Cărțile (neterminate) ale lunii septembrie 2021

Pentru că mi-ar fi fost jenă să scriu un articol în care să vă spun că în toată luna septembrie am citit integral o singură carte, am zis ca măcar să vă povestesc despre cărțile pe care le-am început dar nu am reușit să le termin și nu pentru că nu mi-ar fi plăcut, ci pentru că s-au adunat acolo în teanc, pe măsuța de toaletă și eu am adormit de fiecare dată după doar câteva pagini.

Am avut o perioadă foarte obositoare și stresantă, și nu mai reușesc să mă deconectez cu totul ca să citesc o carte cap-coadă. Încep, citesc 20-50, chiar 100 de pagini și apoi îmi pierd interesul, sau nu mai am timp, sau uit de ea și mă apuc de alta și tot așa 🙁

Unbox your life! Găsește-ți pasiunea și trăiește-ți visul, Tobias Beck, editura DPH

O carte de dezvoltare personală despre cum să scoți ”ocupanții” din viața ta (persoanele toxice), despre cum să vezi oportunitățile înaintea problemelor, despre cum să devii o persoană de succes făcând bine altora și cum să crezi în drumul tău și în viziunea ta.

Sunt și o mulțime de clișee în carte, ca în mai toate cărțile motivaționale, dar e o lectură de o oră jumate într-o după amiază de duminică și dacă aveți răbdare, cred că merită, chiar dacă luați din ea o singură idee.

Cea mai iubită dintre femei, Adriana Petrescu, editura Nemira

O carte scrisă sub forma unui jurnal de către o protagonistă în prag de divorț, care descrie frământările, căutările (amoroase) și nevrozele unei femei care credea că la 35 de ani are tot ce-și poate dori: viață de familie, o casă mare, o carieră de succes. Pe mine nu m-a prins momentan, o mai las și o să văd totuși, la un moment dat, dacă reușesc s-o termin.

Dragă, unde-s banii? Adrian Asoltanie, editura Curtea Veche

Nu știu de ce și-ar dori oamenii să apară pe coperțile cărților lor, mie deloc nu-mi place trendul ăsta, aș fi preferat o copertă mai neutră. Dar cartea lui Asoltanie e foarte utilă pentru toată lumea: (mai ales) pentru cei aflați la început de drum în gestionarea finanțelor (20+) și pentru cei care au făcut deja o grămadă de greșeli în administrarea banilor și își doresc să învețe câteva principii de bază care să le fie de ajutor.

Sunt convinsă că dacă aș fi avut o asemenea carte în tinerețe, nu aș fi făcut atât de multe greșeli și aș fi dus-o mai bine din punct de vedere financiar decât acum 😀 Majoritatea sfaturilor lui Asoltanie sunt de bun simț și, evident, veți lua din carte doar ce vi se potrivește (eu nu aș investi bani, de exemplu, nu e pentru mine asta).

Cartea alinării, Matt Haig, editura Nemira

Am început-o, dar o țin ca să citesc din ea ocazional, duminica la o cană de ceai. E o colecție de cugetări și citate, povești scrise de autor de-a lungul anilor, liste și alte mesaje inspiraționale care să te facă să încetinești un pic ritmul și să te bucuri de frumusețea vieții.

Povestea mea, Michelle Obama, editura Litera

Am citit cam o treime din carte și mi-a plăcut mult ce am citit. Nu am ajuns încă la partea în care a devenit Prima Doamnă, deocamdată abia s-a mutat împreună cu Barack și încearcă fiecare să-și găseasă drumul în viață. Mi-a plăcut atitudinea față de viață a lui Michelle, onestitatea și pasiunea ei pentru muncă și pentru o treabă bine făcută, cred că asta s-a văzut și ulterior, când a devenit Prima Doamnă.

Dacă vreți să dăruiți o carte inspirațională copiilor voștri adolescenți, găsiți la editura Litera și varianta pentru tineri.

..

One Reply to “Cărțile (neterminate) ale lunii septembrie 2021”

  1. Constat și eu că, fără să vreau, cumpăr multe cărți, dar citesc puține. Poate și pentru că sunt mereu pe bloguri, reviste on-line, deci, fără să vreau, am trecut de la suportul de hârtie la ecranul laptopului/telefonului. Încerc, totuși, să termin și o carte pentru copii, bine scrisă (Războiul care m-a învățat să trăiesc), dar și una pentru cei mari, Costul stresului ascuns, a lui Gabor Mate. La cât mai multe lecturi cu sens!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.