Zilele de naștere ale copiilor, varianta pe pandemie, dubla doi

Dacă anul trecut nici nu s-a pus problema de petrecut în vreun fel de zilele copiilor, anul acesta am zis că nu se poate, e musai să facem ceva, chiar dacă în variantă restrânsă.

Aici puteți citi despre cum am aniversat zilele de naștere ale copiilor în 2020:

Vlad la patru ani

Ziua Elizei 2020: surprize cu Harry Potter

De mare ajutor ne-a fost și faptul că, între timp, sora și cumnatul meu și-au construit o căsuță la curte și am putut să ne vedem cu ei și încă două familii prietene în aer liber. Așa că am decis să facem o mini-adunare comună pentru ambii copii în prima sâmbătă de octombrie, care s-a dovedit și ultima însorită pentru multă vreme, pentru că după aia a venit un frig zdravăn peste București.

Ideea unei mici petreceri în avans pentru ambii copii nu a fost o idee bună, pentru că Eliza s-a supărat că de ziua ei nu a mai primit surprize (deși cu o zi înainte a fost zi liberă, așa că am ieșit în oraș la masă, am fost la film etc), iar Vlad a pretins cadouri și fix de ziua lui, așa că nu vom mai face niciodată chestia asta. Indiferent că putem sărbători sau nu, va fi ceva care se va petrece chiar de ziua lor și atât.

Petrecere cu tacos

Petrecerea de la căsuță a fost cu tematică mexicană. M-am pregătit din timp și am comandat foi de taco, sosuri, sirop de hibiscus (cu care am făcut suc într-un borcan din ăla mare de limonadă) de pe un site (mexican.ro).

Cu o zi înainte de petrecere, am tăiat mărunt vreo trei caserole de piept de pui și le-am pus la marinat cu condimente pentru taco. A doua zi, le-am tras la wok cu puțin ulei (pe rând), câteva cepe verzi tocate mărunt, apoi am adăugat o conservă mare de fasole neagră și una mare de porumb.

Am luat umplutura la pachet cu noi, iar acolo am pasat avocado-ul cu zeamă de lămâie și am pus câteva pungi cu amestec de salate într-un bol. Fiecare și-a făcut propriul taco, cu un strat de piure de avocado, piept de pui, salată și sosuri (salsa mexicană și salsa verde).

Evident, am pus și câteva aperitive, m-am gândit că, fiind o zi frumoasă, ne vom lungi, plus că era ora prânzului și am intuit că oamenii vor fi înfometați. Am pregătit un platou cu brânzeturi (varianta mai pentru copii, așa) și unul cu mezeluri.

Pe cel cu brânzeturi, am pus 1 burratta, cașcaval Babybell (bilele învelite în ceară roșie), brânză topită cu supereroi și grisine, brânză de capră, caș zvântat (de la Lăptăria cu caimac), telemea, câteva fructe uscate și mix de alune, roșii cherry, crackers, iar separat am avut și un amestec de măsline.

Pe cel cu mezeluri, am pus pate de rață, prosciutto crudo, un salam crud-uscat și niște șuncă presată de la Sergiana (foarte bună), plus grisine.

Torturile

Tortul Elizei a fost de la Nedelya, Red Velvet, e preferatul nostru, iar al lui Vlad a fost din Carrefour, nu mai știu ce umplutură a avut, dar a fost foarte bun.

Decorațiuni

Nu prea ne-am agitat așa mult, am atârnat câteva baloane și o prietenă a adus două baloane mari în formă de cactus. Plus niște pălării de paie pe care le aveam în casă de multă vreme, dar care cred că erau, mai degrabă, pentru o tematică hawaiiană decât mexicană 😀

Am folosit veselă din carton, ca să nu spălăm prea multe vase, iar Vlad evident că a avut șervețele și farfurii cu Spiderman (de la Pepco și Jumbo).

