Aperitiv cald cu brânză de capră și bacon la cuptor

Mie îmi place foarte mult brânza de capră în tot felul de combinații fistichii, dar în special în variantale pentru aperitive. Nu știu dacă v-am mai povestit și altă dată că sunt mare fan aperitive și oriunde merg la petreceri sau mese festive mă îndop cu aperitivele și nu mai mănânc nimic altceva după aia 😀

Era normal, prin urmare, ca după ce am primit un pachet cu brânzeturi de capră de la La Colline, să încerc să-mi fac damblaua cu câteva feluri de aperitive, de data asta unele calde. Încep azi cu acești mini ardei umpluți cu brânză de capră și presărați cu bacon. Vă asigur eu garantat că o să vă placă! 😀

Ingrediente:

1 baton de brânză de capră (am folosit La Colline cu fenugreek), câteva linguri cu vârf de brânză tartinabilă (am folosit tot La Colline, varianta lor tartinabilă, dar merge și altceva dacă nu aveți în casă din asta), câteva fire de ceapă verde, mini ardei gras (găsiți la Lidl baby ardei la set cu roșii cherry sau pachet individual), bacon feliat subțire (folosesc unul maturat tot de la Lidl, marca lor). După gust, puțin oțet balsamic.

Baconul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor până devine crocant. Vreo 10 min la 190-200 de grade ar trebui să fie suficient, dar stați cu ochii pe el. Eu am folosit și ceapa rămasă și am înfășurat-o în bacon, ca s-o pun tot ca pe un fel de aperitiv.

Ardeii se taie în două pe lungime, păstrând codițele. Se curăță de semințe. Codițele de ceapă se toacă mărunt. Pentru cantitatea mea de ardei am folosit două treimi de baton de brânză și două linguri cu vârf de brânză tartinabilă.

Se scoate baconul din cuptor, se lasă la răcit și se ajustează temperatura cuptorului la 180 de grade.

Am amestecat bine brânza din baton cu cea tartinabilă și codițele de ceapă. Nu este nevoie de sare. Se umplu jumătățile de ardei și se dau la cuptor timp de 10-15 minute. Stați cu ochii pe cuptor pentru că depinde mult de mărimea și grosimea ardeilor. Trebuie să se înmoaie ușor. Brânza nu se va topi, își va păstra forma.

Baconul se toacă mărunt, să arate ca niște firimituri. Se scot ardeii și se presară cu firimiturile de bacon. Se stropesc cu puțin oțet balsamic, dacă aveți un pulverizator, aplicați un puf, dacă aveți la sticlă, doar un strop pe fiecare jumătate. Și gata, îi puteți înfuleca servi la masă 😀

Mie îmi place foarte mult combinația asta cu un strop de oțet balsamic dar e bine să testați și cu și fără și să decideți voi cum vă place.

E un aperitiv care se face repede, e delicios și e perfect și ca masă completă, eu așa l-am mâncat. Dar dacă dați o petrecere în grădină, puteți pregăti super repede câteva platouri cu ardei umpluți cu brânză de capră ca să potoliți foamea invitaților până e gata grătarul 😀

Aș zice că merg cu un vin alb, rece, dar nu mă pricep la vinuri, așa că vă las pe voi să alegeți.

Și dacă vă place și vouă brânza de capră la fel ca mine, mai aveți aici o rețetă: Aperitiv festiv cu brânză de capră în foietaj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.