Garderoba capsulă pentru teatru și alte spectacole

Pentru că anul acesta am mers la foarte multe spectacole (teatru, musical, balet, concerte) în multe locuri diferite, m-am gândit să scriu un scurt ghid despre cum ne îmbrăcăm la teatru.

În mod evident, mersul la teatru este mai important decât ținutele. Eu mă îmbrac ”frumos” pentru că îmi place așa, dar asta nu înseamnă că e obligatoriu. Da, am mers odată și în blugi la Operă pentru că eu fugeam de la serviciu la finalul programului și Eliza de la școală și amândouă eram în blugi și tricou. Dar ideal ar fi să acordați puțină atenție și ținutei, pentru că ajută la intrarea în atmosferă și la savurarea spectacolului.

Pentru anul acesta, mi-am făcut o mini garderobă capsulă pentru spectacole, de la Bonprix. Am ales o rochie lungă, un tricou/bluză alb-negru și o fustă creion. Lor le-am adăugat o pereche de pantaloni paperbag negru, o pereche de pantaloni cu talie înaltă albaștri și diverse tipuri de încălțăminte și accesorii.

Garderoba capsulă vă ajută să luați decizii mai rapide în orice situație și eu o recomand. Bineînțeles, eu am mai multe garderobe capsule, pentru că merg și la evenimente de blog și la spectacole și în natură sau la activități cu familia și nu pot să port același tricou peste tot 😀

Alegeți-vă ținuta în funcție de locul unde se ține spectacolul: la Operă/Ateneu sau la Teatrul Național îmbrăcați o rochie lungă, elegantă, pe când în teatre mai mici, merge și o fustă sau pantaloni mai eleganți cu o bluză drăguță. În spațiile neconvenționale, vă puteți îmbrăca și în blugi, mai ales dacă le asortați o bluză care iese un pic în evidență și o pereche de cercei supra-dimensionați, pentru un plus de chic.

Rochia asta lungă, deși e dintr-un material supra-elastic (ca la costumele de baie) e foarte frumoasă și vine foarte bine pe corp. Merge și la un spectacol și pe stradă, în funcție de încălțăminte și accesorii. Mai jos sunt la o lansare de carte la un showroom de porțelanuri.

Bluza alb-negru a fost reușita mea personală în materi de achiziții, o pot purta în atâtea combinații, că probabil o fac ferfeniță de purtat până la toamnă 😀

La lansarea colecției de tapet Ananbou, la magazinul Ton Corner, cu pantaloni cu talie înaltă și adidași./La un Food Bloggers Conference, cu pantaloni paperbag negri și sandale cu talpă joasă.

La teatrul Excelsior, la gala de balet a Elizei, cu fustă de tulle lungă și pantofi cu toc/La serbarea de la grădiniță a lui Vlad, cu fustă creion și sandale aurii cu toc.

La concert Irina Rimes la Berăria H. Nu se văd pantalonii, sunt tot cei negri, iar în picioare am niște pantofiori cu toc, cu imprimeu cu flori viu colorate (din păcate nu am o poză cu toată ținuta), ca să dau o tentă mai veselă ținutei.

Voi mergeți la spectacole? Cum vă place să vă îmbracați? Care combinație vă place cel mai mult?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.