Festivalul dovlecilor de toamnă: dovleac Spiderman

Dovleacul lui Vlad de anul ăsta nu putea să fie altfel decât cu Spiderman. Este obsedat de acest personaj, a avut și petrecerea de ziua lui cu Spiderman și acum este fericit că, în sfârșit, are și un serial adresat copiilor mai mici (Păienjenelul Marvel și prietenii lui minunați, pe Disney Junior), după ce s-a pus la curent cu tot ce se găsea pe Netflix cu Spiderman (majoritatea adresate copiilor mai mari).

Am umblat o grămadă prin piață după un dovleac, la noi oferta încă nu se ”pupă” cu cererea și nu prea găsești dovleci porcești la vânzare, iar cei plăcintari nu-s așa de buni, pentru că au forma alungită și nu se potrivește cu ce vrem noi 😀 În plus, sunt și mai greu de sculptat.

Dar am avut noroc, totuși, căci am găsit unicul dovleac porcesc din piață și doamna care mi l-a vândut, m-a și avertizat: ”știți că e din ăla pentru copii, da?” Da, da, am spus, din ăla și voiam.

Pe lângă dovleac, am mai cumpărat și niște tuburi mici de acrilice (noroc cu Profiartul din Sun Plaza, că e aproape de noi) – albastru, alb, roșu și negru. La albastru am cam dat greș, pentru că s-a uscat foarte închis, ar fi trebuit o culoare mai deschisă, dar restul au mers la sigur și au putere de acoperire bună. Anul trecut ne-am chinuit cu niște acrilice proaste și apoi cu niște tempera care se lua dacă dădeai cu degetul, așa că anul ăsta am mers la sigur cu acrilicele astea, sunt rusești, cred, că scrie cu chirilice pe ele și sunt foarte ok ca preț (12 lei și ceva tubul).

Dovlecii noștri de anul trecut: Dovleac Vampirina și Dovleac Unicorn.

Pentru Spiderman, se trasează conturul pentru ochi, apoi pentru pânză, folosind un marker permanent. Pentru că eu sunt absolut incapabilă să desenez două chestii simetrice la fel, am decupat din hârtie un ochi și l-am folosit ca șablon. Asta am făcut eu.

Când a venit Vlad acasă, a pictat dovleacul: spatele cu albastru, fața cu roșu, ochii cu alb. Eu am conturat ochii cu negru și am trasat pe deasupra dungile de la pânz și cu vopsea. Ar fi mers și lăcuit dar n-am mai avut când s-o facem și pe asta, dar dacă aveți un lac acrilic, s-ar putea sa țină mai mult lăcuit.

Și rezultatul final:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.