Noi apariții la editura Univers Enciclopedic Junior – februarie 2021

Știu că suntem în martie, dar astea sunt apariții din februarie (și de mai înainte), așa că vi le prezint ca noutățile lunii februarie. O parte le-am citit cu Vlad și se numără deja printre preferatele lui.

Cine ești tu? Sophie Schoenwald și Nadine Reitz

Face parte dintr-o serie foarte iubită de Vlad, care combină lectura cu mișcarea fizică. La fiecare pagină, copilul este îndemnat să facă o mișcare sau un gest, pentru a se juca împreună cu personajul.

Vlad ne pune să i le citim de câte trei ori pe seară, uneori, și de fiecare dată este la fel de amuzat de ele. Dă pupici, suflă, face cu mâna, mângâie pagina, țopăie, clatină din cap cu aceeași plăcere de fiecare dată.

Din aceeași serie noi mai avem Vrei să fii prietenul meu? și Vrei să te joci cu mine?

Cum să spui te iubesc, Michael Engler și Martina Matos

Este o carte de o delicatețe uimitoare, care m-a impresionat foarte mult. Este despre un băiețel căruia îi place o fetiță și se întreabă cum ar putea să-i arate afecțiunea pe care i-o poartă. Se întreabă dacă să facă diverse gesturi grandioase, dar până la urmă un gest mic, dar atent, este cel câștigător.

Copiii mari și mici vor învăța că iubirea nu se strigă în gura mare și nu se scrie pe toate gardurile. Iubirea adevărată e cea care e atentă la tine, la interesele și dorințele tale. Eu aș dărui-o și adolescenților, nu doar copiilor 😀

Pentru că te iubesc, Emma Dodd

O carte ilustrată micuță care îi va ajuta pe copii să înțeleagă că părinții îi iubesc oricum ar fi și orice ar face. Poți să fii vesel sau supărat, bun sau neastâmpărat, temător sau curajos, murdar sau curat, prietenos sau nesuferit – mama sau tata te vor iubi oricum.

Mai sunt și alte cărți de Emma Dodd publicate în aceeași serie: Te voi iubi mereu, Când voi fi mare…, Eu sunt mic și Ești totul pentru mine.

Întrebări și răspunsuri despre natură și O zi din viața mea

În categoria cu clapete, au apărut două cărți noi integral cartonate, cu colțuri rotunjite, perfecte pentru copiii mai mici.

Întrebări și răspunsuri despre natură conține, așa cum îi spune și titlul, întrebări despre aspecte din natură pe care le pot remarca toți copiii în plimbări prin natură. Sunt întrebări despre mormoloci, fluturi, păsări, despre proveniența pietrelor și despre ploaie, despre aspectul naturii în diverse anotimpuri, despre animale nocturne și diurne, despre anumite caracteristici sau comportamente ale animalelor, despre natura din orașe și despre comportamentul nostru în și în relație cu natura. Recomand pentru 3+

O zi din viața mea este despre activități din programul zilnic al unui copil, precum trezirea, mersul la grădiniță, ora mesei, ieșitul în oraș sau în parc, momentul băiței, timpul pentru citit povești și somnul. Recomand 2+

Știința pe înțelesul copiilor, Katie Daynes și Stefano Tognetti

O carte pentru 5+ care poate fi un punct de plecare pentru copiii pasionați de științe. Conține informații sintetizate din diferite ramuri ale științei: biologie (plante, animale), fizică (sunet, lumină, forțe, electricitatea), om și societate, meteorologie (vremea, anotimpurile, ziua și noaptea anii și lunile), astronomie (viața pe planetă).

Cartea este bogat ilustrată și conține și sugestii de experimente sau sfaturi pentru o viață mai sănătoasă și mai responsabilă față de planetă.

Tafiti și focul din savană, Julia Boehme, Julia Ginsbach

O carte nouă din seria Tafiti care îi va învăța pe copii că, atunci când toată societatea e în necaz, membrii ei individual se pot uni pentru a opri dezastrul. Ne-ar plăcea să credem că nu doar în savana lui Tafiti, ci și în ”jungla” societății moderne, leii și suricatele pot pune umăr de la umăr să oprească avansarea unui dezastru care ar putea distruge întreaga suflare.

Sunt multe de învățat din această carte ilustrată pentru copiii mai măricei (microroman ilustrat) și sper ca și adulții să-i perceapă mesajul, mai ales în aceste vremuri tulburi. O recomand pentru 5+ (în lectura părinților) și pentru 8+ (lectură individuală).

Viața secretă a copacilor, Moira Butterfield, Vivian Mineker

Deși poartă același titlu cu faimoasa carte a lui Peter Wohlleben, cartea aceasta ilustrată îi învață pe copii nenumărate aspectele ale copacilor sub forma unor povești: cum se înmulțesc, tipuri de semințe, tipuri de păduri, dimensiuni, scoarță, inelele din interior, limbajul copacilor, dușmanii, schimbările prin care trec pădurile în decursul anotimpurilor, modurile de utilizare a lemnului.

Copiii nici nu-și vor da seama că învață o mulțime de lucruri noi în timp ce ascultă sau citesc aceste povești simpatice. Recomand pentru 5+ până la orice vârstă, chiar și adulții vor mai reîmprospăta cunoștințe vechi sau învăța unele noi.

Gâsca de zăpadă, Pirkko Vainio

O poveste emoționantă despre o fetiță care modelează o gâscă din zăpadă. Evident, gâsca dispare odată cu topirea zăpezii, dar surpriza vine din partea bunicului, care aduce acasă o gâscă rănită. Amândoi o îngrijesc cu atenție, dar din păcate gâsca nu supraviețuiește.

Însă chiar dacă a murit, gâsca le-a lăsat în urmă un cadou. Din oul îngrijit de Ana, iese un bobocel, care va deveni prietenul cel mai bun al fetiței până când chemarea naturii este mult mai puternică decât relația celor doi.

Povestea mi-a adus un pic aminte de Recenka și ouăle de Paști, acolo e vorba tot de o gâscă rănită care apare în viața unei persoane singure, care are nevoie de companie. Ambele povești sunt la fel de frumoase.

Visul unei nopți de vară, repovestit de Georghia Ellinas, ilustrații Jane Ray

Cu ajutorul acestei cărți, copiii vor pătrunde în universul comediilor lui Shakespeare și vor desluși ițele încâlcite ale piesei Visul unei nopți de vară, repovestită din perspectiva lui Puck, cu ilustrații bogate și frumoase. Recomand pentru 8+

Toate cărțile au reduceri generoase, așa că dacă sunteți ca mine, în ziua de salariu, aruncați o privire pe site și vedeți ce vă tentează 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.