Impresii după trei ani de epilare definitivă cu tehnica IPL

Cred că am vrut să testez epilarea cu IPL (lumină intens pulsată) de când a apărut pe piață și la noi. Am mers o dată sau de două ori la un salon în București dar costurile mi se părea exorbitante, mai ales pentru zonele care mă preocupau pe mine cel tare.

(Ca să fac o paranteză, în București, la mai toate saloanele cele două axile intră într-un singur preț, în jur de 130-150 de lei, dar zona pubiană cu zona interfesieră sunt separate, având același preț fiecare. Am mai întrebat și pe alții și nimeni nu a găsit vreo explicație logică la treaba asta).

Prin urmare, m-am apucat serios de treabă abia când prietena mea cosmeticiană de la Iași (acum și ocupanta locului I la Campionat Național de Tratamente Cosmetice, organizat anul trecut în București) și-a achiziționat pentru salonul ei un aparat de IPL, pentru care a pus prețuri realiste și decente, ca să și le poată permite orice femeie cu venituri medii.

Ce este IPL?

Este o tehnică de epilare progresiv definitivă: asta înseamnă că părul va dispărea treptat, nu tot o dată, și că e posibil să mai apară fire de păr în timp. După ședințele propriu-zise de tratament se fac și ședințe de întreținere, dar de două-trei ori pe an.

IPL folosește lumina intens pulsată pentru a acționa direct la rădăcina firului de păr.

Am început să-mi fac ședințe de IPL în februarie 2017 și mi-am făcut, relativ periodic în primele optsprezece luni, adică atât cât am reușit să merg la Iași. Nu mergeam special pentru asta, ci pentru treburi de familie, dar am încercat să nu sar nicio vizită. Uneori le-am făcut la o lună jumate, alteori la două, alteori la trei.

Teoretic, ședințele de IPL se fac cam la 40 de zile distanță una de alta, dar eu nu aveam cum să respect acest program. O singură dată mi-am mai făcut o ședință în București (doar la axile) pentru că era prea mare distanța dintre ședințele făcute la Iași.

Am apelat la epilarea cu IPL pentru axile, mustață și zona pubiană. Cele mai bune rezultate s-au văzut la axile, unde mai apare când și când câte un fir de păr. Mustața nu a mers prea grozav, am cam aceleași fire unde aveam și înainte, iar în zona ”ecuatorială” rezultatele sunt parțiale dar mulțumitoare.

Înțeleg că epilarea cu laser ar fi și mai eficientă, dar eu nu am testat deloc acest procedeu, așa că nu vă pot spune cum e.

Referitor la IPL:

  • se potrivește mai bine persoanelor cu păr închis la culoare. Înțeleg că la blonde nu ar avea același efect.
  • se recomandă evitarea expunerii la soare după ședințele cu IPL, deci nu e recomandat să faceți vara în zone vizibile (picioare, față)
  • înainte de a merge la IPL întrebați cosmeticiana cum trebuie să fie părul: la unele tipuri de aparate, părul trebuie să aibă 0.5mm, la altele să fie proaspăt ras. În orice caz, reîmprieteniți-vă cu lama de ras, dacă sunteți ca mine și nu ați mai pus mâna pe așa ceva de vreo 20 și ceva de ani.
  • IPL-ul nu doare, veți simți niște pișcături la nivelul pielii (în zona intimă se simt mai tare) dar, din punctul meu de vedere, nu sunt dureroase.

Voi ați încercat vreo metodă de epilare progresiv definitivă? M-am tot gândit dacă merită achiziția unui aparat de IPL pentru acasă, are cineva, ne poate povesti și nouă cum e?

Dacă vă interesează IPL-ul sau alte servicii cosmetice, o găsiți pe prietena mea la salon Tres Jolie, str Gării nr 10 și, mai nou, are și formular de programări online.

Este un om cu mâini magice și singurul om pe mâna căruia se lasă Eliza pentru tratamentele anti-acneice. O cunosc de vreo 35 de ani și, deși de-a lungul anilor, am fost în București la o mulțime de cabinete cosmetice, nu am întâlnit pe nimeni care să fie o altă Raluca aproape de casă 😀

 

 

Cover photo by Nicola Giordano from Pixabay

5 Replies to “Impresii după trei ani de epilare definitivă cu tehnica IPL”

  1. Super postare! Multumim pentru informatii!
    Eu folosesc de multi ani epilarea cu ceara calda – m-am obisnuit cu durerea si deja nu mai consider ca ar fi ceva care sa ma deranjeze maxim. Dar, ma bucur maxim pentru ca am inceput sa observ zone unde nu mai creste la fel de mult, precum si faptul ca a crescut intervalul intre epilari (de la 1 data la luna cum are acum vreo cativa ani, acum e spre 2 luni, sa zicem).
    IPL nu am incercat, drept e ca nici nu sunt foarte multe variante in orasul meu, dar e bine sa avem feedback despre toate aceste metode.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Eu am zis ca nu ma mai intorc niciodata la ceara calda, nici acasa, nici la salon. Pe picioare si brate folosesc aparat de multi ani, iar in rest IPL-ul si-a facut destul de bine treaba ca sa nu mai am griji 😀 Dar acum am luat-o de la capat cu Eliza :))

  2. Si eu am fost la salon in Bucuresti pt epilare IPL. Eram multumita desi era putin cam scump – 135 ron pt mustata/fata. Apoi am plecat din tara si mi-am cumparat un aparat IPL de la Philips. Nu are aceeasi intensitate ca aparatul de la salon dar imi fac treaba cu el. Nu as mai merge la salon pt IPL acum cand am aparatul.

  3. Soră-mea și-a cumpărat aparat IPL acu vreun an, cred, e foarte mulțumită de el. Ea avea probleme destul de mari cu pilozitatea… și a scăpat. Ea zice că merită investiția.

  4. Buna Anamaria. Ce marca este aparatul cumparat de sora ta? si eventual modelul ca sunt destul de diferite preturile. Multumesc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.