jur de 7 zile pentru ca hainele se trimit din alta tara (Polonia, cred). Totul a fost bine, am avut si reduceri + reducere de club + transport gratuit.
    » mai astept o comanda la Anna Cori facuta pe 18 mai (erau reduceri si-mi plac articolele lor). Sper sa fie bine si in acest caz.

  4. Acum am citit mai bine titlul. Poate te-ai referit strict la comenzile facute in perioada de urgenta. Daca da, atunci ignora ce-am scris, n-am fost atenta, am facut o singura comanda inainte de 15 mai (si aceea spre final).
    PS: Intre timp am primit un sms ca voi primi astazi ultimele doua comenzi (Anna Cori si Orsay)

  5. Adina Scîntei says: Reply

    Ai comandat ceva… Nu că eu aș fi mai prejos 🙈. Și m-ai făcut sa intru pe site la penti să mă uit la pijamale pentru băieți și când colo mi-am dat seama că deja mă uitasem la 2 pagini de costume de baie…. Ah! Vreau să văd și eu kaftanul, chiar îmi caut unul. Ca sa ma inspir.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Daca te bag in pacat, nu e vina mea :)))) Uite aici un link, au tot felul de modele de kaftane si rochii de plaja: https://ro.factcool.com/femei/imbracaminte-femei/costume-de-baie-bikini/moda-de-plaja-pentru-femei
      Al meu vad ca nu mai e, e unul cu albastru, rosu si ciucurasi 😀

      1. Mulțumesc mult de tot 😘😘😘

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.