Turist în România: glamping la Green Camp Adventure

Două lucruri mi-am dorit anul acesta de ziua mea: să zbor cu avionul (bifat, în Mehedinți, peste Cazane) și să dorm un week-end la glamping. Bifat și asta la Green Camp Adventure Glamping, un loc care mi s-a lipit de suflet și în care copiii deja întreabă când mai revenim. Mai rămâne să bifez și o aventură cu rulota și gata 😀

Green Camp Adventure Glamping se află în județul Buzău, la Gura Teghii, cam la trei ore distanță de București, într-o zonă naturală superbă, pe malul râului Bâsca. Este un glamping gândit pentru turiștii care iubesc vacanțele active, deoarece oferă posibilitatea de a face drumeții, caiac pe lacul Siriu, rafting și via ferrata, cu ghizii lor proprii.

În plus, via ferrata Sunny Way, care pornește din curtea glampingului este (cel mai probabil) singura via ferrata care se termină cu o coborâre spectaculoasă pe o tiroliană de 300 m lungime, care te aduce fix în spatele restaurantului.

De ce mi-am dorit să merg la glamping? Pentru că îmi place să dorm la cort, dar nu mai suport disconfortul de a dormi pe izoprene, în sac de dormit pe vreo suprafață cu hârtoape sau în pantă (ultima experiență de camping a fost acum doi ani, când am atârnat definitiv în cui toate accesoriile noastre de camping, după ce ne-am ales cu dureri de spate amândoi – am povestit aici experiența noastră).

Corturile de la Green Camp Adventure Glamping sunt mega confortabile, cu paturi cu saltele care nu te lasă cu dureri de spate, cu perne și pilote cu puf, cu cergi de lână perfecte pentru cuibărit. În plus, sunt așezate pe platforme din lemn, așa că nici vorbă de hârtoape, de bolovani sau de pante sub spinările noastre sensibile de oameni de 40+ 😀 Noi am stat într-un cort Bell de 4 persoane, dar au și corturi de 2 persoane.

Au și terase cu fotolii de lemn, unde poți sta seara târziu la un pahar de vin, să admiri stelele. Nu degeaba i-am spus ”glampingul de o mie de stele”, pentru că am văzut niște stele atât de strălucitoare, că nu eram sigură dacă-s stele sau sateliți 😀

Băile sunt ca de hotel: foarte curate, cu dușuri destul de spațioase, cu gel de duș/șampon eco, pe care sunteți încurajați să le folosiți. De altfel, se remarcă peste tot o grijă deosebită față de natură: s-a construit cu mult lemn (în defavoarea plasticului), se gătește cu ingrediente locale și impresia generală este că mergem acolo să ne bucurăm de natură, nu s-o cucerim.

Mâncarea a fost excelentă, gătită de doamne din localitate. Nu știu dacă a fost faptul că a făcut foamea (pentru că nu am luat la noi gustărele și ronțăieli) sau efortul făcut în natură, dar Vlad a mâncat și tochitură și șnițel cu semințe și mămăligă cu smântână. Dar, evident, cel mai mult i-au plăcut gogoșile pudrate cu zahăr, iar eu am întrerupt dieta pentru tiramisu cu fructe, decorat cu frăguțe adunate chiar în ziua aceea. Ambii copii au savurat limonada cu frăguțe, iar eu am băut un cocktail de la bar.

Zona este extrem de ofertantă în materie de drumeții. Noi am încercat o drumeție spre Lacul Negru, dar cineva (nu spun cine 😀 ) a greșit drumul și am luat-o spre vârful Piciorul Caprei. Pentru că copiii se temeau că ratăm prânzul, n-am ajuns în vârf, ci ne-am întors după două ore de admirat flora variată a zonei, multitudinea de fluturi, insecte colibri și un șerpișor.

Seara, te poți relaxa bălăcindu-ți picioarele pe malul râului, în timp ce copiii construiesc baraje sau adună (IAR!) o mulțime de pietre deosebite pe care să le arunci odată ce ajungi acasă.

