Decorațiune de toamnă-iarnă cu veveriță din conuri și nuci

De când am văzut veverița asta pe Pinterest, m-a bântuit 😀 Am tot vrut s-o fac, dar îmi trebuiau conuri de molid, iar eu aveam doar de pin. În plus, vă vine să credeți că nu am reușit deloc să găsesc ghinde cu căpăcele prin parcuri în toamna asta? Cu chiu cu vai am găsit vreo două ghinde goale și le-am adunat și pe acelea. Oare animalele din zonele urbane se pregătesc de o iarnă grea și le-au cules pe toate? Pentru că nici castane nu prea am găsit, nici alte roade pe care de obicei le culegeam de peste tot.

Prin urmare, m-am văzut nevoită să adaptez veverița mea și am folosit materialele pe care le-am avut eu deja strânse: o felie de lemn pentru suport (cumpărată din magazin), două tipuri de conuri, nuci (1 nucă întreagă și 1 spartă în jumătate), diverse frunze și crenguțe uscate, ochi mobili, pistol cu silicon fierbinte.

Iar între timp am fost la munte și am adus o sacoșă plină de tot felul de conuri, așa că o să vedeți în zilele următoare mai multe decorațiuni și activități cu conuri.

Nuca întreagă se lipește pe vârful unuia dintre conurile de molid (corpul). Se lipesc ochișorii (sau se desenează), apoi urechile. În imaginea originală, urechile erau tot niște conuri micuțe de tot. Eu le-am făcut din solzi de conuri de pin, pe care le-am decupat cu un cutter. Se lipesc jumătățile de nucă pe post de picioare. Corpul veveriței se lipește pe suportul din lemn, în dreptul picioarelor.

Se lipește coada, ușor înclinată, după ce îi aplatizați baza folosind un cutter. Se lipesc brațele (amenți de alun – așa se cheamă acei muguri care apar în aluni toamna, îi puteți înlocui cu două crenguțe) și între ele se lipește o ghindă. Baza de lemn se decorează cu alte plante sau fructe uscate. Dacă vreți să-i dați o tentă iernatică, puteți lipi zăpadă (artificială/bobițe de polistiren sau vată sau puteți pune veveriței în mâini un cadou.

Cred că e o decorațiune care merge foarte bine la clasă, în colțul tematic legat de toamnă și chiar și acasă puteți face un sobor întreg de veverițe pe care să le puneți pe pervaz 😀

Dacă faceți veverița, vă aștept cu poze în mesageria privată pe Facebook, chiar sunt curioasă cum vă iese. Spor la treabă!

Alte decorațiuni de toamnă din elemente naturale:

Coroniță de toamnă

Ren sau cerb din nuci

Libelulă din semințe de arțar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.