Petrecerea cu Spiderman

Pentru că Vlad și-a dorit foarte mult o petrecere doar a lui, am decis să facem la grădiniță ceva, mai ales că noi nu avem prieteni cu copii mai mici pe care să-i fi invitat la o eventuală petrecere făcută la un loc de joacă sau acasă (asta peste faptul că nu era momentul de făcut petreceri cu persoane necunoscute).

Pentru că nu am mai angajat niciodată un animator (Eliza a avut o singură petrecere cu animator și atunci doar pentru că sala oferea asta în pachetul de petrecere), am dat căutare pe Google și am ales o firmă care părea serioasă, m-am uitat la poze (să aibă costume frumoase, nu improvizații) și reviewuri bune.

Le-am dat mesaj să-i întreb dacă animatorii sunt vaccinați (mai ales că urma să meargă la grădiniță) și am rezervat un Spiderman pentru ziua lui Vlad. Cost total: 180 lei pentru o oră și jumătate și am nimerit un animator care i-a pictat frumos pe copii pe față. Se numesc Clubul Disney.

Al doilea lucru pe care l-am făcut a fost să comand un punch box, o chestie care îmi tot apărea pe Facebook la reclame și care mi s-a părut interesantă. Este o cutie foarte mare, cu niște găuri acoperite cu hârtie subțire, pe care copiii trebuie să le spargă cu pumnul pentru a găsi în spate o surpriză.

E o chestie mai scumpă decât o pinata, dar cum eu am oroare de pinate, pentru că mereu copiii sfârșesc prin a se călca în picioare la ele și dezamăgiți că n-au prins destule surprize, am zis că acest punch box este perfect pentru ca toți copiii să fie mulțumiți.

Cutia vine cu tot cu surprize, sunt tot felul de jucărioare (ouă de dinozaur, poppit-uri, mingiuțe săltărețe, sincer nici nu mai rețin) și o puteți refolosi după aceea, dacă înlocuiți hârtia. A costat 150 de lei, dar eu consider că a meritat. Am luat-o de pe animatorul.ro.

Ca accesorii de petrecere, am dus coifuri, suflători, farfurii și șervețele cu Spiderman și niște decorațiuni-stegulețe cu Spiderman. Am uitat complet să duc tunurile cu confetti, care zac și acum pe undeva pe la mine prin cămară.

Tortul de la grădiniță a fost unul de dulciuri (evident, nu e voie cu ceva de cofetărie, doar produse ambalate). L-am făcut eu cu o zi înainte, a necesitat ceva efort și am înțeles de ce sunt așa scumpe dacă vrei să le cumperi gata făcute 😀 Am cumpărat trei cutii rotunde de dimensiuni diferite și dulciuri: sucuri Tedi, prăjiturele Barni și ciocolățele Kinder, triada clasică a dulciurilor de grădiniță.

Sincer, n-aveam de gând să alerg după dulciuri bio sau mai știu eu ce, când oricum astea se dau pe la majoritatea petrecerilor de copii și asta le place și lor. În vârful ”tortului”, am mai pus și acadele cu Patrula Cățelușilor și o lumânare.

Ca să faceți tortul, vă trebuie și baze din carton rotunde, eu n-am avut, așa că la bază am pus o tavă de pizza învelită în folie de aluminiu, apoi prima cutie, cea mai mare, pe care am lipit cu bandă dublu adezivă cutiile de suc, apoi un cerc din carton (decupat dintr-o cutie) învelit tot în folie, peste care am pus cutia în jurul căreia am lipit prăjiturile Barni, apoi ultimul strat a fost cutia cu ciocolățele Kinder. În capacul cutiei am înfipt acadelele și lumânarea. Am legat fiecare strat cu panglică.

Petrecerea a fost foarte reușită și apreciată de copii, cel puțin asta ne-am dat seama din poze, pentru că nu am putut fi prezenți și noi. Iar seara, acasă, am făcut o tartă cu căpșune și a venit sora mea pe la noi, așa că Vlad a mai suflat și a treia oară în lumânare, și, vorba poveștii, petrecerea a ținut trei zile și trei nopți. (doar că în zile diferite 😀 )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.