Prânz vegetarian rapid: lipie cu hummus și morcovi caramelizați

Elizei îi place foarte mult hummusul și îl mănâncă în diverse combinații, uns pe lipii și cu tot felul de ingrediente peste el. Nu-l fac de la zero, sincer nu am răbdare, așa că îl cumpăr. Am găsit la Mega o variantă foarte bună, cu o consistență cremoasă, perfect pentru gusturile noastre.

În afară de combinația clasică a Elizei, cu avocado și roșii uscate, eu am mai ”creat” și varianta asta cu baby spanac și morcovi caramelizați. A fost absolut delicios și, mai ales, sățios, după prânzul ăsta întârziat, eu n-am mai mâncat nimic la cină.

Ingrediente:

lipii (wraps, nu lipii libaneze de shaorma), hummus, 2-3 morcovi, brânză sărată, baby spanac, sare, piper, 1 lingură de ulei, jumătate de mandarină, 1/2 lgț cimbru uscat sau proaspăt.

Morcovii se curăță, se taie bastonașe și se pun într-o tavă. Se presară sare și piper, cimbrul uscat și fărâmița bine între degete, 1 lingură de ulei și câteva linguri de apă. Se dă tava la cuptor până se evaporă apa și morcovii se înmoaie. Se presează jumătatea de mandarină peste morcovi, se amestecă bine și se mai dă la cuptor 10 minute. Rețeta e inspirată dintr-o emisiune cu Jamie Oliver, unde face la tigaie astfel de morcovi caramelizați.

Se unge lipia cu hummus, se pune pe deasupra baby spanacul (spălat și uscat, dacă e cazul, dar căutați caserole cu spanac gata spălat), se aranjează morcovii și se fărâmițează brânza. Eu am folosit o telema de capră, maturată, dar puteți folosi orice aveți în casă.

Ce aș mai fi adăugat, dacă aș fi avut în casă: niște semințe de dovleac crude, mi se pare că s-ar fi potrivit. Dar nu țin prea multe tipuri de semințe în casă, așa că nu am mai pus nimic.

Se înfășoară lipia și se mănâncă cu poftă. Una singură mi-a fost de ajuns, după cum vă spuneam.

Se mai pot folosi și alte tipuri de salate, cartof dulce, ciuperci sau țelină coaptă în loc de morcov, totul depinde de gusturile voastre și de ingredientele pe care le aveți în casă la momentul respectiv.

E un wrap care rezistă bine dacă vreți să vi-l puneți la pachet pentru prânz sau chiar copiilor la șcaoală, nu se umezește și nu curge nimic din el. Eliza își ia lipii sau pita bread umplute cu diverse (exceptând avocado pasat, care se oxidează) și chiar o să revin cu un articol despre prânzurile ei școlare, în caz că aveți nevoie de extra-inspirație.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.