Steaua sus răsare – stea din bețe de cafea și celofan colorat

De când mi-a venit ideea cu steaua asta din bețe și celofan, nu mi-am mai putut-o scoate din minte. Așa că am strâns bețe de peste tot de unde am putut (de la cafele, ceaiuri etc) și le-am păstrat pentru stea. Nu am reușit să adun câte mi-aș fi dorit, voiam o stea cu mai multe brațe, dar până la urmă m-am descurcat cu ce am avut.

Cu celofanul colorat a fost altă distracție. Știam că am pe undeva un set de coli, dar nu le găseam. Am început să bombăn, pentru că am avut multe seturi de celofan din ăsta, cumpărate la un moment dat dintr-un supermarket (probabil Auchan, nu sunt sigură), dar când mi-am făcut anul trecut sau acum doi ani, curat prin materiale, le-am donat și am păstrat un singur set. Și acum mă cam oftic, pentru că nu se mai găsește și eu nu prea mai am.

Dar, după scotoceli îndelungate, am găsit setul pus bine printre cărți, nu în cutia cu foi și cartoane (probabil ascuns de Vlad 😀 ) și am reușit să termin steaua, seara, după ce s-au culcat copiii.

Materiale: 15 bețe din lemn pentru cafea (probabil că merge și cu cele de înghețată, dar iese mai alungită și mai delicată cu bețele de cafea), pistol cu silicon fierbinte (sau alt adeziv pt lemn, dacă aveți răbdare să se usuce), celofan colorat sau hârtie de mătase (o hârtie subțire, cu transparență mai mare), lipici solid.

Mod de lucru: se lipesc trei bețe între ele, pe mijloc, ca în imaginea de mai jos, pentru a forma mijlocul stelei.

Se continuă cu brațele stelei, lipind două câte două bețe la un capăt, în formă de V, apoi se lipesc de mijloc.

Se decupează din celofan sau din hârtie romburi potrivite pentru fiecare braț al stelei. Se lipește celofanul, cu grijă, și se decupează excesul, dacă este cazul, folosind un cutter sau un bisturiu de hârtie.

Pozele mele sunt făcute noaptea, așa că nu-s așa de luminoase, dar eu zic că se înțeleg pașii de lucru din ele.

Eu vreau s-o atârn în geam, să se filtreze lumina prin ea și să-mi pară totul mai colorat, dar puteți s-o folosiți și să mergeți cu steaua, dacă îi lipiți un băț pe spate și o iconiță mică pe față.

Iar dacă aveți extra-răbdare, puteți încerca și această Stea din bețe de chibrituri.

Alte idei cu bețe/spatule de lemn:

Brăduț din bețe de înghețată

Căsuțe luminoase

.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.