În Vadu(ri) ape repezi curg: totul despre prima noastră experiență la rafting

Nu m-am putut abține să nu parafrazez versurile lui George Coșbuc, mai ales că am plecat la rafting dintr-o localitate care se cheamă Vadu Crișului, iar apele Crișului chiar erau repezi pe alocuri, ceea ce a făcut ca experiența noastră să fie și mai palpitantă.

Dacă sunteți cititori mai vechi, cred că știți că nu sunt din cale-afară de aventuroasă din fire, însă aventurile par să mă caute pe mine. Sunt foarte recunoscătoare acestui blog că îmi oferă provocări precum Dinner in the sky (cina la 50m înălțime) sau, ca acum, rafting pe Crișul Repede.

Raftingul este un sport care poate fi practicat și de neinițiați dar și de sportivi serioși, în funcție de apa pe care se desfășoară. Crișul Repede nu este o apă adâncă în zilele lui normale, așa că nu a fost periculos, însă poate fi, așa că vă recomand maximă seriozitate în purtarea vestelor și căștilor și să mergeți întotdeauna acompaniați de un instructor calificat.

Rafting pe Crișul Repede

Noi am fost împreună cu instructorii de la Master Adventure, cu baza în Șuncuiuș. Am vorbit cu Remus și el ne-a programat pentru o marți dimineața.

Am ajuns acolo și, alături de alți participanți, ne-am echipat cu papuci de apă (noi i-am avut pe ai noștri, dar au și ei acolo), veste de salvare și căști. Vă recomand să aveți tricouri cu protecție solară pentru sub veste și slipi sau pantaloni impermeabili în jos. Și musai cremă cu protecție solară, mai ales dacă e o zi foarte călduroasă. Dacă nu aveți tricouri cu SPF/slipi, atunci să aveți la voi haine de schimb (toate straturile 😀 )

Dacă e o zi mai rece, puteți îmbrăca și costume din neopren, pe care vi le pun la dispoziție tot cei de la Master Adventure. De asemenea, dacă aveți telefoane și vreți să le luați cu voi, ideal ar fi să cereți un săculeț impermeabil care se fixează de caiac. În rest, vă puteți lăsa toate lucrurile în mașină sau în vestiarele lor.

Tarife rafting: 120 lei/persoană, copiii până în 12 ani au gratuitate dacă sunt însoțiți de un adult plătitor. Vârsta minimă este 4 ani.

După echipare, ni s-a făcut instructajul de siguranță și am fost îmbarcați în microbuz spre punctul de plecare, urmând ca, la întoarcere, să ne oprim la baza Master Adventure, ca să ne recuperăm lucrurile.

Odată ajunși în punctul de plecare, ni s-a explicat cum se procedează. Vă spun sincer că eu nu am înțeles mai nimic, dar am prins din zbor văzând și făcând. Apoi am ajutat la umflarea și cărarea bărcii pentru copii și a caiacelor de două persoane.

Adulții au mers, doi câte doi, în caiace, iar copiii au mers toți cu instructorii în două bărci. Copiii mari au vâslit, în timp ce copiii mici (ca Vlad) au stat cuminței și s-au bucurat de experiență (Vlad e cel mai micuț, cu vestă portocalie).

Turul durează în jur de două ore, în care sunt incluse și opriri la Cascada Vadu Crișului pentru scăldat sau poze, precum și opriri pe traseu pentru a-i aștepta pe ceilalți.

După ce, în primele 20 de minute, am bombănit că ”ce mi-a trebuit”, odată ce m-am mai relaxat, experiența a fost una minunată. Aș repeta-o oricând!

Nu mai zic ce modalitate ”interesantă” de testat comunicarea în cuplu se poate dovedi o experiență ca asta! 😀

Alte activități în zonă: Itinerariu de vacanță activă în Pădurea Craiului.

Cazare în zonă: Casa Bătrână din Șuncuiuș

Această călătorie a fost posibilă datorită Asociației Pădurea Craiului și blogului Kinder Trips, care ne-au provocat să explorăm zona în cadrul unui press trip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.