Turist în București – o plimbare cu tuk-tuk-ul pe cele mai frumoase străzi

Într-o zi, pe când ne duceam noi cine știe unde prin București, a trecut pe lângă noi o mașinuță simpatică, așa cum mai vezi doar prin Italia sau prin țările asiatice: un tuk-tuk. Imediat ce am văzut-o, am știut că asta vreau să fie o experiență pe care să mi-o ofer de ziua mea: o plimbare cu tuk-tuk-ul împreună cu Eliza.

Zis și făcut. Am căutat pe Google până am găsit site-ul Tuk-Tuk Bucharest, am făcut o rezervare și chiar de ziua mea, într-o vineri, la ora 12, ne-am întâlnit cu tuk-tuk-ul în față la Ateneu.

Tuk-tuk-ul este, de fapt, un triciclu, o adaptare a faimoasei Vespa, produsă de compania Piaggio în perioada postmergătoare celui de-al Doilea Război Mondial, inițial cu o remorcă în spate, pentru a transporta materiale de construcții care să ajute la reconstruirea Italiei afectate de război.

În italiană, i se spune Ape (albină), în timp ce faimoasa Vespa este… viespea. Ambele vehicule sunt perfecte pentru străduțele foarte înguste ale Italiei, așa că, în timp, Ape a ajuns să transporte și persoane.

Și iată că a ajuns să transporte și turiști în București, la inițiativa lui Valentin Andrei, un antreprenor cu imaginație, care și-a dorit să ofere această experiență și celor care ajung să ne viziteze capitala și, de ce nu, și locuitorilor ei.

Pe Vali îl găsiți cu tuk-tuk-ul în față la Novotel sau la Ateneu, puteți sări în tuk-tuk când îl găsiți sau puteți face o programare online. Există două variante de traseu, și chiar și trasee dedicate copiilor. Noi am făcut traseul A.

Tuk-tuk-ul este sigur în trafic, nu trebuie să vă faceți probleme. Are centuri de siguranță și nu merge cu viteză și, am remarcat, șoferii sunt destul de binevoitori cu el. Trebuie doar să nu vă deranjeze atenția, pentru că, fiind o priveliște așa inedită, toată lumea se va uita la voi.

O tură de o oră cu tuk-tuk-ul costă 39 EUR (aprox 190 lei) și este o experiență deosebită, o recomand în defavoarea oricărui cadou material pe care îl puteți face cuiva. Ba chiar are și tururi ”romantice”, și luminițe și glob disco, așa că sună perfect pentru o întâlnire romantică, o cerere în căsătorie, pentru a plimba o mireasă sau pentru a serba 30 de ani de căsnicie 😀

Noi am descoperit câteva străduțe și atracții din București pe care nu le știam și ne-am propus să revenim la pas, pentru a le admira mai îndeaproape.

O parte dintre poze sunt făcute chiar de Vali, care este foarte răbdător din punctul acesta de vedere (are mulți ani de experiență cu turiștii), iar unele de mine, când am reușit s-o conving pe Eliza să stea la ele.

Ea nu e deloc genul să se dea în spectacol sau să se bucure de atenția altor persoane, așa că a fost destul de dificil să o conving să stea la poze așa cum am vrut eu 😀

Plimbarea se poate plăti online atunci când faceți rezervarea, cash sau card la fața locului. Eu am plătit cu cardul și am primit chitanța pe email. Dacă vă grăbiți să rezervați, până pe 30 iunie găsiți pe site-ul lor un cod de reducere de 20%.

În Tuk-Tuk încap maxim trei persoane dintre care una sa fie copil (adică nu trei adulți, doi adulți și un copil sau un adult și doi copii, pricepeți voi).

One Reply to “Turist în București – o plimbare cu tuk-tuk-ul pe cele mai frumoase străzi”

  1. Sunteti superbe amandoua! La multi ani cu sanatate si multe experiente, amintiri, asemenea celei prezentate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.