Geologia zonei este una foarte interesantă: solul e format din plăci verticale de gresie care, atunci când ies la suprafață, formează priveliști fascinante.

Zona este recunoscută și pentru prezența chihlimbarului, dar noi l-am văzut doar la Muzeul de la Colți. Deși l-am mai văzut în 2018, am fost impresionată de renovările făcute între timp.

De departe, cea mai tare experiență a fost cățărarea pe via ferrata. Nu, nu pentru mine, ci pentru Eliza și soțul meu. Via ferrata pentru adulți are aproximativ 130 de metri înălțime și un grad de dificultate B. Cea de copii este mai ușurică și mai scurtă. Eliza s-a dat pe cea pentru adulți, de dragul tirolienei și n-o să vă mint că am stat cu mari emoții până a coborât.

M-am convins încă o dată că, uneori, trebuie să ne încurajăm (a se citi: împingem de la spate) copiii să-și depășească fricile și să încerce experiențe noi care să le pună la încercare curajul și limitele. Elizei i-a plăcut foarte mult și cu siguranță va mai face asta și altă dată.

@laurafrunza1

Prima experiență pe o via ferrata și, probabil, via ferrata din țară care se termina cu o tiroliană lunga de 300 m. Înălțime maxima perete 130 m. Via Ferrata Sunny Way, la Green Camp Adventure Glamping in Buzău. #viaferrata #climbing #adventure #extremesport #greencampadventureglamping #greencampadventure #turistinromania #romania #beautifulromania #traveltoromania #travelvlog #romaniamea #romaniapitoreasca #experienceromania #travelmoments @_.eliz4a._

♬ original sound – Laura Frunza

Seara am avut parte de un foc de tabără la care copiii au fript bezele și de un concert impromptu de trompetă, ținut de fiul cel mare al uneia dintre familiile care dețin Green Camp Adventure Glamping. A fost un moment emoționant pe care nu-l voi uita prea curând.

Iubitorii de căței vor găsi acolo câini mari și mici cu care să se joace și, de asemenea, trebuie menționat că glampingul este pet friendly.

@laurafrunza1

Great glamping experience at Green Camp Adventure Glamping in Buzău, Romania #turistinromania #topromaniaphoto #romaniameafrumoasa #romaniaturistica #romaniaturistica #descoperaromania #romaniaascunsa #wanderlusting #visitromania #visitbuzau #travelmoments #travelpic #travelblog #discoverromania #descoperaromania #romaniawow #iggersromania #romanianlandscape #beautifulromania #naturepic #romaniateiubesc #countryside #mountainlover #hiddenplaces #hiking #hikingadventures #tinutulbuzaului #fyp #foryoupage

♬ Forest Noises – Nature Radiance

Pentru pasionații de poze și filmulețe pentru Instagram, zona e plină de poduri suspendate, de cascade și de lacuri. Recomand o vizită la cascada Pruncea (Cașoca), nouă ne-a plăcut foarte mult, și la Focul Viu de la Terca (am reușit să-l vedem acum, după ce am mai încercat o dată în 2018 și ne-am rătăcit).

Zona Buzăului este extrem de ofertantă, cred că este un județ plin de obiective naturale care este subapreciat și care ar trebui vizitat mai des. Singura lui problemă sunt drumurile, foarte proaste și pe care nu-ți vine să te bagi, oricât elan ai avea. Dacă s-ar investi mai mult în drumuri, cred că Buzăul ar putea ”fura” un procent foarte mare din turiștii care merg pe Valea Prahovei și ar atrage foarte multe fonduri.

Alte articole despre zona Buzăului:

Două zile cu peripeții pe dealurile Buzăului

 

One Reply to “Turist în România: glamping la Green Camp Adventure”

  1. Zona chiar este foarte frumoasa, mi-ar placea sa merg cu sotul la Glamping ❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.