Cum să dăruiești de Crăciun lumânări făcute de tine

Prin vară anul ăsta, tot scotocind și făcând ordine prin cămară, am dat peste niște cutii și borcane cu tot felul de lumânări păstrate de la zilele copiilor, inclusiv lumânarea de botez a lui Vlad (sau o fi fost a noastră de cununie?) care se deformase. Și mi-a venit o idee grozavă: ca de Crăciun să dăruiesc celor dragi lumânări făcute de mine din resturile de lumânări de la evenimente fericite, lumânări pline de amintiri minunate.

Zis și făcut: am intrat pe Aliexpress, mi-am comandat fitile și matriță și am așteptat. Și am așteptat… Și n-au mai venit niciodată. Și m-am trezit în decembrie că n-am cu ce să fac lumânări. Așa că m-am dus frumușel la furnizorii mei de încredere de materiale pentru hobby, Profiart, și am luat tot ce aveam nevoie: o matriță, culori pentru ceară, fitile, creioane pentru scris pe lumânări, și bobițe de ceară.

Și am învățat și o lecție cu ocazia asta, mai ales că am pierdut banii de pe Aliexpress: e mai sigur să dai un pic mai mult aici și să ai produsele pe loc, decât să dai mai puțin și să aștepți cu lunile produse care nu mai vin. În plus, toate produsele pentru lumânărit de la Profiart sunt fabricate în Germania și sunt de cea mai bună calitate.

Iar de când au deschis magazin aproape de mine, în Sun Plaza, mă salvează mereu din tot felul de situații. Am luat de la ei vopsea neagră textilă pentru costumul de albină al lui Vlad, acrilice, coronițe și conuri din polistiren pentru decorațiuni de Crăciun, Eliza și-a luat caiete de schițe și creioane, seturi de bricolat, a luat cadou de Secret Santa pentru o colegă tot de acolo.

Și uite-așa am făcut eu lumânări-brăduț. Nu chiar așa reușite pe cât m-aș fi așteptat, dar o să mai exersez, pentru că chiar îmi place chestia asta și vreau să mai încerc până ating perfecțiunea 😀

Materiale: granule de ceară sau resturi de lumânări, bastoane de colorant pentru ceară, fitiluri (de preferat de dimensiunea corectă, nu ca la mine 😀 ), mulaj/matriță, puțin lut sau plastilină pentru a astupa bine gaura, creioane de scris pe ceară, un vas pentru încălzi, o strecurătoare, spatule de lemn.

Se pune ceara la topit. Dacă folosiți resturi de lumânări, va trebui să strecurați ceara lichidă obținută, ca să eliminați fitilurile vechi și eventualele foițe sau culori de la exteriorul lor, care nu se vor topi.

Puneți fitilul în mulaj. Acoperiți bine gaura cu lut sau plastilină. Turnați ceara și lăsați la răcit. Pentru a scoate lumânarea, va trebui să scufundați mulajul în apă fierbinte. Decorați cu creioanele cu ceară.

Pentru a vedea cum am procedat eu, puteți urmări și un scurt material video, pe care m-am străduit să-l fac cât mai ușor de înțeles.

Ce ziceți, vă tentează o astfel de activitate?

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.