O delicatesă de post: frigărui cu legume și tofu cu pesto

Pentru că am fost nevoită să gătesc un prânz pentru o persoană lacto-vegetariană, am improvizat aceste frigărui cu legume și tofu, la care am adăugat un delicios pesto de leurdă.

Pesto, după rețeta clasică, nu este de post, pentru că se folosește parmezan. Am citit pe alte site-uri că s-ar găsi parmezan vegetarian, eu n-am căutat pentru că prietena mea e lacto-vegetariană și nici nu știu dacă se găsește la noi. Însă puteți renunța cu totul la parmezan sau am mai citit că se poate înlocui cu fulgi de drojdie inactivă.

Ingrediente frigărui cu legume

ardei gras de culori diferite (am folosit un mix de ardei kapia de diferite culori de la Lidl), ciuperci champignon mai micuțe, dovlecel cu coaja verde închis (zucchini), ceapă roșie, roșii cherry, tofu.

Nu mă pricep deloc la tofu, a fost fix prima cutie luată de soțul meu de pe raft de la Mega, un tofu simplu de la Inedit.

Ingrediente pesto de leurdă

leurdă (eu am avut cam 360 de grame), cam 150 de grame de amestec de nuci (eu am folosit fulgi de migdale și nuci, dar puteți folosi orice tip de oleaginoase aveți), 100 de grame de parmezan, cam 200 ml de ulei vegetal (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece), sare, zeamă de lămâie.

În general, eu fac pesto-ul din ochi, în funcție de ce am prin casă, nu prea stau să cântăresc ingredientele. Dacă renunțați la parmezan, puneți un pic mai multă zeamă de lămâie.

Mod de preparare

Se taie toate legumele și tofu cubulețe și se înșiră pe bețe de frigărui. Eu am folosit niște bețe mai micuțe, ca să-mi încapă în tigaie. Dar dacă aveți grătar, le puteți face oricât de lungi doriți.

Le ungeți cu puțin ulei și le gătiți pe o tigaie grătar sau, cum am făcut eu, într-o tigaie de fontă bine încinsă, cu un capac deasupra drept greutate (capacul să fie mai mic decât tigaia, să stea doar peste frigărui).

Nu am asezonat deloc, pentru că aveam de gând să le mănânc cu pesto-ul aromat.

Pentru pesto, am pus toate ingredientele în blender și le-am pulsat până s-au transformat într-o pastă.

A ieșit ceva delicios, prietena mea vegetariană nu mai mâncase pesto de leurdă și a fost încântată, l-a întins pe pâine și l-a mâncat așa.

2 Replies to “O delicatesă de post: frigărui cu legume și tofu cu pesto”

  1. Suna bine si sanatos combinatia de ingrediente din pesto-ul de leurda, o sa incerc diseara (pentru ca am deja in frigider, de cateva zile, o cutiuta cu leurda si se va ofili in curand)
    N-am mancat niciodata pesto de niciun fel, voi incerca acum pentru prima data, de post, fara parmezan.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Eu am mai facut cu busuioc, dar nu sunt o mare mancatoare de pesto. Insa cel de leurda chiar a iesit bine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.