Turist în jurul Bucureștiului – Parcul dendrologic Chitila

Despre Parcul Dendrologic Chitila aflasem mai demult, dar nu am reușit să ajungem acolo, așa că într-o sâmbătă dimineață, ne-am pus în plan și ne-am urcat în mașină cu destinația Chitila.

Am nimerit o zi superbă, a fost atât de cald pentru octombrie, că ne-am dezbrăcat în tricou, iar soarele a făcut întocmai ca în compunerile de toamnă: a poleit frunzele cu un galben-auriu spectaculos.

Parcul Dendrologic nu este foarte mare, dar e suficient ca să vă petreceți câteva ore bune acolo, odihnindu-vă pe malul lacului sau al iazului, pe iarbă, în preajma locurilor de joacă sau plimbându-vă.

Tiroliana a fost preferata lui Vlad, mai ales că am nimerit o zi deloc aglomerată.

Fiind un parc dendrologic, adică un parc cu arbori (atât crescuți natural, cât și plantați de om, specii autohtone, dar și exotice), le puteți arăta copiilor câteva ceva nou în fiecare anotimp. Flori, frunze, fructe, capsule, conuri și alte roade ornamentale – orice plimbare prin acest parc vă va face să descoperiți lucruri noi despre copaci.

Măr siberian – Malus baccata

Gutui japonez (decorativ) – Chaenomeles japonica

Oțetar galben – Koelreuteria paniculata

Ilice – Ilex aquifolium (știți voi, din cântecul Deck the hall with boughs of holly, fa-la-la-la)

Fiind toamnă, ne-am bucurat din plin de covorul de frunze și ne-am tăvălit prin ele, ne-am bătut cu frunze, am construit flori și mandale din ele.

Eliza a muncit foarte mult la mandala ei, o construcție destul de mare, pe care însă n-am reușit s-o surprind în poze la adevărata ei valoare.

Și creația lui Vlad (la care a lucrat împreună cu tati):

Eu m-am prostit pozându-mă în poziția copacului, iar Eliza a făcut gimnastică.

În apropiere, se află și Pădurea Mogoșoaia, care mi-a fost recomandată de mai multe ori, așa că e musai să ajungem și pe acolo cândva, pentru o plimbare.

Iar dacă nu vreți să ieșiți din București, pentru o plimbare frumoasă de toamnă, puteți merge și în Grădina Botanică, unde veți găsi o mulțime de flori și de copaci, precum și frunze pentru joacă, inclusiv fructul-creier, cum se amuză copiii, mărul cailor sau măclura (fructul copacului Maclura pomifera). Fructul este necomestibil pentru majoritatea viețuitoarelor, deși veverițele le mai desfac pentru a consuma semințele.

Voi pe unde v-ați mai plimbat în ultima vreme?

Alte destinații și experiențe cu natura în jurul Bucureștiului

Pădurea Snagov: după ghiocei

Snagov: plimbări și relaxare

Pădurea Cernica: la cules de plante comestibile

Pădurea Cernica: ore de biologie distractive

Pădurea Corbeanca: prin pădure și la Moșia Corbeanca

4 Replies to “Turist în jurul Bucureștiului – Parcul dendrologic Chitila”

  1. tare imi plac recomandarile tale!ce frumos e!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, e minunat si merita o iesire intr-o sambata sau duminica dupa amiaza.

  2. Cata rabdare trebuie sa aiba pentru un asemenea proiect. Insa satisfactia de la sfarsit trebuie sa fie enorma. Felicitari!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, mai ales ca a durat destul de mult. Ea e rabdatoare la proiecte de lunga durata, pe Vlad e mai greu sa-l angajam in asemenea lucrari de migala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.