Activități de iarnă și Crăciun 2020 – căsuțe luminoase

Nici nu vreau să caut pe net să văd dacă s-a mai gândit și altcineva la căsuțele astea luminoase, pentru că chiar mi-a venit ideea de una singură și vreau să pretind că sunt creația mea exclusivă 😀 Măcar varianta cu luminițe.

Deci, dacă am făcut o felicitare cu luminițe, sunt pe cai mari acum și mi-au mai rămas LED-uri. Și așa mi-a venit ideea unei decorațiuni din bețe de înghețată cu hârtie de calc și luminițe. Apoi mi-a venit ideea Bisericii cu vitralii din celofan colorat.

Și dacă mai aveam bețe, sigur mai făceam câteva ceva, dar am epuizat colecția de bețe de înghețată a Elizei și m-a bombănit o grămadă pentru asta. (Dar nici nu făcea altceva cu ele)

Materiale căsuțe luminoase

Bețe de înghețată (am folosit și drepte și din alea care arată ca un 8, că din alea aveam și așa am descoperit că merg perfect la acoperiș), pistol cu silicon fierbinte, hârtie de calc, o cariocă neagră, două bucățele de hârtie maro, bandă dublu adezivă, vopsea neagră, celofan colorat sau hârtie de mătase (de mototolit), 1-2 LED-uri, sârmuliță subțire izolată, o baterie tip pastilă.

Mod de lucru căsuțe luminoase

Se lipesc patru bețe de înghețată pentru a forma corpul căsuței. Se taie două bucăți de hârtie de calc de dimensiunea pătratului format. Pe una dintre ele se face un desen cu carioca neagră, eu nu mă pricep la desen, așa că am copiat ceva de pe net.

Se lipesc între ele pe latura de jos și pe cele din părți, folosind bandă dublu adezivă, lăsând partea de sus nelipită, pentru că pe aici vom introduce beculețele.

Se lipesc de cadrul din bețe tot cu bandă dublu adezivă (veți vedea că se pot lipi doar pe părți).

Se lipesc două bețe pentru acoperiș. Se taie două bucăți de hârtie maro de dimensiunea triunghiului format. Se lipesc pe două laturi, lăsând partea de jos nelipită. Pe aici va intra bateria. Se lipesc de triunghiul format din bețele de înghețată apoi acesta se lipește de corpul casei.

LED-urile (eu am folosit două, dar merge și unul singur) se leagă de sârmulițe la fel ca la felicitări. Se dez-izolează sârmulița la ambele capete, câte 1-2 cm. Un capăt se prinde de fiecare crac al LED-ului, iar celălalt capăt va veni fixat pe baterie, unul pe față și unul pe dos. Firele se lipesc cu scotch de baterie.

Bateria se introduce în acoperiș, iar becul în ”pereți”.

Se lipește o bucată de sfoară de acoperiș pentru a putea s-o agățați în pom.

Biserica se face aproximativ la fel, doar că se vopsesc bețele cu negru. Se lipesc patru bețe pentru corpul clădirii, apoi cele două pentru acoperiș, apoi cele două pentru crucea din mijloc. Se decupează pătrățele de celofan colorat (am un set de coli de celofan colorat cumpărate din Auchan, dar puteți folosi și hârtie de mătase colorată) și se lipesc pe dosul căsuței.

Eu am făcut și o cruce din niște ștrasuri micuțe, dar puteți s-o improvizați din orice aveți la îndemână. Ador căsuțele mele! Dacă le faceți și voi, nu uitați să reveniți cu poze în comentarii pe pagina de Facebook a blogului.

Spor la treabă și dacă faceți căsuțele cu luminițe, vă aștept cu poze pe pagina de Facebook a blogului.

Și nu uitați să consultați secțiunea Activități de Crăciun pentru mult mai multe idei de felicitări, decorațiuni și cadouri de Crăciun.

One Reply to “Activități de iarnă și Crăciun 2020 – căsuțe luminoase”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.